Dermatologie Estetică

Hialuronidaza

Ai gâlme sau ți-a migrat acidul hialuronic injectat în buze? Ai urmat orice alt tratament injectabil cu acid hialuronic și ai avut reacții secundare sau nu-ți place rezultatul?

Tratamentul injectabil cu hialuronidaza este cea bună soluție pentru a corecta rezultatele injecțiilor cu acid hialuronic făcute incorect, excesiv sau neuniform.

Hialuronidaza pentru corectarea Acidului Hialuronic
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Durere (0-10)
  2

 • Durată
  30 de minute

 • Substanță folosită
  Hialuronidază

 • Zone populare
  Buze, pomeți, nas, frunte, bărbie
 • Riscuri
  Intervenție sigură cu excepția persoanelor alergice la înțepăturile de albine

 • Preț
  550 lei

caracteristici hialuronidază
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Hialuronidaza pentru dizolvarea Acidului Hialuronic

Ce este hialuronidaza și când se folosește?

Această substanță produsă de corpul tău în mod natural, ajunsă în țesut, dizolvă exclusiv acidul hialuronic sintetic, introdus prin injectare, neafectând acidul hialuronic pe care corpul tău îl produce în mod natural.

Hialuronidaza este și numele substanței și al procedurii.

Numele tratamentului vine chiar de la substanța folosită pentru dizolvarea acidului hialuronic. În fapt, hialuronidaza este o enzimă specifică corpului uman care topește acidul hialuronic injectat greșit sau excesiv în tratamentele estetice.

injectare cu acid hialuronic

Hialuronidaza este recomandată și pentru reacțiile alergice la acidul hialuronic injectabil. Aceste reacții apar însă extrem de rar, incidența fiind la 1 din 20.000 de intervenții. Este un tratamentul standard după migrarea acidului hialuronic

Popularitate Hialuronidaza

Cum decurge procedura?

Dizolvarea acidului hialuronic cu hialuronidază nu durează mai mult de 30 de minute.

În cabinet, ca prim pas, doctorul va dezinfecta zona unde trebuie dizolvat acidul hialuronic, pentru a îndepărta orice urme de impurități.

Hialuronidaza are în compoziție lidocaină, un anestezic care atenuează senzația de durere. Astfel, vei simți injecția cu hialuronidază precum o mică înțepătură de insectă.

Procedura este neinvazivă și este făcută cu un ac extrem de fin. În practică, asta înseamnă durere redusă și risc minim de apariție a echimozelor sau altor efecte secundare. În plus, dacă ești o pacientă cu o sensibilitate mare la durere, ne poți spune asta de la început, și medicul va aplica o cremă anestezică în completare.

În timpul tratamentului și la finalul acestuia este firesc să simți o senzație de amorțeală în zona injectării. În urma folosirii acului, vei avea, cel mai probabil, o ușoară roșeață și edem (umflătură). Acestea sunt firești și nu sunt cauzate de substanța injectată, ci de străpungerea acului, așa cum este și la recoltarea sângelui.

Perioada de vindecare după procedură este foarte scurtă. De cele mai multe ori îți poți petrece ziua normal, făcând activitățile tale obișnuite.

TratamentPreț
Hialuronidaza550 lei

În cât timp acționează hialuronidaza

Hialuronidaza acționează foarte repede, aprox. 80 % din efectul său având loc în primele 24 de ore. O parte din ele, începi să le vezi chiar la câteva ore de la procedură.

Însă, efectul complet, 100% al hialuronidazei este după aprox. 2 zile de la procedură. Așadar, atunci vei vedea cel mai bine efectele pozitive după migrarea acidului hialuronic sau eventualele gâlme care te-au determinat să apelezi la această procedură.

După aceste 2 zile, dacă mai ai nevoie de încă o rundă de hialuronidază, te rugăm să te programezi pentru o injectare suplimentară.

Când îmi pot injecta din nou acid hialuronic?

Doctorii clinicii Medlink îți recomandă să aștepți aproximativ 2 săptămâni până să faci un nou tratament injectabil cu acid hialuronic. Motivul principal este că vechiul acid trebuie să se resoarbă complet pentru ca o nouă injectare să aibă șansele cele mai mari de reușită.

Se poate dizolva doar o parte din acidul hialuronic?

În cazul în care dorești o simplă ajustare a aspectului, da, este posibil să facem o dizolvare parțială a acidului hialuronic. Rezultatele însă depind de tipul acidului hialuronic injectat pe care dorești să-l dizolvi.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

Avantaje hialuronidaza

 • Procedura durează max. 30 de minute și nu doare;
 • Rezultatele se pot vedea începând la câteva ore distanță;
 • Substanța injectată este o enzimă naturală, specifică organismului;
 • Medicul poate reinjecta acid hialuronic după 2 săptămâni de la procedură.

În ce situații trebuie dizolvat acidul hialuronic?

Migrarea acidului hialuronic

Acesta este cea mai des întâlnită cauză pentru care pacientele ne solicită procedura de hialuronidază. Procedurile de mărirea buzelor realizate neprofesionist duc cel mai adesea la migrarea acidului hialuronic. Următoarele două cele mai întâlnite situații de migrare sunt cele din pomeți și din zona de sub ochi (pentru procedura de umplere a cearcănelor).

Edem după procedura de umplere a cearcănelor

Zona sensibilă a ochilor este predispusă spre umflare. De cele mai multe ori, edemul (umflarea) trece de la sine după o procedură de umplere a cearcănelor. În realitate, însă, am avut paciente cărora li s-a injectat de 4-5 ori mai mult acid hialuronic pentru estomparea cearcănelor și prezentau gâlme inestetice pe care le-am dizolvat cu hialuronidază.

Necroză

Necroza se manifestă prin apariția unor infecții precum puroi sau blocarea circulației sangvine. Ambele sunt cele mai nefaste consecințe ale injectării greșite cu acid hialuronic. Și ambele trebuie tratate foarte serios. Netratate, necrozele pot lăsa semne permanente și pot afecta funcționarea unor țesuturi.

Reacții alergice

Dacă alergia nu dispare în decurs de 7 zile, indiferent de ce tip de alergie este, trebuie solicitat sfatul medicului. Acesta va hotărî dacă procedura de hialuronidază este cea mai indicată.

Notă: reacțiile alergice apar extrem de rar în urma injectării cu acid hialuronic. Fiind vorba de o substanță care se găsește în mod natural în corp, majoritatea medicilor nici nu au avut un pacient cu reacție alergică. Incidența la nivel mondial este de 1 reacție la 20.000 de proceduri. În general, sunt șanse mai mari de reacții alergice din cauza cremei anestezice decât din cauza acidului hialuronic.

Am făcut mărire de buze într-o altă clinică și a fost un eșec: am avut goluri și gâlme și acid migrat în mustață. De când am descoperit clinica Medlink, rezultatele au fost spectaculoase. Vă mulțumesc și vă iubesc.

Lavinia Cristina Vlăduț

Pacientă hialuronidaza

Îți recomandăm să eviți să iei medicamente anticoagulante precum aspirina sau ibuprofenul (cu excepția cazului în care este prescris de medicul tău) cu 3 zile înainte de procedură.

Nu consuma alcool cu ​​24 de ore înainte de procedură pentru a reduce la minimum roșeața și edemul de după procedură.

Este recomandat să fii disponibilă să vii din nou la clinică în cazul în care este necesară o corecție după prima injectare.

În caz că ai planuri de călătorie în decurs de 2 săptămâni față de ziua procedurii e mai bine să amâni fie programarea, fie călătoria.

Disconfortul din timpul injecțiilor cu hialuronidază este minim. Este firesc să simți o senzație ușoară de usturime de scurtă durată. Substanța are un anestezic încorporat, numit lidocaină, iar acesta crește confortul. Dacă ești o pacientă mai sensibilă la durere, spune-i doctorului și acesta va aplica o cremă anestezică care să diminueze orice senzație neplăcută.

Cantitatea de hialuronidază necesară depinde de cantitatea de acid hialuronic ce trebuie dizolvat. Prin urmare, o cantitate mare de acid hialuronic ce trebuie dizolvat are nevoie de o cantitate direct proporțională de hialuronidază.

Hialuronidaza acționează rapid, începând să descompună acidul hialuronic începând din clipa în care este injectat. Totuși, unele formule dizolvă mai repede, altele mai încet. În orice caz, după aproximativ 2 zile de la injectare cu hialuronidază, vei putea vedea rezultatul final.

Topirea acidului hialuronic durează aprox. 30 de minute și este o artă în sine. Aprecierea cantității necesare pentru a dizolva o anumită cantitate de acid hialuronic nu este ceva matematic, ceea ce înseamnă că e posibil să fie nevoie să te reîntorci la cabinet pentru ca medicul să se asigure că procedura a fost reușită.

Imediat după injectare pot apărea edeme ușoare și echimoze (vânătăi), mai ales în zona cearcănelor, unde pielea este foarte subțire. Însă acestea se vor diminua în următoarele zile. Vânătăile pot apărea însă în urma oricărui tip de injecție și nu sunt cauzate de substanța injectată, ci de străpungerea pielii cu acul. Vânătăile dispar de la sine în decurs de o săptămână.

În cazuri rare, poate apărea și o ușoară usturime, care trece de obicei în decurs de o săptămână.

Cu atât mai mult cu cât ai trecut prin coşmarul unei proceduri de injectare cu acid hialuronic nereușite, e firesc să te preocupi pentru potențialele riscuri ale hialuronidazei. Însă, poți sta liniştită.

Hialuronidaza este o enzimă ce nu are contraindicații la majoritatea persoanelor și prezintă un risc scăzut de efecte secundare. Corpul are în mod natural 6 tipuri de hialuronidază.

Substanța reprezintă totuși un risc crescut și provoacă alergie unui procent foarte mic de oameni, mai exact celor alergici la înțepăturile de albine.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de mărire buze

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente Acid Hialuronic de pentru mărirea, volumizarea și conturarea buzelor tale. Alege dintre forme precum DaVinci, Russian. Keyhole sau Butterfly și redefinește forma buzelor tale.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.