Chirurgie Plastică

Corecție lob auricular

Ești nemulțumită de aspectul lobilor urechilor? Regreți că i-ai traumatizat purtând cercei grei sau punk cu gaură mare? Sau au un aspect lăsat din naștere sau din cauza avansării în vârstă? Indiferent de motiv, poți veni să te bucuri de o intervenție estetică a lobilor, chiar și într-o pauză de prânz.

Corecție lob auricular | Intervenție rapidă și sigură
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală

 • Durată procedură
  15-60 de minute

 • Recuperare
  Aproximativ 10 zile

 • Durata rezultatelor
  Permanente

 • Preț corecție lob auricular
  Simplu – 1000 lei
  Complex – 1300 lei

caracteristici lob auricular
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Când și de ce ai nevoie de o corecție de lob auricular?

Tendința de a purta piercing-uri care lărgesc gaura urechii și purtatul de cercei voluminoși aduc uneori schimbări nedorite lobilor urechilor.

Purtarea acestor tipuri de bijuterii pe parcursul mai multor ani sunt două dintre motivele pentru care pacienții apelează la o corecție de lob auricular.

Un lob al urechii despicat sau rupt este, în general, cauzat de o traumă acută, cum ar fi prinderea cerceilor în îmbrăcăminte sau alte obiecte. Sunt tipuri de traumatisme pentru care pacienții aleg să vină negreșit la operație.

Alte tipuri de traumatisme prin folosirea cerceilor este când sunt purtați cercei cu clips care sunt prea strânși, limitând fluxul de sânge către lobul urechii și provocând necroză.

În general însă pacientele noastre poartă cerceii grei care le lărgesc treptat orificiul de perforare a urechii, creând-le o ruptură numită lob parțial despicat.

Cum decurge o procedură de corecție lob auricular?

O corecție de lob auricular este o procedură rapidă, nedureroasă și cu un timp mic de recuperare, care te abate foarte puțin de la programul de zi cu zi.

De obicei, o corecție de lob auricular se face în cabinet, fără internare și cu anestezie locală. Majoritatea pacienților pot conduce mașina înapoi spre casă. Lobul urechii este dezinfecat și se aplică anestezie locală. Odată ce anestezia și-a făcut efectul, medicul începe operația.

Există mai multe tehnici de corecție a lobului urechii. Cea mai simplă este incizia directă. Iar o alternativă folosită frecvent este plastia Z, în urma căreia rezultă o cicatrice de formă diferită.

Orice exces de piele este îndepărtat, după care medicul folosește fire de sutură pentru a apropia țesuturile, asftel încât rezultatul final să fie cât mai discret și frumos. De obicei, rămâne o cicatrice discretă după perioada de vindecare completă.

Înainte și după operația de lob urechi

3 pacienți și transformările lor

Primul pacient

Un tânăr de 22 de ani, care a purtat un cercel tunnel flesh care a lăsat o gaură mare în lob. Intervenția a constat în închiderea găurii și remodelarea lobulului urechii. Pacientul a fost foarte mulțumit de rezultatul estetic postoperator.

primul pacient lob auricular

Al doilea pacient

al doilea pacient lob auricular

O femeie în vârstă de 63 de ani ne-a solicitat intervenția, fiind nemulțumită de aspectul alungit al urechilor, specific persoanelor care înaintează în vârstă, cu atât mai mult dacă au purtat cercei care au contribuit la alungirea lobului. Pacienta a fost mulțumită de rezultat.

Al treilea pacient

al treilea pacient lob auricular

O femeie de 45 de ani, cu urechea despicată complet ne-a solicitat intervenția după o săptămână de la traumatism.

Procedura s-a făcut cu fire de sutură care au fost îndepărtate după două săptămâni. Pacienta a fost mulțumită de rezultat.

Deși am prezentat două paciente și un pacient, raportul pacienților bărbați este în general egal cu cel al femeilor pacienți. Conform Societății Americane de Chirurgie Plastică Estetică, aproximativ 40.000 de persoane se supun unei intervenții chirurgicale estetice din cauza defectelor sau traumatismelor purtării unor cercei grei.

Intervențiile estetice ale urechii sunt a șasea cea mai frecventă procedură chirurgicală la bărbați și a 14-a cea mai frecventă la femei. Cei mai mulți pacienți au vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, însă a crescut și numărul pacienților adolescenți și copii cu vârsta mai mare de cinci ani.

Procedură Preț
Corecție lob auricular simplu 1000 lei
Corecție lob auricular complex 1300 lei

Înainte de intervenție

Orice operație este făcută în urma unui consult medical, în urma căruia doctorul examinează lobii și află istoricul tău medical.

Înainte de procedura de corecție de lob auricular, vei primi sfaturi pe care este foarte important să le urmezi, mai ales dacă vrei cel mai bun rezultat în urma intervenției.

În timpul acestui consult este bine, de asemenea, să menționezi chirurgului dacă intenționezi să îți perforezi din nou lobii urechilor în urma procedurii. Cunoscând acest detaliu, va putea să țină cont în unei tehnici chirurgicale anume.

Unul dintre sfaturile general valabile tuturor pacienților este întreruperea administrării unor medicamente anticoagulante precum aspirina, cu două săptămâni înainte de operație.

După intervenție

Imediat după operație, lobul urechii este roșu și inflamat, iar acest lucru este perfect normal.

Recuperarea după operația de corecție lob auricular durează în general 7-10 zile, însă te poți aștepta să revii la activitățile de zi cu zi aproape imediat.

Rănile vor trebui menținute uscate în primele zile după procedură și, de asemenea, ți se poate cere să aplici un unguent pentru a reduce șansa formării unei cicatrici mai vizibile.

Deși nu este nicio problemă să faci duș în primele 24 de ore după operație, se recomandă să nu lași lobul urechii în contact cu apa (la duș, baie sau piscină) decât la 1-2 zile după îndepărtarea firelor.

Activitățile sportive intense pot fi reluate după două zile. De asemenea, va trebui să ai grijă să eviți să dormi pe partea unde s-a făcut intervenția timp de o săptămână.

Exercițiile fizice intense nu sunt indicate în primele două zile după o corecție de lob auricular. Poți însă să faci mișcare normal din prima zi. Iar dacă vrei activități sportive solicitante să aștepți până în a treia zi după operație.

După aprox. 14 zile se scot firele și, în cazul în care vei dori din nou găuri în urechi e recomandat să aștepți cel puțin trei luni și e bine să spui adio cerceilor grei pe viitor.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

testimonial corectie lob auricular

Am făcut operația de corecție a lobului urechii și a decurs foarte bine. Mă bucur că am făcut-o și aș recomanda-o cu siguranță oricui dorește să facă această procedură. Am fost puțin îngrijorată de operație și de recuperare, dar ambele au mers foarte bine. Durerea a fost de fapt minimă și m-am întors la serviciu treia zi. Rezultatele sunt uimitoare și nu-mi vine să cred cât de naturale sunt.

Arina Stănescu

Pacientă corecție lob auricular

După aprox 1-2 luni de la intervenție, când lobul urechii este complet vindecat, unii medici pot să fie de acord cu perforarea lobilor din nou. Alteori, medicii își pot da acordul după 3 până la 6 luni. Oricând va fi momentul potrivit, perforarea nu va trebui făcută în zona asupra căreia chirurgul a intervenit, pentru că poate fi riscant.

Deoarece o corecție de lob auricular este o intervenție minoră, pacienții nu resimt durere în timpul operației. Medicul aplică un anestezic local, așa cum și un dentist o face la un tratament stomatologic. După ce efectul anestezicului trece este un mic disconfort care poate fi redus cu ajutorul unui analgezic pe care medicul ți-l poate prescrie. Oricum ar fi, poți reveni imediat la activitățile tale normale.

Ca în orice intervenție chirurgicală prin care s-a tăiat cu bisturiul, există riscul apariției cicatricilor. Datorită perfecționării tehnicilor procedurii de corecție lob auricular, cicatricile sunt, de cele mai multe ori, discrete, aproape imperceptibile.

Totuși, în cazul reducerii lobului urechii, 2% dintre pacienți sunt predispuși să se aleagă cu o cicatrice hipertrofică, o cicatrice roșie îngroșată. Chiar și în astfel de cazuri, există produse de generație nouă care pot reduce aspectul lor.

Pacienții care se vor să poarte cercei din nou trebuie să aștepte 3 luni pentru a face acest lucru. Doar în cazul cerceilor cu clips se poate face o excepție și se pot purta mai devreme, după patru săptămâni după o corecție de lob auricular.

Candidatul ideal pentru o intervenție chirurgicală la lobul urechii este un un adult cu stare de sănătate general bună. În egală măsură, pot fi operați și adolescenți și copii mai mari de cinci ani.

Chirurgia lobului urechii nu este recomandată persoanelor cu deformări severe ale lobului urechii sau persoanelor predispuse la cicatrici cheloide.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de corecție lob auricular

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru corecție lob auricular. Programează-te acum și îți asigurăm o procedură rapidă și fără riscuri.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.