Aspectul de pleoape căzute deranjează. Estetic vorbind, creează impresia de oboseală sau îmbătrânire. Atunci când vrei să apelezi la tratamentul de ridicare pleoape, recomandat e să ceri opinia unui specialist de la primele semne, pentru a afla cu exactitate stadiul, cauza și ce e de făcut.

Indiferent că vorbim de pleoape căzute pe fondul înaintării în vârstă sau de pleoape căzute din cauza unor leziuni sau infecții la nivelul ochilor, tot ce trebuie să știi este că există soluții și tratamente.

Ce face blefaroplastia

În termeni medicali, procedura chirurgicală de ridicare pleoape poartă denumirea de blefaroplastie. Intervenția nu doar că are efect de ridicare pleoape, ci diminuează și pungile de sub ochi. Astfel, chipul capătă aspect întinerit, iar pielea din jurul ochilor devine mai elastică și mai fermă.

Intervenția de ridicare pleoape presupune îndepărtarea excesului de piele și de grăsime fie de la pleoapa superioară, fie de la pleoapa inferioară, fie de la ambele pleoape. Nu este o intervenție dificilă. Necesită anestezie locală. După operație, sunt câteva aspecte de care trebuie să se țină cont. Sunt recomandări pe care medicul estetician le face pentru fiecare caz în parte.

Când apare efectul de pleoape căzute

Am întâlnit pacienți care nici nu și-au dat seama că au nevoie de o procedură de ridicare pleoape. Nu s-au gândit la așa ceva. Primele semne apar în jurul vârstei de 30 de ani, adică la o vârstă la care orice persoană se gândește că poate munci oricât, că are energie cât pentru zece și că nimic rău nu i se poate întâmpla.

Stilul de viață haotic și lipsa odihnei își pun amprenta asupra chipului. Și-atunci nu-i deloc de mirare faptul că, privind în oglindă, parcă începe să ți se pară că ceva nu e în regulă. Ajungi la concuzia că e nevoie să faci ceva care să aibă efect de ridicare pleoape.

Ce se poate face până la intervenția chirurgicală

Ce se poate face până la intervenția chirurgicală

Nimeni nu ajunge din prima la blefaroplastie. Operația de blefaroplastie poate fi amânată printr-o rutină zilnică și corectă de îngrijire a tenului și un stil de viață sănătos. Sigur, nu poți opri timpul, însă poți face lucruri care să întârzie nevoia de a face o procedură de ridicare pleoape pentru mult mai târziu.  Cum ar fi:

 • exerciții de yoga face, prin care se lucrează mușchii feței;
 • aplicarea unor creme speciale pentru pielea sensibilă din jurul ochilor;
 • expunerea la temperaturi extrem de scăzute, cum ar fi criosauna, adică terapia cu frig;
 • spălarea feței cu apă rece și folosirea unor cuburi de gheață în jurul ochilor seara, înainte de culcare.

Sigur, când e vorba despre astfel de remedii naturiste cu efect de ridicare pleoape, trebuie să ai în vedere că raportarea se face pentru un grad minim de afectare a pleoapelor. Tocmai de aceea i se spune prevenție. Dacă ești consecvent, aplici aceste recomandări din timp și ești atent la tot ceea ce definește stilul de viață, s-ar putea să fii printre norocoșii care nu au nevoie de nicio procedură chirurgicală de ridicare pleoape.

Ce presupune blefaroplastia nechirurgicală

Aceasta este o procedură cu plasmă ionizată. Pe înțelesul tuturor, este vorba despre un lifting nechirurginal al pleoapelor, care folosește un dispozitiv sau generator de plasmă. Cu ajutorul unui dispozitiv de acest fel, crește producția de colagen. În plus, aspectul pielii din jurul ochilor este mult îmbunătățit.

Medicul stabilește câte ședinte sunt necesare pentru a obține efectul așteptat. De altfel, medicul recomandă befaroplastia nechirurgicală cu plasmă ionizată doar acelor pacienți la care consideră că intervenția chirurgicală poate fi amânată.

Chiar dacă e o procedură non-invazivă cu efect de ridicare pleoape, această intervenție cu plasmă ionizată nu e deloc superficială. Efectul e cât se poate de precis, iar rezultatele sunt de lungă durată. Avantajul e că e o metodă care nu doare. Nu are nevoie de anestezie, întrucât se folosește cremă anestezică. Timpul intervenției este scurt, variază între 40 și 60 de minute per ședință.

Cum ajungi la concluzia că ai nevoie de o operație cu efect de ridicare pleoape

În momentul în care ai încercat mai multe metode non-invazive și ai ajuns la concluzia că nimic nu a funcționat pentru a vedea cu ochiul liber acel efect de ridicare pleoape mult așteptat, recomandarea este să ajungi să discuți cu un medic estetician. Un consult de specialitate îți va fi de folos și va fi exact răspunsul la neliniștea ta: ai sau nu nevoie de o operație de ridicare pleoape?

Cum decurge un consult pentru o intervenție chirurgicală la pleoape? Îți spunem din start că e complet nedureros. Mai exact, medicul estetician:

 • îți va pune câteva întrebări și va face o analiză a stării de sănătate; foarte important e să ai încredere în medic, să îi comunici toate aspectele care ar putea împiedica o operație cu efect de ridicare a pleoapelor;
 • îți prezintă care sunt variantele pe care le ai ca opțiuni, inclusiv cele non-invazive la care se mai poate apela în cazul în care pleoapele nu sunt chiar atât de căzute;
 • îți poate face fotografii, pe care le analizeze de față cu tine; în funcție de ceea ce observă, medicul îți explică și care sunt riscurile pe care le presupune o operție de ridicare pleoape.

Riscurile pe care le presupune o intervenție de ridicare pleoape

Riscurile pe care le presupune o intervenție de ridicare pleoape

Îți place sau nu, orice intervenție chirurgicală implică riscuri. Chiar dacă în cazul operației cu efect de ridicare pleoape riscurile sunt minore, să știi că există. Medicul ți le va comunica oricum, chiar dacă îi ceri sau nu acest lucru.

În cazul blefaroplastiei, riscurile se rezumă la:

 • durere după operație;
 • sângerări;
 • senzația de ochi uscați;
 • cicatrici;
 • s-ar putea să ți se pară greu sau dureros să închizi pleoapele;
 • vedere în ceață;
 • pleoape umflate;
 • sensibilitate la lumină puternică și soare;
 • orice alt risc pe care le presupune o anestezie generală sau locală.

Care sunt beneficiile pe care le obții după o operație de ridicare pleoape?

În primul rând, vei avea o stare de bine. Te vei simți confortabil în pielea ta și îți vei recăpăta încrederea în tine. Altfel spus, principalele avantaje sunt de ordin psihologic. Apoi:

 • fața va fi mult mai luminoasă, elastică și va arăta mai întinerită;
 • vei observa cum, printr-o intervenție de acest fel, vederea periferică va fi cu mult îmbunătățită;
 • pungile de sub ochi sunt reduse, ceea ce înseamnă că fața va părea mai odihnită.

N-ar fi corect să vorbim despre pacientul ideal. Credem că orice persoană care vrea să arate mai bine trebuie încurajată să apeleze la orice procedură estetică. În cazul celor cu efect de pleoape ridicate, intervențiile vizează în primul rând acele persoane care consideră că au un exces de piele sau de grăsime mult prea mare în jurul ochilor.

Sigur, e foarte posibil ca medicul să nu fie la fel de deranjat ca tine. Tocmai de aceea, medicul îți expune toate variantele. Indiferent de acestea, alegerea este întotdeauna la tine, că doar tu ești pacientul. Și când vorbim despre posibilitatea de a scăpa de un complex, motivația e și mai mare.