Chirurgie Plastică

Dupuytren

Nu lăsa contractura Dupuytren să devină debilitantă. Alege să faci operația la timp, pentru a te bucura de activitățile de zi cu zi aproape cum o făceai și înainte de apariția bolii.

Dupuytren | Ține boala sub control
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală

 • Durată procedură
  Între 1 și 3 ore

 • Recuperare
  4-6 săptămâni

 • Durata rezultatelor
  În funcție de severitatea bolii

 • Preț Dupuytren
  2500 lei

caracteristici dupuytren medlink
consultant beauty medlink

Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii Medlink.

De ce să nu amâni operația?

Dupuytren este o boală care evoluează lent, exclusiv la nivelul palmelor, pe parcursul mai multor ani, fără durere.

La un moment dat, dacă ajunge în stadiul 3 al bolii, activități de zi cu zi, precum experiența de a căra o sacoșă, tăierea legumelor sau grădinăritul pot aduce multă frustrare.

Deși perspectiva unei operații nu încântă pe nimeni și ai alege oricând un tratament alternativ, uneori singurul răspuns este operația.

Deși ar putea să pară înfricoșătoare pentru unii pacienți, operația este în realitate una comună.

În cazurile uşoare, pacienții vin și pleacă pe jos de la operație, fără să aibă nevoie de însoțire. În plus, activitățile cotidiene pot fi făcute în mare parte chiar de a doua zi după intervenție. Iar efectele operației pur și simplu nu pot fi comparate cu celelalte tratamente.

Când și de ce ai face o operație pentru boala Dupuytren?

Nici o afecţiune medicală nu e uşor de acceptat. Dacă tu sau cineva drag ție suferă de Dupuytren, probabil vrei să faci tot ce e posibil să ai o mobilitate a palmelor cât mai mare.

Poate că ai încercat deja diverse remedii pentru Dupuytren și acum îți pui problema dacă operaţia chirurgicală este soluția pentru stadiul actual al bolii.

Dacă boala a putut fi ținută sub control cu injecţii cu steroizi în primă fază și medicul ți-a recomandat operaţia, atunci acesta este momentul când nu trebuie să stai pe gânduri.

Intervenția chirurgicală pentru Dupuytren este cea mai eficientă metodă de a avea din nou mâini funcționale. Doar acest tratament deblochează direct degetele și permite libertatea cea mai mare de mişcare a degetelor.

Înainte și după operație

3 paciente și transformările lor

În funcție de severitatea bolii, medicul chirurg face o intervenție mai simplă sau mai complexă.

Face aponevrectomie regională (nodulară) pentru cazurile simple. Optează pentru aponevrectomie extensivă pentru pacienții într-un stadiu avansat al bolii. În cazurile extrem de severe, chirurgul face p dermofasciectomie, situație în care este necesară și îndepărtarea unei porțiuni de piele, care va fi, apoi, acoperită cu o grefa de piele.

Pacienta nr 1

Această pacientă a apelat la operația Dupuytren pentru a-și recăpăta mobilitatea mâinilor pentru că profesia și activitatea sa de zi cu zi erau vizibil afectate.

După operație a observat îmbunătățiri semnificative ale mobilității degetelor. Un an mai târziu, când a venit la consult, mobilitatea sa era foarte bună și era mulțumită că a putut să-și continue activitatea de croitoreasă și să își întrețină soțul bolnav.

Pacienta 1 dupuytren

Pacienta nr 2

Această pacientă, înainte de a apela la această operație, se chinuia foarte mult să își folosească mâinile. Ieșită la pensie, pacientei îi plăcea foarte mult să grădinărească și nodulii din palmă făcea orice activitate neplăcută.

Recuperarea a fost rapidă, iar pacienta a fost foarte mulțumită de impactul său în viața de zi cu zi. În prezent poate face aproape toate lucrurile pe care le făcea înainte de operație.

Pacienta 2 dupuytren

Pacienta nr 3

Pacienta acesta a făcut timp de câțiva ani tratamente alternative, în special injecții cu steroizi.

Pentru că aceste tratamente nu mai aveau efect și boala progresa, medicul i-a recomandat operația Dupuytren. Era foarte temătoare și a amânat încă un an operația, până când a ales să fie operată.

Ne-a recunoscut că a fost mult mai îngrijorată decât era nevoie și iar micile neplăceri din perioada de recuperare au meritat pentru rezultatul și starea de bine de după.

Pacienta 3 dupuytren

Tratament Preț
Dupuytren 2500 lei

Pregătirea pentru intervenția Dupuytren

Majoritatea pacienților sunt preocupați cum decurge operația și care este experiența primelor zile după aceasta.

Pentru o experiență cât mai bună ca pacient, este important să știi că știi la ce să te aștepți odată ce operația a fost încheiată și vei fi în situația să pleci spre casă.

În ziua operației, unii dintre pacienții noștri vin însoțiți, alții nu. Aceștia din urmă se descurcă foarte bine cu reîntoarcerea acasă, atâta timp cât iau un taxi sau merg pe jos.

După o astfel de operație sub nicio formă nu este indicată conducerea unui autovehicul. Incizia, pansamentul și efectul anesteziei locale pun pacienții în dificultatea de a conduce.

O pregătire și mai în avans este însă necesară. Nicio operație nu trebuie făcută în pripă. Iar primul pas în decizia de a face intervenția este consultul la un medic bun, care să facă o anamneză. Cu alte cuvinte, va purta o discuție cu tine prin care va afla informații relevante despre evoluția bolii și istoricul afecțiunilor tale.

De aceea este necesar să te pregătești pentru acest consult astfel încât să nu uiți informații relevante, precum boli avute în trecut și medicamente pe care le iei în prezent. Inclusiv dacă iei aspenter sau aspirină, menționează și acest lucru medicului.

Unele medicamente pot crește riscul de probleme în timpul intervenției chirurgicale, prin urmare este necesar ca medicul să știe de administrarea lor. Tot medicul va fi în măsură să îți recomande sau nu întreruperea lor cu mai multe zile, ore sau săptămâni înainte de operație.

Avantaje

 • Tratamentul cu cele mai bune rezultate;
 • Mobilitate crescută a degetelor;
 • Recuperare relativ ușoară;
 • Procedură comună;
 • Preț accesibil.

În ce constă operația?

În timpul intervenției chirurgicale pentru Dupuytren, medicul va îndepărta țesutul afectat și va îngriji rana.

Chirurgul face o incizie în zig-zag pe degetul afectat și în palmă. Apoi îndepărtează corzile și nodulii și îndreaptă degetul. Incizia este apoi închisă cu ajutorul unor suturi.

Recuperarea după operație

Pentru o operație uzuală pentru Dupuytren, pacientul poate pleca acasă la scurt timp după operație. Pentru o bună recuperare, medicul recomandă ținerea mâinii în poziție ridicată, pentru a preveni sângerarea și pentru a ajuta la ameliorarea durerii.

Pansamentul voluminos poate fi îndepărtat după 48 de ore și se înlocuiește cu un nou pansament.

În general, perioada de recuperare poate dura aproximativ 4 – 6 săptămâni. În primele zile după operație, este normal să existe durere, umflături și vânătăi în zona operată.

Medicul vă va prescrie analgezice pentru a ameliora durerea.

Este important ca sfaturile medicului să fie urmate întocmai, inclusiv ăn în ceea ce privește imobilizarea și mișcarea articulației. Pacienții trebuie să evite orice activitate care poate presupune efort în folosirea mâinii operate.

Chirurgul poate recomanda și ședințe de fizioterapie și folosirea unei atele pentru a menține degetele în poziție dreaptă.

Este nevoie de 10 -12 zile pentru recuperare, timp în care nu trebuie ca mâna să intre în contact cu apa sau cu un mediu umed.

Odată ce rana se vindecă, activitățile normale pot fi reluate, deși trebuie ca pacientul să aibă grijă să nu ridice greutăți sau să strângă cu fermitate obiecte timp de câteva săptămâni.

Pentru stadiile mai avansate ale bolii Dupuytren, implicit și o operație mai complexă, poate fi nevoie de exerciții de fizioterapie pentru mână. Prin acestea se menține corecția obținută prin operație.

Odată ce rana s-a vindecat, este posibil să fie nevoie ca pacientul să-și țină mâna imobilă timp de câteva săptămâni pentru a permite țesutului să se vindece.

Un oarecare disconfort și limitări fizice în această perioadă sunt firești. Însă, dacă pacientul are dureri, este indicat să comunice asta medicului.

După operație, atelele pot fi purtate timp de 8-10 săptămâni pentru a ajuta la recuperarea funcției mâinii și pentru a evita revenirea simptomelor bolii Dupuytren. Acestea ajută la procesul de vindecare prin stabilizarea palmei și repoziționarea degetelor în poziția lor normală. Inițial, atelele sunt purtate constant, cu excepția îngrijirii rănilor și a exercițiilor pentru degete.

Doar unora dintre pacienți le sunt recomandate atelele în recuperarea medicală după operație.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

testimonial dupuytren medlink

Am fost foarte speriată când medicul mi-a spus că injecțiile pentru Dupuytren nu au efect și este recomandat să fac operația. Căutasem pe internet și văzusem imagini care m-au speriat și mai tare, însă medicul m-a asigurat că erau cazuri extreme. Am avut încredere în dânsul și operația a fost un succes, iar acum nu mai am blocate palmele. Nu am crezut că operația va avea un impact așa mare asupra activităților pe care le fac de zi cu zi, dar și asupra stării mele de spirit. Aș recomanda oricui are recomandarea să se opereze și amână să o facă.

Daria Secară

Pacientă dupuytren

Este firesc ca mâna și degetele să fie umflate în primele zile. Unii pacienți au nevoie de medicamente analgezice în primele zile de la operație, iar acestea sunt adesea prescrise de doctor. Unii pacienți simt amorțeală sau furnicături în zona inciziei, însă aceste senzații vor trece de la sine în câteva zile. Uneori însă poate dura câteva luni să dispară cu totul.

Dacă pacientul are o meserie ce nu presupune folosirea mâinii operate, un concediu medical de 1 – 2 săptămâni este în general recomandat. Dar dacă meseria pacientului presupune mișcări repetate ale degetelor sau ale mâinii, manipularea unor obiecte, s-ar putea să fie nevoie de un concediu medical de 6 până la 12 săptămâni.

Pentru situația fiecărui pacient în parte medicul poate face o estimare a timpului de recuperare și a duratei concediului medical.

Dacă este lăsată netratată, contractura Dupuytren poate fi debilitantă. Pe măsură ce boala evoluează, poate limita capacitatea de a face activități obișnuite ce presupun folosirea mâinilor în activități obișnuite precum deschiderea ușilor, gătitul sau grădinăritul.
După 7 până la 14 zile după operație, ar trebui să îți poți folosi mâna pentru majoritatea activităților obișnuite de zi cu zi. Poți începe să conduci în perioada de recuperare, atâta vreme cât nu îți folosești excesiv mâna operată excesiv.

Operația chirurgicală este cea mai eficientă în îndepărtarea nodulilor, însă chiar și când operația este o reușită, în timp țesutul subcutanat palmar se poate reface în același loc sau în alte zone ale palmei.

Totuși, efectele sunt adesea de lungă durată, însă recidiva este o realitate. Așadar, pentru menținerea funcției mâinii, nu este exclusă nevoia de repetare a operației de-a lungul timpului.

Te așteptăm în clinică pentru dupuytren

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru dupuytren. Programează-te acum și ține boala sub control.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.