Chirurgie Plastică

Otoplastie

Indiferent de nemulțumirile formei sau mărimii urechilor, poți întrerupe ciclul neîncrederii sau nemulțumirii.

O otoplastie este o procedură comună pe care mulți pacienți o descriu ca având un impact foarte mare asupra felului cum se percep și cum interacționează cu ceilalți.

Otoplastie | Redă forma urechilor tale din tinerețe
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală (rareori totală)
 • Durată procedură
  Aproximativ 2 ore

 • Recuperare
  5-7 zile

 • Durata rezultatelor
  Pe viață

 • Preț otoplastie
  5000 lei

consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Când și de ce ai alege o otoplastie?

Dacă ai urechi clăpăuge (decolate), prea mari sau cu o formă inestetică, iar aspectul lor îți creează complexe, otoplastia este soluția.

Pacienții noștri ne-au mărturisit că regretă că nu au ales să se supună operației mai devreme. Viața socială și crearea de noi relații au fost vizibil mai ușoare și plăcute după otoplastie. Au simțit că, o dată ce au scăpat de complexul urechilor, oamenii au reușit să vadă calități și trăsături personale care erau uneori umbrite înainte.

Operația este potrivită atât adulților, cât și copiilor (ideal între 5 și 14 ani), când perioada creșterii nu este încheiată. Unii părinți aleg operația pentru copiii lor pentru a-i scuti de efectele psihologice mari când frecventează școala.

Cum decurge o otoplastie și ce implicații sunt?

Chirurgul plastician face o incizie în spatele urechii și apoi modelează cartilajul astfel încât să fie frumos proporționat cu restul trăsăturilor faciale. O cicatrice discretă rămâne în locul unde s-a făcut incizia, însă nu va putea fi vizibilă datorită poziției sale.

Adulții care se operează se pot întoarce la serviciu în decurs de o săptămână. Copiii care sunt supuși unei otoplastii au și ei nevoie de aproximativ o săptămână de recuperare pentru a se reîntoarce la școală.

În cazul pacienților cu părul lung, perioada se poate scurta, pentru că își pot acoperi urechile cu părul și pot reveni la școală sau serviciu imediat ce pansamentul este îndepărtat.

Înainte și după blefaroplastie

3 paciente și transformările lor

Pacienta nr 1

Pacienta 1 otoplastie

Această pacientă a apelat la otoplastie pentru a scăpa de ironiile colegilor legate de urechile sale clăpăuge. Ne-a mărturisit că sarcasmul colegilor la adresa urechilor sale a marcat-o atât psihologic, cât și în planul rezultatelor școlare.

Procedura a constat în poziționarea urechilor mai aproape cap și în reducerea pavilionului urechii.
După operație, pacienta s-a recuperat ușor, iar cicatricile chirurgicale au fost ascunse în spatele urechii, fiind practic invizibile ochiului.

Pacienta nr 2

Pacienta 2 otoplastie

În cazul acestei paciente de 53 de ani, operația a avut ca obiectiv reducerea lobului urechii și o corecție de lob auricular.

Chirurgul a făcut incizia în treimea superioară a pavilionului urechii. Aceasta este partea urechii este cel mai frecvent redusă în cadrul operației de reducere a urechii. În plus, pacienta a dorit și o modificare a lobului auricular alungit.

Pentru a se supune operației, pacienta a fost nevoită să renunțe la fumat timp de 6 săptămâni înainte de otoplastie. Sunt binecunoscute riscurile asociate fumătorilor care se supun operației de reducere a dimensiunii urechilor.

Pacienta a fost încântată de rezultate.

Pacienta nr 3

Pacienta 3 otoplastie

O tânără de 18 ani, nemulțumită de forma urechii și alungirii lobului auricular ne-a solicitat intervenția la după o săptămână după ce a ajuns la majorat.

Procedura a constat în corectarea lobului urechii și în remodelarea helixului (marginea externă superioară a urechii). Pacienta a fost foarte mulțumită de rezultat.

Deși am prezentat cazul a trei paciente, intervențiile estetice ale urechii sunt a șasea cea mai frecventă procedură chirurgicală la bărbați și a 14-a cea mai frecventă la femei. Cei mai mulți pacienți au vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, însă și numărul pacienților adolescenți și copii cu vârsta mai mare de cinci ani a crescut în ultimii 5 ani.

Procedură Preț
Otoplastie 5000 lei

Pași parcurși de medicul chirurg

Pasul 1 – Anestezie

Medicamentele sunt administrate pentru a-ți spori confortul în timpul procedurii chirurgicale. Opțiunile includ anestezie locală combinată cu sedare intravenoasă sau anestezie generală (mai ales în cazul copiilor mai mici de 8 ani).

Pasul 2 – Incizia

Incizia se face în funcție de obiectivele operației. Dacă obiectivele sunt apropierea urechilor de cap, cum e în cazul urechilor clăpăuge, incizia se face în spatele urechii.

Când obiectivele sunt cele de reducere a pavilionului urechii, inciziile se fac pe partea din față a urechii, însă sunt făcute strategic în pliuri, pentru a le ascunde.

Pasul 3 – Închiderea inciziilor

Incizia este închisă cu fire de sutură, iar tehnicile sunt individualizate. Medicul are grijă să închidă inciziile astfel încât urechea să aibă un aspect natural și să nu trădeze nicio intervenție estetică.

Pasul 4 – Vezi rezultatele

O otoplastie îți permite să vezi rezultate aproape imediat, mai ales în cazul unor urechi proeminente. Desigur, rezultatele sunt vizibile abia ce pansamentele sunt îndepărtate.

În clipa în care operația încheiată, urechile au umflături și vânătăi, care ar trebui să dispară în decurs de 14 zile. După aceste prime două săptămâni, rezultatele mult dorite încep să devină vizibile.

După otoplastie este posibil să simți o oarecare durere după încheierea intervenției chirurgicale. În acest caz, chirurgul îți va prescrie un analgezic ușor, cum ar fi paracetamolul. În caz de durere, este foarte important să nu iei un analgezic oarecare, precum aspirina, pentru că aceasta stimulează sângerarea.

Avantaje

 • Mai multă încredere în tine;
 • Rezultate permanente;
 • Aspect mai atrăgător;
 • Recuperare minimă;
 • Preț accesibil.

Cum e recuperarea

Majoritatea activităților zilnice ușoare pot fi reluate a doua zi. Cel mai bine este să amâni activitățile fizice intense timp de 2-3 săptămâni, până când rănile se vindecă complet.

După vindecarea rănilor, urechile pot rămâne ușor sensibile la atingere timp de câteva luni, pe măsură ce cicatricea se atenuează.

După 6 luni, cicatricea devine aproape invizibilă.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

Testimonial otoplastie

După ani de indecizii, am hotărât într-un final să-mi corectez urechile și sunt încântată că am făcut-o. Am suferit toată copilăria și adolescența mea din cauza răutăților colegilor. M-am consultat cu mai mulți medici diferiți și, după multe cercetări, am ales clinica Medlink, unde am avut o experiență de nota 10. Personalul a fost foarte bine pregătit și prietenos, iar recuperarea a fost mult mai ușoară decât m-am așteptat.

Nina Carp

Pacientă otoplastie

Durerea/disconfortul de la otoplastie durează de obicei 1-2 săptămâni și se manifestă în mare parte atunci când pacienții dorm accidental pe una sau ambele urechi.
Deși este posibil să observi imediat o oarecare îmbunătățire a formei și a poziției urechilor, va dura până la 8 săptămâni pentru ca acestea să se vindece complet. Majoritatea pacienților se pot întoarce la locul de muncă după prima săptămână de operație la ureche, dar trebuie să evite sporturile de contact timp de cel puțin o lună după procedură.
Otoplastia este cel mai bine efectuată la copiii mai mici ale căror urechi s-au dezvoltat complet. Acest lucru se întâmplă de obicei în jurul vârstei de cinci ani. Desigur că otoplastia poate fi efectuată în egală măsură la adulți, cu rezultate excelente.
Majoritatea pacienților poartă bentiță timp de 6-8 săptămâni după operație în timp ce dorm și în timpul activităților sportive.
Apoi ar trebui purtată pentru aproximativ 5 săptămâni, seara și noaptea. Dacă decizi să nu o porți, există cu siguranță un risc mai mare de traumatism accidental la ureche, în primul rând în timpul somnului, care poate aduce modificări nedorite ale rezultatului intervenției.
Ar trebui să te odihnești cu capul ridicat sau cu cel puțin 2 perne pentru prima săptămână după operație. Încearcă să dormi doar pe spate timp de aproximativ două săptămâni. Unii pacienți preferă să doarmă folosind o pernă folosită în călătoriile cu avionul.

O otoplastie nu reduce dimensiunea urechilor, cu excepția cazului în care acesta este unul dintre obiectivele estetice solicitate de pacient. Uneori, atunci când urechile decolate sunt repoziționate și nu mai iasă în afară, acestea tind să pară mai mici, însă este o iluzie optică.

Dacă te confrunți cu dificultate în respirație, durere în piept, palpitații, durere severă de ochi sau sângerare abundentă, atunci trebuie să mergi cât mai repede la camera de gardă.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de otoplastie

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru otoplastie. Programează-te acum și oferă urechilor tale un aspect intinerit.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.