Dermatologie Estetică

Scapă de transpirația excesivă

Hiperhidroza sau transpirația excesivă este o tulburare frecventă care produce multă frustrare.

Transpirația este jenantă, pătează hainele, strică romantismul și complică interacțiunile de business și sociale. Cazurile severe pot avea, de asemenea, consecințe practice extrem de neplăcute, precum distrugerea unor obiecte dragi de vestimentație, bijuterii sau acte. Ca să nu menționăm și mânuirea volanului cu riscuri ce nu merită niciodată puse în balanță.

Transpirația excesivă | Hiperhidroză
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Durere (0-10)
  3

 • Durată
  Aproximativ 20 de minute

 • Substanță folosită
  Toxină Botulinică

 • Riscuri
  Intervenție fără riscuri

 • Durata rezultatelor
  6-9 luni

 • Preț
  Femei: 1500 lei
  Bărbați: 1600 lei

caracteristici transpiratie excesiva hiperhidroza
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Botoxul și transpirația excesivă

Botox-ul este un derivat foarte purificat și diluat al toxinei botulinice, o neurotoxină care blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoripare, rezultatul fiind reducerea completă a transpirației.

Hiperhidroza

Deoarece nu se injectează profund, nu sunt riscuri de a avea efecte dăunătoare asupra musculaturii.

transpirația excesivă hiperhidroză tratament medlink

Astfel, te poți bucura de 6-9 luni de reducere semnificativă a transpirației. Injecțiile sunt incomode, dar utilizarea unui ac foarte fin și a unei creme anestezice reduce considerabil disconfortul.

O cantitate mică de Botox este injectată cu un ac foarte fin în aproximativ 25 de zone în fiecare axilă.

Botox-ul este considerat de doctorii esteticieni cel mai mare avans în dermatologia estetică, fiind cel mai folosit produs în tratamentele anti-îmbătrânire. Dintr-un medicament descoperit accidental în domeniul oftalmologic, botox-ul a devenit povestea de succes în domeniul esteticii, fiind folosit cu succes în sute de afecțiuni, printre care strabism, blefarospasm, distonie cervicală etc.

Ce este hiperhidroza?

Tratamente injectabile pentru transpirația excesivă

Încă nu se cunoaște cauza declanșării hiperhidrozei. Aceasta afectează cel mai frecvent anumite părți ale corpului, cum ar fi subrațul, mâinile, picioarele sau fața. De obicei, începe în copilărie sau adolescență, dar nu se știe de ce.

Când ai hiperhidroză, glandele sudoripare ale corpului tău au o activitate exagerată.

Hiperidroza focală este o afecțiune cronică a pielii care este în general moștenită genetic. Aceasta rezultă dintr-o mutație a genelor tale și, de obicei, afectează doar axilele, mâinile și picioarele și capul. Se mai numește și hiperhidroză primară și majoritatea persoanelor care suferă de transpirație excesivă au acest tip de hiperhidroză. Hiperhidroza focală tinde să-și facă debutul înainte de vârsta de 25 de ani. Un indiciu că suferi de acest tip de hidroză este că nu transpiri în timpul nopții, iar transpirația din timpul zilei nu dispare de la sine, fără tratament.

Hiperhidroza generalizată este transpirația excesivă care apare din cauza unei alte probleme medicale. Multe afecțiuni medicale (cum ar fi diabetul și boala Parkinson) pot face ca organismul să transpire mai mult decât de obicei. Unele medicamente, cum ar fi naproxenul și suplimentele de zinc provoacă transpirație suplimentară ca efect secundar. Hiperhidroza generalizată, numită și hiperhidroza secundară, tinde să apară la adulți și se manifestă pe toată suprafața corpului. Un indiciu că suferi de acest tip de hidroză este că poți transpira în timpul somnului.

Transpirația excesivă miroase urât?

La ambele afecțiuni, transpirația este inodoră și este formată în mare parte din apă. Cu toate acestea, poți ajunge să ai un miros corporal neplăcut atunci când bacteriile de pe piele intră în contact cu picăturile de transpirație. Bacteriile descompun moleculele care alcătuiesc transpirația și provoacă un miros înțepător.

Ce terapii există?

De-a lungul timpului au fost încercate, fără succes, mai multe terapii. Printre substanțele încercate ca tratament s-au numărat clorura de aluminiu, talcul, iontoforeza cu soluție salină de apă. Toate au produs mici ameliorări, însă nesemnificative. Proceduri mai invazive au fost testate și încă există. Una dintre acestea este o operație chirurgicală prin care se chiuretează glandele sudoripare. Din păcate, nici această operație nu îmbunătățește viața pacientului, iar transpirația reapare. În plus, operația rezolvă temporar doar transpirația de la subraț, nu și cea a palmelor sau picioarelor.

Tratamentul medical cu toxina botulinică (Botox) este recunoscut și sigur, având aprobare FDA (Food and Drug Administration din SUA) pentru această afecțiune specifică.

Procedura este foarte simplă și constă în injectarea cu botox în glandele sudoripare. Tratamentul funcționează prin blocarea impulsurilor nervoase care joacă un rol major în producerea transpirației.

Tratamentul poate fi administrat inclusiv axilelor, mâinilor, picioarelor și frunții.

Transpirație excesivăPreț
Botox pentru hiperhidroză (femei)1500 lei
Botox pentru hiperhidroză (bărbați)1600 lei

Tratamentul pentru transpirație excesivă se poate realiza pentru zone precum axilă, palme și picioare, iar prețul variază în funcție de zona corporală.

Cum știi că suferi de hiperhidroză?

Poți să-ți pui problema că suferi de hiperhidroză dacă transpiri excesiv doar în anumite zone ale corpului, pe o perioadă de minimum 6 luni, fără o cauză anume.

Simptomele hiperhidrozei pot varia mult în severitate. Poți avea simptome moderate pe o perioadă lungă de timp sau poți avea simptome supărătoare în fiecare zi, transpirația fiind astfel o sursă constantă de frustrare și nesiguranță.

Doctorul dermatolog îți poate recomanda să faci analize de sânge sau de urină. Acestea au folul de a confirma sau exclude o afecțiune medicală care provoacă transpirația.

Avantaje ale tratamentului cu Botox pentru transpirația excesivă

O ședință cu Botox pentru transpirație excesivă are o durată medie de 20 de minute și îți oferă 3 avantaje.

 • 01. Niciun alt tratament nu dă rezultate mai bune în cazul transpirației excesive.
 • 02. Ai parte de cea mai scurtă recuperare posibilă.
 • 03. Echilibrul intern al organismului se păstrează, iar transpirația nu migrează spre alte zone ale corpului.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

testimonial transpirația excesivă medlink

Mă lupt cu transpirația din adolescență și aproape am ajuns să fac depresie de câtă neîncredere aveam în mine. Într-o zi mi-a căzut și laptopul și cana de cafea pe jos și s-au făcut praf amândouă. 😔🥶 Atunci m-am ambiționat și am căutat serios pe internet și am descoperit tratamentul pentru transpirație cu botox. N-am suficiente cuvinte de laudă.💖

Loredana Popovici

Pacientă terapia vampir

Ce riști dacă nu faci tratament pentru transpirația excesivă?

În timp, transpirația excesivă îți poate afecta atât sănătatea mintală, cât și sănătatea pielii. Majoritatea celor care nu urmează un tratament sunt expuși unui risc crescut de a dezvolta infecții ale pielii.

S-ar putea să te trezești că schimbi modul în care te comporți pentru a-ți ascunde simptomele de ceilalți. Transpirația constantă poate fi atât de severă încât eviți mișcări uzuale precum ridicarea brațelor sau strângerea mâinilor. Poți renunța la activitățile care îți plac pentru a evita felul în care ceilalți se uită sau reacționează.

În unele cazuri, transpirația extremă se poate datora unei probleme severe și care îți poate pune viața în pericol. Consultă urgent un doctor dacă ai vreodată dureri în piept sau simțiți greață sau amețeli împreună cu simptome de transpirație.

Transpirația excesivă poate duce, de asemenea, la:

 • Mâncărime și inflamație atunci când transpirația irită zona afectată;
 • Culoarea pielii se schimbă și pot apărea decolorări, crăpături sau riduri;
 • Miros corporal neplăcut atunci când bacteriile de pe piele se amestecă cu particulele de transpirație;
 • Reziduuri alcătuite din transpirație, bacterii și substanțe chimice (deodorante), lasă urme vizibile pe îmbrăcăminte și o deteriorează;
 • Macerație (piele neobișnuit de moale sau care se descuamează) pe tălpile picioarelor.

Da, trebuie. Este posibil ca perioada dintre două tratamente să crească. În unele cazuri, dacă transpirația este legată de stres, cercul vicios este întrerupt și tratamente repetate nu vor mai fi necesare.

Atâta timp cât nu transpiri, nici nu vei mirosi. Cu toate acestea, te sfătuim să ai o igienă adecvată la subraț. Cel mai bine este să razi sau epilezi axila și să o păstrezi foarte curată.

Oriunde între două zile și două săptămâni după tratament, axilele tale vor deveni complet uscate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, te rugăm să ne vizitezi. În medie, vor trece între 6 și 9 luni înainte de a avea nevoie de un nou tratament. Și chiar și atunci, transpirația nu va fi la fel de excesivă ca înainte de tratament.

Nu. Transpirația este rezultatul faptului că organismul încearcă să mențină o temperatură constantă a corpului. Relația dintre axile și alte glande este atât de mică, încât dezactivarea glandelor din axile nu are ca rezultat o transpirație mai mare în alte locuri

Teoretic, trebuie să scapi de aceeași cantitate de căldură, da. Însă axilele tale reprezintă doar 1% din suprafața corpului. Nu vei observa dacă restul corpului transpira cu 1% mai mult, așadar nu vei observa o transpirație mai abundentă în alte zone.

Rezultatele tratamentului privind transpirația excesivă

După tratamentul cu toxină botulinică, va dura între două zile și două săptămâni până când axilele tale nu vor mai transpira.

Te așteptăm în clinică pentru a scăpa de transpirația excesivă

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente cu Botox pentru a trata hiperhidroza. Programează-te acum și îți promitem că transpirația excesivă va fi o problemă a trecutului.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.