Servicii Medicale

Colonoscopie

Programează-te acum pentru colonoscopie, vino la clinică în următoarele 3 zile și îți oferim o consultație GRATUITĂ pentru a descoperi beneficiile unui diagnostic și tratament corect.

Programează-te completând formularul de la sfârșitul paginii sau apelează-ne acum la 0770 982 559.

Endoscopie și Colonoscopie la clinică privată în Craiova

Ce tratăm printr-o endoscopie?

Colonoscopia este o procedură prin care medicul examinează în timp real interiorul intestinului gros, rectul, colonul, valva ileocecală, sigmoidul și ileonul terminal.

Medicul face examinarea cu ajutorul unui aparat numit colonoscop. Acesta are atașat un tub flexibil cu o cameră video care transmite imagini în timp real din interiorul intestinului gros pe un monitor. Tubul conține un sistem de fibre optice conectate la o unitate centrală și la o sursă de lumină. Imaginile din interiorul intestinului sunt preluate cu ajutorul camerei și proiectate pe un monitor, unde sunt analizate de medic. La nevoie, acestea pot fi înregistrate și tipărite.

caracteristici endoscopie colonoscopie

Medic Gastroenterolog cu experiență în colonoscopie

Apelează acum la unul din specialiștii Medlink

Colonoscopie în Clinică Privată din Craiova

Ce include consultul medical?

  • anamneză (datele pe care medicul le obține din discuția cu tine, ca pacient referitor la apariția și evoluția afecțiunii și antecedentele medicale);
  • examen clinic;
  • stabilirea diagnosticului;
  • stabilirea și explicarea intervențiilor necesare;
  • stabilirea și explicarea tratamentului;
  • raport medical inclus cu rețetă și tratament.

Pregătiri importante înainte de endoscopie

Înainte de colonoscopie, este nevoie de o pregătire specială. De aceea, trebuie consumați 4 litri de soluție specială care are rolul de a curăța intestinul.

Există în farmacii diverse astfel de produse, diferite ca gust, unele mai plăcute, altele mai puțin plăcute. Medicul curant te poate îndruma care dintre acestea este mai potrivit pentru tine.

Când se recomandă endoscopia digestivă superioară?

Pentru colonoscopie este bine să ai o recomandare de la un medic, în urma unui consult. Acesta poate fi medic de familie, medic gastroenterolog, internist sau chirurg.

Colonoscopia este, în general, recomandată în caz de simptome gastrointestinale precum sângerarea la nivel intestinal, durerea abdominală sau modificarea tranzitului intestinal. De asemenea, este indicată atunci când se suspectează prezența polipilor colonici sau a tumorilor de la acest nivel.

O colonoscopie de control (screening) este foarte importantă pentru persoanele care au peste 40 de ani care au un istoric de polipi sau cancer colorectal în familie (părinți, copii, rude de gradul I). Conform ghidului european de screening al cancerului colorectal, examinarea ar trebui repetată la fiecare cinci ani.

Este dureroasă colonoscopia?

Colonoscopia este o investigație adesea percepută de pacienți ca neplăcută. Uneori este chiar dureroasă, având în vedere că este introdus în colon un tub flexibil prevăzut cu o cameră video. În plus, este introdusă și o cantitate de aer sau dioxid de carbon care să destindă colonul și să permită realizarea unor proceduri precum biopsia sau polipectomia.

Examinarea poate fi mai neplăcută pentru pacienții cu un istoric de intervenții chirurgicale la nivel abdominal sau cei cu un prag de sensibilitate la durere mai ridicat.

Dacă e nevoie de biopsii în timpul colonoscopiei, prelevarea acestora nu este dureroasă. Aceste biopsii vor fi ulterior studiate la microscop de către medicul anatomopatolog.

În cazul în care colonoscopia a fost efectuată cu sedare, la finalul examinării, pacientul trebuie să aștepte alte 30 – 60 de minute până poate pleca. Este ideal să aibă un însoțitor și sub nici o formă să nu conducă mașina timp de 24 de ore. În plus, trebuie să evite orice activități ce necesită atenție sporită sau să ia decizii importante.

Serviciu Preț
Colonoscopie 400 lei

270+

Satisfacție

Peste 270 de pacienți satisfăcuți în fiecare lună

#1

Modern

Cea mai modernă clinică medicală din Craiova

6

All-in-one

6 departamente medicale pentru tratamente complete

Se poate face anestezie pentru colonoscopie?

Colonoscopia este bine să fie făcută sub sedare sau anestezie generală de scurtă durată.

Medicul anestezist este responsabil de stabilirea tipului de anestezie optim, în funcție de istoricul medical, vârsta, greutatea și indexul masei corporale. Această etapă este esențială pentru buna desfășurare a intervenției colonoscopice.

Corectitudinea răspunsurilor este importantă pentru ca medicul să stabilească tipul de anestezie, combinația optimă și dozele de medicamente folosite, precum și ce nivel de monitorizare intraprocedurală să folosească.

Siguranța ta e pe mâini bune

Sterilizarea endoscoapelor se realizează complet automat în clinica Medlink Craiova. Siguranța ta și a personalului medical este grija noastră numărul 1.

testimonial colonoscopie medlink

Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer de colon recent și m-am decis să fac, preventiv, o colonoscopie. Nu a fost o investigație tocmai plăcută, însă mă bucur că am făcut-o pentru că am descoperit că aveam polipi ce au fost îndepărtați chiar în timpul examinării.

Andrei Ghinea

Pacient colonoscopie

Te așteptăm în clinică la Colonoscopie

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate servicii medicale.

Beneficiază de consultul unui medic gastroenterolog specialist. Programează-te acum și pune-ți sănătatea pe primul loc.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.