Chirurgie Plastică

Excizie Xantelasme

Nu lăsa aceste depuneri de colesterol să crească. Alege să faci o excizie de xantelasme cât încă sunt de dimensiuni rezonabile pentru a fi încântată de rezultate.

Excizie xantelasme | Tratează excesul de colesterol
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală

 • Durată procedură
  30 de minute

 • Recuperare
  1 săptămână

 • Riscuri
  Intervenție sigură

 • Preț
  800 – 1100 lei

Excizie xantelasme | Tratează excesul de colesterol
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Metode sigure în care realizăm excizia de xantelasme la Medlink

Conform studiilor, cea mai sigură metodă de îndepărtare a xantelasmelor este intervenția chirurgicală. Xantelasmele care sunt extinse în dermul profund și/sau în mușchi trebuie îndepărtate prin excizie.

Adesea, o mare parte din pacienții care se hotărăsc să facă operația de xantelasme aleg să facă și operația de blefaroplastie. Fiind tot o operație a pleoapelor, recuperarea și efectul de întinerire a zonei ochilor este incontestabil. Așadar cele două intervenții au o durată scurtă, iar recuperarea este tot de o săptămână, diferența fiind rezultatul estetic deosebit.

Când și de ce ai nevoie de excizie xantelasme?

Chiar dacă sunt inofensive, aceste pete de colesterol inestetice nu vor dispărea de la sine. Realitatea este că, odată ce le ai, cea mai bună idee este să te programezi pentru o intervenție de îndepărtare a lor.

Doar așa vei evita creșterea xantelasmelor în dimensiune, neplăcerea de a urma o operație care va fi mai dificilă și o recuperare mai lentă. Implicit, la o excizie de xantelasme dimensiuni mari va fi nevoie de mai multe puncte de coasere și riști să fii nemulțumită de o cicatrice mai puțin discretă.

În afara aspectului estetic, ar trebui să te programezi la doctor pentru a afla dacă este nevoie să urmezi tratamente medicale care la eventuale afecțiuni care pot fi asociate cu apariția xantelasmelor.

Mai mult de 50% dintre persoanele care au xantelasme, au și o boală asociată și au un nivel ridicat de colesterol. Xantelasmele pot fi asociate cu diferite afecțiuni, precum: diabet, hipotiroidism sau o boală de rinichi.

Înainte și după excizie xantelasme

3 paciente și transformările lor

O excizie de xantelasme se face în ambulatoriu, fără internare și cu anestezie locală. Înainte de intervenție, ne asigurăm că pacienții au colesterolul în limite normale.

Prima pacientă

Această pacientă avea xantelasme de dimensiuni mari, atât pe pleoapele inferioare, cât și pe cele superioare. Acestea au fost excizate cu grijă în cabinet, sub anestezie locală.

Deși dimensiunea xantelasmelor a fost mare și a fost nevoie de mai multe plastii, inciziile s-au vindecat frumos, fără cicatrici vizibile. În fotografie se văd stadiile de vindecare la 6, respectiv 12 luni de la procedură. Pacienta a fost foarte mulțumită și a urmat toate indicațiile medicale de îngrijire acasă în primele șapte zile.

A doua pacientă

Pacienta, în vârstă de 63 de ani a avut xantelasme doar pe pleoapa superioară. Înainte de procedură, pacienta a urmat un tratament medicamentos pentru reducerea nivelului de colesterol și ulterior am acceptat programarea sa pentru excizia xantelasmelor.
Fotografia de după este făcută la distanță de o lună după procedură, iar cicatricile s-au vindecat frumos după 12 luni.

A treia pacientă

Pacienta, în vârstă de 43 de ani avea o xantelasmă de dimensiuni medii pe pleoapa inferioară corespondentă ochiului stâng. Chirurgul a făcut o tăietură relativ redusă și a excizat depozitul de grăsime.

Pacienta a respectat sfaturile medicului pentru îngrijirea postoperatorie, iar incizia s-a vindecat frumos, fără o cicatrice vizibilă. Pacienta a fost foarte mulțumită.

TratamentPreț
Excizie Xantelasme800 – 1100 lei

Probleme ce pot apărea după excizie xantelasme și cum ne implicăm în remedierea acestora

Operația de xantelasme este o intervenție comună, fără riscuri, atâta vreme cât este realizată de un medic plastician care respectă protocolul operației.

După excizia chirurgicală poți simți durere și disconfort în limite suportabile în primele zile. Însă medicul îți va prescrie medicamente pe care le poți lua la nevoie.

De obicei, numai vânătăi și umflături ușoare sunt observate după procedură. Însă există și un minim risc de infectare a zonei pleoapelor dacă nu sunt respectate indicațiile medicului. Pe incizie trebuie aplicată în primele zile o cremă cu antibiotic, pentru a reduce posibilitatea infecției.

Doctorii de la Medlink discută cu toți pacienții în timpul consultației despre problemele de uscăciune a ochiului ca efect secundar foarte frecvent al acestei proceduri. De obicei, aceste efecte secundare sunt de scurtă durată și tind să se rezolve rapid după îndepărtarea xantelasmei.

Doctorii noștri te vor sfătui cu privire la cea mai bună modalitate de a te pregăti pentru o eventuală uscare a ochiului pe care poți resimți în perioada de recuperare.

Potențialul de apariție a cicatricilor poate varia foarte mult în funcție de dimensiunea xantelasmelor, unde sunt poziționate exact pe pleoape, de nuanța pielii, dar și de atenția și de respectarea sfaturilor medicului. În plus, cicatricile se formează diferit de la o persoană la persoană, iar dacă ai un istoric de formare a unor cicatrici mai vizibile în familie, sunt posibilități să ai și tu această moștenire genetică.

La Medlink, majoritatea pacienților noștri au avut cicatrizare minimă, discretă și ne mândrim că medicii clinicii acordă o atenție deosebită detaliilor fine ale planificării chirurgicale, tehnicii chirurgicale și îngrijirii cicatricilor postoperatorii, astfel încât să te bucuri de cel mai bun rezultat cosmetic posibil.

Avantaje

 • Procedură nedureroasă datorită anesteziei locale;
 • Procedură realizată în ambulatoriu, fără internare;
 • Durată scurtă, de max. 30 de minute;
 • Poate fi făcută în același timp o blefaroplastie (pentru întinerirea zonei ochilor);
 • Disconfort minim;- Recuperare în decurs de o săptămână;
 • Nu rămân cicatrici inestetice.

Cum e recuperarea

Anestezia locală provoacă o umflare a pleoapelor care uneori poate crea temporar o vedere neclară. Prin urmare, este recomandat ca pacient să vii însoțit operație de o persoană care să te conducă acasă.

Majoritatea activităților obișnuite pot fi reluate imediat, însă trebuie evitat efortul timp de două săptămâni, pentru ca vindecarea să fie rapidă și lipsită de riscul apariției vreunei vânătăi.

Pe mica incizie medicul aplică o cremă cu antibiotic și aceasta va trebui aplicată și după procedură, timp de câteva zile.

Firele de sutură sunt îndepărtate la aproximativ o săptămână după procedură.

Recuperarea este cu atât mai scurtă cu cât alegi să faci o excizie de xantelasme când încă sunt de dimensiuni mici, de câțiva milimetri.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

testimonial excizie xantelasme

Lucrez în vânzări și mi-a luat aproape un an să mă decid să fac operația de excizie xantelasme, pentru că voiam să îmi iau liber șapte zile de la job pentru recuperare departe de privirile clienților și colegilor. Mă bucur că m-am decis, pentru că rezultatul este mult mai frumos decât mă așteptam. Mulțumesc din suflet întregii echipe Medlink, care, pe lângă profesionalism este și foarte prietenoasă.

Alina Cristina Badea

Pacientă excizie xantelasme

Nu. Xantelasmele nu dispar fără tratament. În niciun caz să nu le traumatizezi sau să încerci să le storci. Nu este indicat nici să folosești peeling-uri pentru că acestea îți pot irita pielea.

Nu. Însă îndepărtarea lor este preferabilă, deoarece evoluează lent și ajung la dimensiuni impresionante, iar in acest caz intervenția chirurgicală devine dificilă, uneori necesitând plastii complexe. În aceste cazuri va fi nevoie de înlocuirea țesuturilor afectate cu unele sănătoase.

Dacă nivelul tău de colesterol rămâne normal, xantelasmele excizate nu ar trebui să revină odată îndepărtate.

Xantelasmele pleoapelor sunt asociate în aproximativ 50% din cazuri cu un nivel ridicat al colesterolului. Dacă pacienții au niveluri mari de colesterol, xantelasmele pot reveni. Cu medicamentele și dieta potrivite nu sunt motive de îngrijorare pentru reapariția lor.

Nu există un tratament preventiv, însă este indicat să ai o dietă echilibrată și să faci analize de colesterol periodic.

Oricine poate să dezvolte o xantelasmă pe pleoapă. Cu toate acestea, femeile sunt mai predispuse. În mod deosebit cele care au vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Riscul dezvoltării lor este mai mare în cazul persoanelor fumătoare, obeze, cu tensiune arterială mare, diabet și un nivel ridicat de colesterol.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de extracție xentalasme

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru xentalasme. Programează-te acum și tratează xentalasmele sub supraveghere medicală.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.