Chirurgie Plastică

Labioplastie

Fii încrezătoare în tine până la cele mai intime detalii. Labioplastia este o opțiune personală, intimă și importantă. Alege o labioplastie pentru a fi și a te simți mai atrăgătoare, în viața ta personală, când mergi la piscină sau în orice altă zi a anului.

Labioplastie | Reîntinerirea intimității tale
 • Procedură
  Intervenție chirurgicală

 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală

 • Durată procedură
  30-90 de minute

 • Internare
  Nu este necesară

 • Durata rezultatelor
  Permanentă

 • Preț labioplastie
  4500 lei

caracteristici labioplastie medlink
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Când și de ce ai alege o labioplastie

Femeile iau în considerare o labioplastie din motive care pot depăși aspectul estetic.

Excesul de țesut (numit hipertrofie labială) care face ca labiile mici să fie mai lungi decât labiile mari poate provoca disconfort fizic și durere în timpul activității sexuale și al exercițiilor fizice sau pot fi cauza unor infecții mai frecvente ale tractului urinar.

Pentru unele femei, labiile sunt o sursă de complexe, mai ales în situații intime. Fie genetic, fie cu vârsta, acestea pot deveni prea lungi, prea voluminoase, închise la culoare sau asimetrice, iar o labioplastie este soluția pentru oricare dintre aceste neplăceri. Operația nu este însă indicată pentru minore pentru că procesul de creștere nu este încheiat, labiile continuând să se dezvolte uneori până la 23 de ani.

În ce constă

Când efectuează o labioplastie, chirurgul scurtează sau remodelează labiile mici (cele fără păr) sau labiile mari (cele cu păr). Țesutul nedorit este tăiat cu un bisturiu sau cu laser.

Întreaga procedură durează aproximativ 30 – 90 de minute și pacientele nu simt nicio durere în timpul procedurii, ajungând acasă chiar în aceeași zi.
Operația se poate face în general cu un anestezic local cu sedare, mai rar fiind necesar un anestezic general.

O labioplastie presupune intervenția chirurgicală strict asupra organelor genitale externe, prin urmare nu se intervine asupra canalului vaginal pentru a-l face mai strâmt. Acesta este scopul unor alte proceduri: vaginoplastie (care îngustează canalul vaginal) și perineoplastie (care îngustează deschiderea vaginală). Ambele proceduri de întinerire vaginală au efecte pozitive asupra problemelor de incontinență urinară.

Înainte și după labioplastie

3 paciente și transformările lor

Pacienta 1 labioplastie

Pacienta 1 labioplastie

Pacientă tânără, de 24 de ani, cu labii mici care aveau această formă constituțională, fără să fi fost expuse traumatismelor. Aspectul lor reprezenta un complex major în viața intimă, devenind o persoană retrasă.

Pacientei i s-a administrat anestezic local și a plecat acasă după 3 ore după încheierea operației. În primele trei zile a luat analgezice pentru a gestiona disconfortul. Edemul s-a redus după 4-5 zile, iar echimozele după 6-7 zilele. Recuperarea a fost neproblematică, iar pacienta s-a putut întoarce la serviciu după o săptămână de concediu medical.

Fotografia reprezintă stadiul dinainte și la 4 săptămâni după operație.

Pacienta 2 labioplastie

Pacientă de 35 de ani care după un tratament hormonal și după două nașteri a fost nemulțumită de modificarea labiilor mici. Acuza disconfort în activitățile fizice, în special la mersul cu bicicleta.

Medicul a îndepărtat excesul de țesut al labiilor mici cu tehnica clasică de labioplastie și cu anestezie locală. În prima săptămână pacienta a respectat sfaturile medicale de repaus și mici plimbări de 5 minute, luând analgezice cu 30 de minute înainte de acestea. Recuperarea a decurs foarte bine, pacienta venind la control după 4 săptămâni, fotografia din dreapta fiind făcută în acest stadiu de vindecare.

Pacienta 3 labioplastie

Pacienta 3 labioplastie

Pacientă de 43 de ani care a venit la consult nemulțumită labiile mici au căpătat un aspect flasc după vârsta de 38-39 de ani.

Operația a fost făcută ambulatoriu, cu anestezie locală, iar pacienta a plecat acasă la două ore după operație. Tehnica cu care a fost realizată operația a fost metoda inciziei în V (supranumită „Wedge”).

Pentru o recuperare mai rapidă, pacienta a renunțat la fumat pe o perioadă de trei săptămâni după operație. În timpul recuperării, pacienta a menținut o igienă impecabilă, ceea ce a favorizat vindecarea mai rapidă.

Fotografia reprezintă stadiul dinainte și la 4 săptămâni după operație.

Procedură Preț
Labioplastie 4500 lei

Tehnici chirurgicale

Există mai multe tehnici pe care un chirurg le poate folosi într-o operație de labioplastie, iar alegerea tehnicii potrivite depinde de nevoile, dar și de preferințele pacientei.

Labioplastie pentru labii mici

Metoda clasică de îndepărtare a țesutului în exces din labiile mici pentru a le reduce dimensiunea și a le face mai simetrice. Practic, excesul de țesut este îndepărtat chirurgical, iar noua margine va fi suturată.

Metoda inciziei în V presupune incizii ale labiilor în formă de litera V. Prin această metodă tăieturile sunt ascunse în cutele pliurilor labiale. Prin această tehnică se păstrează marginea labiilor și totodată și sensibilitatea, având un rezultat estetic superior.

Labioplastie pentru labii mari

Labioplastiile pentru labiile mari sunt mult mai rar efectuate, fiind mai puține paciente care necesită acest tip de intervenție.

Există două principale proceduri care sunt în general realizate pentru înfrumusețarea labiilor mari:

 • Mărirea labiilor mari prin transfer de grăsime sau prin injectarea de acid hialuronic. De obicei este nevoie de mai puțin de 50cc de grăsime pentru mărirea amblelor labii mari.
 • Reducerea labiilor mari este pentru paciente a căror labii mari suferă de ptoză (piele flască) după naștere, pierdere excesivă în greutate sau odată cu îmbătrânirea.

Avantaje

 • Reducerea disconfortului în timpul sexului;
 • Mai încrezătoare în intimitate;
 • Mai încrezătoare în haine strâmte;
 • Mai mult confort în timpul activităților sportive;
 • Mai puține infecții ale tractului urinar;
 • Mai puține probleme de incontinență urinară;
 • Preț accesibil.

Când se văd rezultatele

În prima săptămână după operație nu este momentul potrivit să evaluezi rezultatele, pentru că zona este încă inflamată.

Abia după 10 -14 zile vei putea face o primă evaluare a rezultatelor, odată cu dispariția edemelor (umflării) și disconfortului. O vindecare mai amplă va fi însă după 6 săptămâni, când deja poți relua activitatea sexuală. Te poți bucura de o vindecare completă, cu rezultate finale în decurs de trei până la patru luni.

Recuperarea

Labioplastia este o operație estetică care, deși solicită pregătire profesională înaltă, nu este considerată deloc o operație complicată pentru paciente. Pentru operație nu este necesară internarea, pacientele plecând acasă la câteva ore după intervenția care durează în medie între 30 și 90 de minute.

În ceea ce privește recuperarea sunt două stadii: e nevoie de 3-7 zile pentru recuperarea din prima etapă. În stadiul acesta, disconfortul și durerea sunt firești, însă pot fi reduse prin medicamente prescrise de doctor.

E nevoie de trei până la patru săptămâni după operație înainte de a putea face exerciții fizice și șase până la opt săptămâni înainte de a avea relații sexuale.

Unele paciente au nevoie de una până la două săptămâni de concediu pentru a se recupera. În acest timp este foarte important să păstreze zona curată și ferită de infecție, să poarte lenjerie intimă și haine lejere, pentru a preveni frecarea. În plus, nu trebuie folosite absorbante pentru că acestea pot conține substanțe cu potențial nociv. Activitatea sexuală este nerecomandată timp de aproximativ 6 săptămâni, iar activitatea fizică timp de 6 până la 12 săptămâni.

În perioada de recuperare, sunt firești edemele (umflare) și echimozele (vânătăi), însă pacientele cu cele mai puține sunt mai ales cele care respectă indicația de repaus la pat în primele 7 până la 10 zile și nu exagerează cu mișcarea.

Repausul la pat este important, însă, pe lângă acesta este important ca pacienta să nu fie prea sedentară după prima zi. Câteva sfaturi pentru o recuperare ușoară:

 • Mișcarea

Pacientele ar trebui să se mobilizeze după 24 de ore după operație și să facă plimbări scurte, de 5-10 minute. Este firesc ca plimbările să fie inconfortabile, de aceea, administrarea unor analgezice cu o jumătate de oră înainte sunt o soluție. După plimbare, este recomandată odihna cu picioarele poziționate mai sus decât corpul timp de câteva ore.

 • Urinarea

Urinarea în poziția de șezut poate fi incomodă, însă folosirea unei sticle de stropit perineale în timpul urinării va îndepărta acidul, va reduce usturimea și va ajuta la menținerea igienei.

 • Comprese reci

Durerea, mâncărimea și umflarea pot fi reduse prin aplicarea de comprese cu gheață timp de max. 30 de minute.

Perioada de recuperare inițială de trei până la șapte zile poate fi mai mare dacă pacienta a fost supusă mai multor proceduri efectuate simultan.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

Am ales fără prea mare dificultate această operație, pentru că nu era doar un moft estetic pentru mine. Aveam un disconfort zilnic la birou când stăteam pe scaun. Odată ce am avut primul consult la Medlink am știut că sunt pe mâinile unui doctor bun, care mi-a ascultat preocupările și a ținut cont de ele. Acum sunt în a opta săptămână de recuperare și totul a decurs mai bine decât mă așteptam. Sunt încântată că am făcut pasul și sunt recunoscătoare medicului care a fost disponibil de fiecare dată când am avut nevoie.

Sandra Mircea

Pacientă labioplastie

Este esențial ca această intervenție chirurgicală să fie efectuată de un chirurg estetician, ginecolog sau urolog estetician certificat, care a realizat minimum 100 de operații de labioplastie. Operația se face într-o zonă sensibilă și plină de terminații nervoase, iar ginecologii generaliști nu sunt formați profesional în domeniul chirurgiei estetice, fapt pentru care este operația poate fi riscantă atunci când este efectuată de medici care nu au o specializare de chirurgie plastică.
Atunci când este realizată de un chirurg cu experiență, o labioplastie este o operație sigură, neproblematică.

Un chirurg neexperimentat sau necalificat poate însă crește cu mult riscurile și pot rezulta complicații precum țesut cicatricial dureros (în special din cauza tehnicii de tăiere), disconfort nervos, deformări ale labiilor sau un rezultat nesatisfăcător estetic.

Infecția, sângerarea excesivă, hematomul și umflarea extremă sunt, de asemenea, posibile riscuri ce pot apărea ca urmare a unei labioplastii.

Amorțirea temporară a labiilor (și uneori a zonei adiacente) este frecventă după această operație. Nervii responsabili de senzațiile acestei zone au nevoie de câteva zile – uneori săptămâni – pentru a reveni la normal.

Conform unor studii, modificările senzoriale pe termen lung după o labioplastie sunt foarte rare. Totuși, atunci când se întâmplă, acestea sunt însoțite de disconfort și tulburări orgasmice și sexuale din cauza durerii și a lipsei de stimulare.

De aceea, este esențială alegerea unui chirurg cu experiență și cu o bună reputație.

Nașterea poate întinde țesuturile labiale sau le poate schimba aspectul. Studiile realizate au concluzionat că nu există nicio dovadă a creșterii rupturilor labiale și se pare că tehnicile de labioplastie nu influențează în mai bine sau mai rău schimbarea aspectului labiilor.

O labioplastie are rezultate considerate permanente, însă orice organism este în schimbare odată ce trec anii. Prin urmare și labiile trec printr-un proces firesc de îmbătrânire, așa cum și restul pielii trece.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de labioplastie

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru labioplastie. Programează-te acum și oferă zonei tale intime un tratament delicat și profesionist.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.