Deși ne-ar plăcea să-ți spunem că există o cremă magică de ridicare a pleoapelor, trebuie să îți spunem că nu există.

Poate ai fost curioasă să cauți online diverse metode de lifting al pleoapelor și poate ai dat chiar peste site-ul produselor Remescar, care au nu doar un text convingător, ci și un video în care îți demonstrează eficacitatea cremei în 30 de secunde.

Dacă ai fost tentată să crezi că ar putea fi adevărată, poți să renunți la gând, să-ți economisești banii și să citești mai multe recenzii, precum aceasta, pe platforma TrustPilot:

„Am cumpărat crema pentru pleoape lăsate după ce am văzut un video online de Remescar care arăta efecte imediate. Am fost păcălită de această reclamă. Acest produs nu face absolut nimic și scriu această recenzie deoarece nu există niciuna online din anumite motive. Livrarea a durat peste 2 săptămâni prin firma de curierat, nu prin poștă. NL nu a putut găsi produsul meu în sistemul lor electronic în niciun moment. Remescar nu mi-a răspuns la cele 10 e-mailuri și cele 10 formulare de contact. Această companie este o rușine și nu are nici măcar un număr de telefon de contact. Economisiți-vă banii.”

Ridicare pleoape - operația chirurgicală2

Ridicare pleoape – operația chirurgicală

Realitatea este că, dintre toate metodele de ridicare a pleoapelor, una rămâne în topul rezultatelor: operația de blefaroplastie. Cu alte cuvinte, operația de ridicare a pleoapelor care are un efect vizibil și pe termen lung.

Deși poate crea neliniști unor persoane care se tem că este în zona ochilor, pe mâna unor medici cu experiență, operația este una scurtă, de rutină și cu efecte atât de vizibile, încât este în top 5 cele mai solicitate operații estetice.

Avantaje

Rezultatul de lifting al pleopelor, în cazul blefaroplastiei este cel mai de lungă durată dintre toate tipurile de proceduri. Pentru ridicarea pleoapelor, operația are efect 10-15 ani, iar în cazul operației pleoapelor inferioare pentru a elimina pungile de sub ochi (blefaroplastie inferioară), rezultatele sunt definitive, pe viață.

Inciziile făcute de medic sunt în pliurile pleoapelor, fapt pentru care urmele cicatricilor nu fi imperceptibile celorlalți și nu vor trăda faptul că te-ai supus unei operații estetice.

Nu în cele din urmă, operația de ridicare a pleoapelor este una dintre cele mai accesibile operații estetice, de care nici nu este nevoie de spitalizare. Totuși, vei fi monitorizat/ă câteva ore în clinica, după care poți pleca acasă în aceeași zi.

Dezavantaje

Poate că unul din puținele neplăceri ale operației de ridicare a pleoapelor este durata de recuperare și concediul necesar, de aproximativ o săptămână.

Ca după orice operație, puțin disconfort este normal imediat după. În cazul acestei operații, este firească umflarea, vânătăi și o vedere încețoșată.

De obicei, vânătăile și umflăturile arată mai vizibile în prima și a doua zi după operație și încep să se diminueze după aceea. Dacă ești curioasă de stadiile de vindecare din ziua 1 până în ziua 7 de după operație, îți recomandăm să citești și să vezi fotografiile din acest articol cu paciente înainte și după operație.

În general, mulți pacienți se simt suficient de confortabil pentru a se întoarce la muncă sau la alte activități normale după aproximativ 7-10 zile de recuperare.

Ridicare a pleoapelor cu laser CO2

Alternative nechirurgicale

Ridicare a pleoapelor cu laser CO2

Această alternativă nechirurgicală cu laser CO2 este o procedură minim invazivă de aprox 30 de minute, ce necesită mai puțin timp de recuperare comparativ cu blefaroplastia tradițională de ridicare a pleoapelor.

După procedură, pielea tratată se înroșește ușor și se umflă, ca și cum ar fi în urma unei arsuri solare. Inflamarea și edemul se reduc de obicei într-o săptămână sau două, însoțite de mici cruste ce trebuie îngrijite conform sfaturilor medicului, iar pleoapele nu trebuie machiate cel puțin 24 de ore.

În plus, trebuie evitată expunerea la soare și aplicarea unei creme de protecție solară pentru a proteja pielea în curs de vindecare.

Numărul de ședințe necesare pentru rezultate optime variază de la persoană la persoană și sunt stabilite după o consultație cu medicul specialist. Rezultatele finale se pot vedea în decurs de 3-6 luni, pe măsură ce pielea continuă să producă colagen nou și să se regenereze.

În general, efectul de ridicare a pleoapelor după o blefaroplastie nechirurgicală cu laser Co 2 se estompează după 1 – 3 ani, dar acest lucru depinde de numeroși factori, inclusiv de starea pielii înainte de tratament, de stilul de viață și de îngrijirea pielii după procedură.

De exemplu, fumatul, expunerea excesivă la soare fără protecție solară și lipsa unei îngrijiri adecvate a pielii pot scurta durata rezultatelor. În egală măsură, durata se poate scurta și cu o îngrijire adecvată la unele persoane a căror piele nu are o capacitate bună să producă colagen nou.

Ridicare pleoape cu Botox

Pentru persoanele mai tinere, care nu au multă piele lăsată pe pleoape, care nu au nevoie de o ridicare a pleoapelor semnificativă, alternativa cu Botox poate fi luată în calcul.

Avantajul este că această procedură de ridicare a pleoapelor poate fi făcută și într-o pauză de prânz și nu este nevoie de nicio recuperare, ci doar de respectarea unor reguli minime de stat în poziție verticală timp de două ore. Însă, este în continuare genul de procedură după care, pur și simplu, te poți întoarce la muncă în aceeași zi, fără ca ceilalți să remarce nimic.

Rezultatele sunt naturale, ridicarea pleoapelor fiind discretă și nu este nevoie decât de câteva zile să vezi efectul, nu ca în cazul celorlalte proceduri de ridicare a pleoapelor.

Printre atâtea avantaje, Botoxul era firesc să aibă și măcar un dezavantaj major și acela este faptul că este o soluție pe termen scurt, în general de 3-5 luni.

În plus, procedura trebuie făcută de către un medic cu experiență, care să injecteze impecabil, și să ridice pleoapele doar câțiva milimetri, cât ochii să arate mai alerți. Altfel, o corecție excesivă poate face ca ochii să pară prea deschiși și alerți, ceea ce ar fi de nedorit, chiar dacă efectul său poate fi diminuat prin diferite trucuri sau trece de la sine în decurs de 3-5 luni.