Chiar dacă ai avut o rutină impecabilă de îngrijire a tenului, tot va veni o vreme când vei dori cu orice preț ca ridurile și pliurile de la ochi să se evapore și pielea din jurul ochilor să arate mai întinsă și mai fermă. Și, dacă nu poți să-ți iei liber o săptămână de la job sau încă nu ai curajul să te supui unei operații, este firesc să cauți alternativele de blefaroplastie nechirurgicală.

Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia este una dintre operațiile estetice cele mai solicitate în ultimii ani, inclusiv de pacienți inițial refractari.

Însă, dacă dintr-un motiv sau altul ești încă rezervată în privința unei blefaroplastii, ți se pare costisitoare sau nu ai timpul să stai acasă o săptămână pentru recuperare sau să apari în public nemachiată timp de două săptămâni, ai la alegere suficiente alternative: sunt mai multe tipuri de blefaroplastie nechirurgicală pentru care poți opta.

De ce să-ți recalibrezi așteptările de la o blefaroplastie nechirurgicală

Dacă nu pielea din jurul ochilor nu este excesiv de lăsată sau ridată, poți opta pentru unul dintre alternativele nechirurgicale, pentru care recuperarea este mai scurtă. Însă trebuie să știi că și durata efectelor va fi temporară și mult mai de scurtă durată decât în cazul unei blefaroplastii chirurgicale.

Dacă pielea din jurul ochilor nu este foarte îmbătrânită, poți fi o bună candidată pentru una dintre cele mai căutate tipuri de blefaroplastie nechirurgicală pe care ți le vom prezenta în curând.

Ce e important să știi este că, în funcție de tipul de problemele pe care le ai, tratamentele alternative pot fi folosite în combinație pentru rezultate care să aducă un zâmbet mare de satisfacție pe chip.

Chiar și în cazul persoanelor operate, este uneori nevoie de un tratament alternativ. De exemplu, este destul de răspândită concepția că operația de blefaroplastie va îndepărta complet ridurile. În realitate, după operație rămân anumite riduri vizibile, dispărând doar cele care se formau cu acea piele în exces ce a fost tăiată cu bisturiul de către medic.

Așadar, te poți aștepta la rezultate de care să fii foarte încântată doar de la o singură intervenție, însă, dacă semnele de îmbătrânire în jurul ochilor sunt mai mari, este firesc să îți recalibrezi așteptările și să iei în calcul că ai putea avea nevoie de o procedură în plus dacă nu te mulțumești cu o întinerire discretă.

Blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă

4 tipuri de blefaroplastie nechirugicală

Blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă

În ce constă:
Această procedură mai este cunoscută și ca blefaroplastie nechirurgicală cu laser, fiind folosit un tip de laser special care acționează asupra excesului de piele și grăsime din zona pleoapelor.

Avantaje:
Un avantaj al acestei metode este că sângerarea și inflamația sunt reduse, iar rezultatele sunt adesea mai precise și mai uniforme în comparație cu alte metode. Comparativ cu alte metode nechirurgicale, rezultatele sunt vizibile mai mult timp, 1-2 ani, comparativ cu 3-6 luni în cazul Botoxului.

Dezavantaje:
Deși este o procedură mai puțin invazivă, o blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă poate provoca arsuri sau decolorarea pielii dacă nu este realizată de către un bun profesionist. De asemenea, trebuie să iei în calcul și faptul că este nevoie de recuperare de 3-5 zile, timp în care aspectul pleoapelor va avea aspect de mici buline mai închise la culoare ca pielea.

Botox

În ce constă:
Utilizat în mod obișnuit pentru tratarea ridurilor de pe frunte și dintre sprâncene, Botoxul este eficace, de asemenea, ca lifting de pleoape nechirurgical.

Minuscula cantitate de toxină botulinică injectată cu un ac foarte fin de medic blochează acțiunea excesivă a mușchilor responsabili pentru riduri, oferind un aspect neted pielii din jurul ochilor și un lifting de pleoape cu aspect natural, cu o ridicare de aproximativ unu până la doi milimetri.

Avantaje:
Doar o vizită de aprox 15 minute în cabinetul medical și poți pleca acasă fără să te ascunzi de privirile oamenilor, așa cum e cazul când faci o blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă.

Injectat în cantitate mică, Botoxul nu-ți va îngheța privirea și vei arăta extrem de natural, doar că fără riduri și fără a scoate bani mulți din buzunar.

În cazul în care chiar nu îți place aspectul, există mai multe lucruri simple pe care le poți face pentru a anula efectul Botoxului și pentru a reveni la aspectul tău anterior acestui lifting de pleoape nechirurgical.

Dezavantaje:
Poate dura aproximativ 14 zile până vei vedea efectele complete ale injectării cu Botox. Apoi, rezultatele sunt temporare, de aprox 3- 6 luni, sau mai mult, dacă alegi să faci tratamente de retușare.

Un alt dezavantaj perceput de unele femei și bărbați sunt regulile ce trebuie urmate după injectare, în primele 4 ore, dar și restricțiile de sport intens sau expunere la soare timp de câteva săptămâni.

Microneedling

În ce constă:
Microneedling-ul este o metodă de blefaroplastie nechirurgicală ce constă în utilizarea unui dispozitiv care arată ca un stilou și care are microace. Acționat, va crea mici perforații în piele, stimulând astfel procesul natural de vindecare și producția de colagen. Această tehnică este folosită pentru a trata o varietate de probleme ale pielii, inclusiv riduri, pete și cicatrici, dar și pentru a aborda problemele legate de pleoapele căzute și liniile fine din jurul ochilor.

Avantaje:
Unul dintre avantajele microneedling-ului este că această metodă are un timp de recuperare scurt și riscurile de complicații sunt reduse, atâta vreme cât este folosit de un profesionist, și nu de cineva amator. Stimulând producția naturală de colagen, rezultatele sunt întotdeauna naturale și pot dura mai mult, în comparație cu alte metode nechirurgicale.

Dezavantaje:
Fiind o metodă de stimulare a producției proprii de colagen, adesea sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite, ceea ce poate fi costisitor și consumator de timp. De asemenea, în funcție de nivelul de sensibilitate al pielii, poți avea iritații temporare, roșeață sau umflare după tratament.

Un alt dezavantaj este că microneedling-ul nu este la fel de eficient în tratarea pleoapelor extrem de căzute sau a ridurilor foarte adânci. În plus, unele clinici nu oferă un serviciu separat pentru acest tip de lifting de pleoape nechirurgical și au doar un pachet de microneedling pentru tot tenul.

Diferența dintre blefaroplastie chirurgicală și nechirurgicală

Alte tipuri de blefaroplastie nechirurgicală

Cum ar fi dacă o simplă injecție ar putea să creeze efectul de întinerire a ochilor? În unele cazuri, întinerirea zonei de sub ochi se poate face cu diferite de materiale de umplere injectabile pentru a reda volumul pielii.

Alteori, medicii specialiști pot recomanda tratamente precum peelinguri chimice, ulterapie sau microdermabraziune.

Diferența dintre blefaroplastie chirurgicală și nechirurgicală

Din fericire, medicina a avansat și în prezent, o blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă, cu botox sau de oricare fel se poate face cu ușurință și cu rezultate excelente.

În realitate însă, blefaroplastia chirurgicală rămâne, fără îndoială, intervenția cu cele mai îndelungate rezultate.

Operația pentru pleoapele inferioare (zona de sub ochi) are rezultate permanente și este potrivită pentru persoanele cu pungi sub ochi sau piele în exces. Iar operația pentru pleoapele superioare are efect pentru aprox 7 – 10 ani.

Comparativ cu metoda chirurgicală, o blefaroplastie nechirurgicală cu plasmă are efect aprox. 1-2 ani, cu microneedling 6-12 luni, iar cu Botox 3 – 6 luni, în funcție de factori precum vârsta, stilul de viață, tipul de piele și genetica ta.

Published On: aprilie 11th, 2023 / Categories: Blefaroplastie / Tags: , , /