Dermatologie Estetică

Fire PDO

Nicicând nu a fost mai simplu să arăți mai tânără și mai atrăgătoare. Cu cea mai nouă și revoluționară metodă cu fire PDO, poți uita de pielea lăsată de pe față, gât, decolteu și multe alte zone corporale.

Tratamente de rejuvenare cu fire PDO
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Durere (0-10)
  2

 • Recuperare completă
  2 – 3 zile

 • Durată
  30 – 60 de minute

 • Tehnilogie folosită
  Fire bioresorbabile PDO (polidioxanonă)

 • Riscuri
  Intervenție fără riscuri

 • Durata rezultatelor
  1-2 ani

 • Preț
  Începând cu 800 lei

caracteristici fire pdo
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Fire PDO: rejuvenare facială

În ce constă procedura cu fire PDO?

Dacă prietenii ar vedea o poză cu tine în timpul procedurii de lifting facial cu fire PDO ar putea crede că ești la acupunctură.

În timpul procedurii, medicul poziționează, la nivelul pielii lăsate, câteva canule atraumatice care conțin fire PDO. Când acestea sunt fixate, firele PDO din interiorul lor vor începe să acționeze asupra țesuturilor.

Ce sunt firele PDO?

Firele PDO sunt fire bioresorbabile ce au fost folosite cu succes în chirurgia generală încă din anii ’80. Sunt fabricate dintr-un poliester incolor.

De peste 30 de ani, firele PDO au fost folosite în siguranță și eficient pentru a trata și închide rănile și diverse tipuri de incizii. În toți acești ani de folosire în domeniul chirurgical nu au existat cazuri de reacții alergice.

Rezultatele incontestabile pe care le-au avut de-a lungul timpului a inspirat doctorii esteticieni să le folosească și fără a fi nevoie de bisturiu. Acest lucru a fost posibil datorită unei inovații medicale prin care firele PDO au fost introduse în canule atraumatice.

PDO este acronimul pentru polidioxanonă, materialul din care sunt făcute firele. Acest material este biocompatibil cu țesutul uman și nu provoacă reacții alergice.

cat eye ridicare sprancene cu fire pdo clinica medlink craiova

Odată îndepărtate canulele, firele PDO vor începe să acționeze și să creeze un efect de lifting.

Pielea lăsată va redeveni astfel întinsă, fără să fie necesar un bisturiu și implicit o recuperare îndelungată. Iar rezultatul îi va face pe cunoscuții tăi să se minuneze că arăți cu cel puțin 10 ani mai tânără.

Odată introduse în piele, aceste fire PDO stimulează producerea de colagen (tip I și III). Colagenul este proteina care conferă pielii structură și elasticitate, pierderea sa fiind una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii pielii.

Firele PDO stimulează inclusiv oxigenarea țesuturilor și a circulației la nivelul pielii. Ceea ce contribuie în plus la procesul de întinerire facială și corporală.

Are rezultate la fel de spectaculoase precum o operație estetică, însă presupune mult mai puțin disconfort, timp, recuperare și bani. Este varianta minim invazivă a unui lifting facial chirurgical, doar că vei putea să-ți reiei viața socială ca și cum ai fi fost la un tratament stomatologic.

Popularitate Fire PDO

Cu ce diferă firele PDO de alte tipuri de fire?

Foarte multe paciente preferă să renunțe la o operație chirurgicală estetică în favoarea acestei metode ale cărei rezultate se pot vedea chiar pe de scaunul de pacient.

Tot mai multe femei preferă firele resorbabile și pentru că nu este nevoie să-și întrerupă viața socială și să stea izolate în casă peste o săptămână pentru a se recupera după o operație estetică.

Firele PDO sunt unul dintre cele trei tipuri de fire utilizate în mod obișnuit în procedurile de lifting facial. Celelalte două tipuri sunt fabricate din acid polilactic (fire PLA) și policaprolactonă (fire PCA).

Firele PLA și firele PCA sunt de generație mai nouă decât firele PDO. Au o remanență mai mare în corp și tind să stimuleze mai mult producția de colagen. Firele PLA se resorb în aprox. 12 luni, iar firele PCA în circa 12-15 luni.

De fapt, fiecare dintre cele trei tipuri de fire resorbabile îndeplinește o funcție anume. Firele PDO sunt excelente pentru stabilizarea și revitalizarea țesuturilor, iar firele PLA și PCA sunt excelente pentru ridicarea pielii lăsate.

Cum decurge o ședință de tratament cu fire PDO?

Procedura este nedureroasă, iar ședința durează doar 30 de minute. Riscul de vânătăi este mic, pentru că, în acest tratament folosim canule atraumatice. Spre deosebire de ace, acestea nu traumatizează țesuturile, iar tu, ca pacientă te vei simți mult mai confortabil.

Înainte de procedură, medicul se va asigura că îți cunoaște istoricul medical. Prin consult, doctorul evaluează dacă tratamentul acesta sau un altul îți poate aduce rezultatele estetice pe care le dorești. Consultul este un prilej bun să-ți exprimi părerea legat de aspectul pe care ți-l dorești în urma procedurii. Doar așa medicul estetician își va da seama dacă obiectivele tale pot fi obținute cu acest tratament, un altul sau o combinație de tratamente.

Înainte de a monta canulele cu fire PDO, medicul dezinfectează pielea ce urmează să fie tratată. Acesta aplică anestezie locală cu o cremă sau un spray cu gheață. Apoi, cu un creion dermatograf, marchează punctele unde vor fi montate canulele (acele fine).

După ce anestezia își face efectul, medicul montează canulele. Acestea au în interiorul lor fire PDO care, odată fixate, încep să acționeze în țesuturi.

După îndepărtarea canulelor, medicul taie capătul firelor cu o forfecuță sterilă și pune plasturi în zonele unde canulele au străpuns pielea. Astfel, pielea ta va fi ferită de contactul cu praful, vântul și potențiali agenți patogeni.

Tratamente Preț
Tratamentele cu fire PDO au prețuri variabile, în funcție de zona corporală și numărul de fire folosite 800 – 2500 lei

Avantaje procedura cu fire PDO

 • Fără durere;
 • Pielea își recăpătă elasticitatea și tonusul de odinioară, iar
 • petele pigmentare sunt atenuate;
 • Durata procedurii este scurtă (aprox. 30 de minute);
 • Te recuperezi repede și îți poți relua activitățile obișnuite aproape imediat;
 • Nu e nevoie de spitalizare și de anestezie generală;
 • Fără risc de reacții alergice sau de respingere;
 • Abordare mult mai blândă, rapidă și puțin costisitoare decât liftingul facial chirurgical;
 • Poate fi făcută și în asociere cu alte tratamente, cum ar fi cel cu botox, acid hialuronic, terapia PRP, mezoterapie etc.

Consultație gratuită

Înainte de a lua în considerare tratamentul de lifting cu fire PDO, te așteptăm la o consultație gratuită cu unul dintre esteticienii noștri experimentați. Dacă medicul este disponibil și nu există contraindicații, acesta poate face intervenția imediat după consult.

În cazul în care ești la menstruație, îți recomandăm să amâni consultul și procedura. La fel și dacă ești însărcinată sau alăptezi.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

testimonial fire PDO

Parcă am dat timpul înapoi cu 15 ani. Tratamentul cu fire PDO mi-a adus tinerețea pe chip! Mulțumesc din suflet doctorului pentru căldura, răbdarea și priceperea sa. Mi-au câștigat încrederea și admirația. Sigur voi reveni pentru alte tratamente.

Daniela Brătulea

Pacientă Fire PDO

Înainte și după o procedură sigură cu fire PDO

Înainte de tratament

Cu cel puțin 5 zile înainte de procedură, evită să bei alcool și să fumezi pentru că poate crește riscul de sângerare sau apariție a vânătăilor. În egală măsură nu consuma acizi grași omega-3, ceai verde sau medicamente ce pot avea un efect similar: aspirină, ibuprofen sau Advil.

Amână programarea pentru lifting cu fire resorbabile dacă ești însărcinată sau alăptezi. Alege să te programezi într-o zi în care nu ești la menstruație și fii pregătită să răspunzi medicului despre istoricul tău medical.

După tratament

În timpul tratamentului este firesc să simți o ușoară senzație de amorțeală. La fel și la finalul acestuia, iar o ușoară umflare și mici vânătăi sunt normale și trec de la sine în decurs de 2 zile. Acestea nu sunt cauzate de polidioxanonă, ci de străpungerea acelor.

Imediat după procedură, medicul va aplica plasturi acolo unde au fost fixate canulele. Pielea va trebui apoi curățată delicat în fiecare zi, până la vindecarea completă.

După procedură vei simți că pielea te „strânge”, însă nu trebuie să te îngrijorezi. Senzația va dispărea în decurs de 7 zile, după care pielea își va recăpăta elasticitatea pe care o știai.

Timp de recuperare

Un tratament de lifting cu fire PDO are rareori efecte secundare. Perioada de vindecare este foarte scurtă și, de cele mai multe ori îți poți petrece ziua normal, făcând activitățile tale obișnuite.

În prima seară este indicat să dormi cu fața în sus și să nu pui presiune mare pe zona tratată timp de o săptămână. Doctorul îți va recomanda să nu fumezi și să nu bei cu paiul timp de câteva săptămâni. Va trebui să renunți timp de 7-14 zile efortul fizic intens, masajele faciale și sauna.

Durata efectului

Te poți bucura de efectul tratamentului instant, însă efectul cel mai spectaculos îl vei vedea după 2-3 luni. Din clipa în care tratamentul și-a făcut efectul, te poți bucura de efectul minunat de întinerire timp de aproximativ 1-2 ani.

Într-un studiu publicat în Aesthetic Surgery Journal, un chirurg cu 16 ani de experiență în folosirea de fire resorbabile PDO spune că a avut pacienți a căror rezultate au rezistat între 1 și 9 ani. Persoanele mai tinere au tendința de a avea rezultate care durează 3 până la 4 ani. Iar persoanele în vârstă, cu volum sau elasticitate scăzută a pielii tind să vadă beneficiile timp de 1 până la 2 ani.

Fire PDO riscuri

Firele PDO au fost folosite în siguranță și eficient pentru a trata și închide rănile de către chirurgi de peste 30 de ani. Nu au existat cazuri de reacții alergice la subtanțele din aceste fire, ele fiind avizate și de FDA, autoritatea cea mai înaltă în siguranța substanțelor folosite în scop medical.

Cu toate acestea, există o serie de riscuri la fire PDO care țin mai mult de introducerea lor sub piele. Ca și în cazul recoltării de sânge, atunci când acele pătrund în piele apar și sunt firești diverse efecte adverse precum:

 • Disconfort și durere

Ca și în cazul oricărei proceduri estetice și cosmetice, sunt de așteptat un disconfort și durere minime. Pentru a le reduce, medicul administrează sau aplică anestezie locală.

 • Vânătăi, umflături și dureri

Deși adesea nu sunt definite ca riscuri fire PDO, vânătăile, umflarea și durerea asociate cu aplicarea firelor dispar într-o perioadă de 1 până la 2 săptămâni, pe măsură ce firele se resorb sub piele.

Medicul recomandă pacienților să aplice gheață pe zona afectată și să evite mișcări excesive ale feței, dormit pe față, masare sau frecarea viguroasă.

 • Hematom

În cazuri rare, poate apărea hepatom la unii pacienți, însă medicul prescrie un medicament care se va administra dacă va fi cazul.

 • Infecție

În cazuri la fel de rare, de eventuale infecții medicul prescrie o rețetă cu un antibiotic care se administrează pe o perioadă de 5 zile.

Fire PDO prezintă riscuri uneori pentru persoane cu pielea subțire. Dacă procedura este făcută de un medic fără experiență, pacienții cu pielea subțire pot rămâne cu mici cicatrici de sutură.

Te așteptăm în clinică pentru procedura cu fire PDO

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente de rejuvenare facială cu fire PDO. Programează-te acum și îți oferim GRATUIT consultația cu unul din esteticienii specialiști ai clinicii.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.