Chirurgie Plastică

Blefaroplastie

Când vrei ca să privești lumea cu ochi care te întineresc cu 10 ani sau când vrei să ai ochii vizibil mai atrăgători decât cei pe care îi ai din naștere, alege procedura de blefaroplastie.

blefaroplastie
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală sau totală

 • Durată procedură
  Aproximativ 60-90 de minute

 • Recuperare
  1-2 săptămâni

 • Durata rezultatelor
  Blefaroplastie inferioară: pe viață
  Blefaroplastie superioară: 10-15 ani

 • Preț blefaroplastie
  Superioară: 4000 lei
  Inferioară: 4000 lei
  Inferioară + superioară: 7000 lei
caracteristici blefaroplastie
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Tipuri de
blefaroplastie

Atunci când forma ochilor sau îmbătrânirea pielii din jurul acestora îi face să arate mai triști sau obosiți, medicina oferă soluția: blefaroplastia.

Cunoscută ca „operația de ridicare a pleoapelor”, blefaroplastia superioară presupune înlăturarea țesutului în exces de pe pleoape. Intervenția chirurgicală oferă un aspect tineresc și te scapă de efectele negative ale pleoapelor căzute, care te împiedică să vezi bine și îți dau o stare psihică neplăcută.
Prin blefaroplastia inferioară, poți spune adio pungilor de sub ochi și pielii în exces a pleoapelor inferioare. Odată cu ele, vei vedea și ridurile vizibil atenuate.
Această procedură combinată dă o formă atrăgătoare ochilor de jur împrejur. Adică și pentru pleoapele inferioare, cât și cele superioare.

Când și de ce ai face o blefaroplastie?

Deși circa 90% dintre femeile și bărbații care apelează la blefaroplastie au peste 40 de ani, asta nu înseamnă că unii tineri nu au exces de piele pe pleoape sau „pungi” sub ochi.

Există tineri cu o formă a ochilor care nu îi pune în valoare sau cu o predispoziție genetică pentru formarea „pungilor” încă din adolescență. Dacă ești un astfel de adult, de ce să aștepți „să mai treacă timpul” când o blefaroplastie îți poate da acea încredere în tine pe care o meriți și care poate avea un impact considerabil asupra vieții tale relaționale?

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală potrivită atât pentru tineri, cât și pentru cei care se confruntă cu semne de îmbătrânire.

Înainte și după blefaroplastie

4 pacienți și transformările lor

Pacientă cu blefaroplastie superioară

Această pacientă a apelat la blefaroplastia superioară pentru că pielea în exces devenea tot mai grea.

A venit pentru intervenția chirurgicală când avea 43 de ani, dorind ca pleoapele superioare să nu fie așa căzute.

La finalul recuperării a fost încântată că ochii ei nu mai transmiteau, pe nedrept oboseală. Pacienta în cauză se numără printre persoanele care ar fi putut scăpa de această problemă mai devreme pentru că nici forma inițială a ochilor ei nu o puneau în valoare.

Pacientă cu blefaroplastie inferioară

Această pacientă a apelat la blefaroplastia inferioară, având „pungi” sub ochi, greu de acoperit cu machiajul și care o făceau să fie demoralizată în fiecare zi.

Totuși, calitatea pielii ei a fost bună, iar elasticitatea, semnificativ păstrată. În cazul acestei paciente, grăsimea nu a fost îndepărtată, ci repoziționată. Deși a existat un avertisment cu privire la faptul că ar putea fi necesare fillere pentru corectarea șanțurilor lacrimale, la final nu a mai fost nevoie.

Pacientă cu blefaroplastie superioară + inferioară

După declanșarea unei afecțiuni ale tiroidei, această pacientă s-a ales cu „pungi” severe sub ochi.

În cazul ei s-a apelat inițial la o decompresie orbitală pentru restabilirea poziției ochilor. Această intervenție a fost urmată de blefaroplastia pleoapelor superioare și inferioare, lucru care i-a adus un aspect întinerit și luminos. Ne-a mărturisit că viața ei s-a schimbat considerabil în bine.

Pacient tânăr cu modificarea colțurilor ochilor

Un exemplu bun pentru categoria tinerilor care au apelat la intervenție este acest pacient care și-a dorit o modificare la nivelul colțurilor ochilor.

Pacientul a căpătat aspectul mult visat cu ajutorul blefaroplastiei, această intervenție chirurgicală comună, tot mai populară și printre tineri.

De menționat este faptul că, la persoanele tinere la care pielea nu este în exces, grăsimea poate fi îndepărtată prin incizii la nivelul conjunctivitei. Vorbim astfel de o blefaroplastie inferioară transconjunctivală.

Pacient tânăr cu modificarea colțurilor ochilor

BlefaroplastiePreț
Superioară4000 lei
Inferioară4000 lei
Superioară + inferioară7000 lei

În ce constă procedura de blefaroplastie

Înainte de intervenția propriu-zisă, este nevoie de consultație atât la medicul chirurg plastician, cât și la oftalmolog, de un istoric al bolilor personale și familiale și un set de analize de sânge.

Următorul pas este anestezia, care poate fi locală, cu sedare intravenoasă sau anestezie generală. Medicul anestezist îți va recomanda cea mai bună opțiune pentru tine, dar de obicei se apelează la anestezie locală.

Odată realizată anestezia, medicul chirurg plastician va trece la incizie. La blefaroplastia superioară se face o incizie în pliul natural al ochilor. Astfel, chirurgul va îndepărta sau repoziționa depozitele de grăsime, va întări mușchiul și într-un final, excesul de piele va fi eliminat. În ceea ce privește blefaroplastia inferioară, incizia se face imediat sub linia genelor inferioare. În cazul unei incizii transconjuctivale, aceasta se face în interiorul pleoapei inferioare și nu este vizibilă.

Urmează sutura. De obicei, inciziile sunt închise cu suturi sau lipici pentru piele. Firele sunt îndepărtate după o săptămână. Pentru pleoapele inferioare, în funcție de tehnica folosită, pot sau nu să fie necesare suturi.

Poți pleca acasă în aceeași zi pentru că procedura nu necesită internare. Doar vei fi monitorizat/ă câteva ore în salon. Totuși, vei stabili împreună cu medicul când să revii la control.

Aspectul final este vizibil când recuperarea se consideră completă. Rezultatul este unul de lungă durată. Dacă faci blefaroplastie inferioară, rezultatele sunt definitive, pe viață, iar în cazul blefaroplastiei superioare, rezultatele sunt vizibile 10-15 ani.

Avantaje

 • Cea mai de durată procedură de întinerire a ochilor
 • Preț accesibil
 • Ochi vizibil mai atrăgători
 • Fără pleoape căzute
 • Fără „pungi” sub ochi
 • Vedere îmbunătățită (în unele cazuri)
 • Previne ptoza mecanică
 • Scade riscul apariției de traume la cornee
 • Îmbunătățește funcția musculară din zona pleoapelor

Cum e recuperarea

După operație poți avea, temporar, vedere încețoșată sau dublă, lăcrimare excesivă sau ochi uscați, durere, disconfort, edem și echimoze, pleoape umflate sau amorțite și sensibilitate la lumină. Pentru ca aceste neplăceri să fie minime vei primi recomandări specifice de la medic.

Majoritatea pacienților se pot întoarce la volan după 2-3 zile de la operație și pot relua activitățile fizice obișnuite după circa 7 zile. După 2 săptămâni poate fi aplicat din nou și machiajul.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

Am încercat zeci de creme, de tratamente naturiste… nimic nu m-a scăpat de pungile de sub ochi. Erau prea adânci. Soția a aflat de această soluție și mi-a făcut cadou o consultație. Am fost încântat de descoperire și de sfaturile primite. Am făcut operația la scurt timp după consultație și mă simt mai bine ca niciodată fără pungile de sub ochi.

Alina Stamate

Pacientă blefaroplastie

Pentru o vindecare mai bună, este recomandată oprirea fumatului cu cel puțin șase săptămâni înainte. Pacienții trebuie să evită administrarea de medicamente care pot crește sângerarea. Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă, atât înainte, cât și după procedură.
Postoperator pot apărea vânătăi (echimoze), însă sunt temporare. Echimozele dispar progresiv, în 2-5 zile.
Pot apărea sângerări ușoare, iritații ale ochilor sau mici asimetrii ce pot fi corectate, decolorarea pielii, vedere încețoșată temporar, sensibilitate la soare și lumină intensă sau dificultate la închiderea pleoapelor. În cazul blefaroplastiei inferioare, poate apărea, rar, ectropionul. Această complicație se rezolvă în general cu masaj ușor și lacrimi artificiale.
Nu. Blefaroplastia nu este o procedură dureroasă. Operația se face cu anestezie.

Uneori, limitarea activităților fizice nu e de ajuns. Pentru o perioadă de recuperare mai ușoară, asigură-te că ai în casă prosoape curate, cuburi sau pachete de gheață, tampoane mici de tifon și picături de ochi sau lacrimi artificiale.

Dacă te confrunți cu dificultate în respirație, durere în piept, palpitații, durere severă de ochi sau sângerare abundentă, atunci trebuie să mergi cât mai repede la camera de gardă.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de blefaroplastie

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru blefaroplastie superioară sau inferioară. Programează-te acum și oferă privirii tale un aspect intinerit.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.