Dermatologie Estetică

Ridurile Laba Gâștei

Toxina botulinică șterge 10 ani de pe chipul tău în 10 minute. Este o substanță miracol de mai bine de 20 de ani în redarea tinereții pe chip. Ridurile laba gâștei și orice alte tipuri de riduri dispar, printr-o procedură simplă, nechirurgicală, minim invazivă, ce relaxează mușchii răspunzători de formarea acestor riduri în zona ochilor.

Laba gâștei și ridurile provocate de râs
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Durere (0-10)
  1

 • Durată
  Aproximativ 20 de minute

 • Substanță folosită
  Toxină Botulinică (BOTOX)

 • Riscuri
  Intervenție fără riscuri

 • Durata rezultatelor
  4-6 luni

 • Preț
  500 lei

consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Tratament revoluționar pentru ridurile laba gâștei

Rezultate naturale

Un rezultat natural – acesta este ceea ce îți promitem! Fețele „înghețate” din mass-media nu reflectă clientela noastră. Medicii esteticieni de la Clinica Medlink Estetix acordă o atenție deosebită frumuseții și întineririi naturale.

Ridurile provocate de râs

La clinica Medlink, preferăm să tratăm o singură zonă cu Botox pentru a-ți oferi șansa să te obișnuiești cu efectul, decât să tratăm excesiv mai multe zone. „Mai puțin este mai mult” – aceasta este filozofia noastră.

tratament botox riduri laba gastei dermatologie estetica medlink center craiova

Aspectul de față „încremenită” este dat de injectarea incorectă. Când vezi persoane care au urmat tratamente cu botox și au zona ochilor inexpresivă, ori li s-a injectat excesiv botox, ori injectarea a fost făcută neprofesionist.

Ce sunt ridurile laba gâștei?

Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire piele de pe întreg corpul.

Clipim de aproximativ 10.000 de ori pe zi și toate emoțiile se răsfrâng asupra zonei ochilor. De-a lungul timpului, mișcări precum râsul și zâmbetul determină formarea de riduri și cute la colțurile ochilor. Din cauza formei acestor riduri, le numim colocvial „laba gâștei”.

După cum probabil știi deja, tenul este supus zilnic la multiple agresiuni externe precum radiații ultraviolete sau poluare. Dacă la acestea se adaugă și fumatul, consumul de alcool sau stresul excesiv, pierderea elasticității pielii și apariția prematură a ridurilor este garantată.

În plus, indiferent de factorii externi, cu vârsta, ridurile încep oricum să apară, chiar și atunci când fața este relaxată și odihnită. Este un proces firesc de scădere a cantității de colagen, elastină și acid hialuronic din piele, specifice înaintării în vârstă.
Tratamentul pentru ridurile laba gâștei este realizat folosind injecții cu Botox și ne permite să redăm un aspect vizibil mai tânăr, reducând aspectul ridurilor de la colțurile ochilor.

Cum funcționează?

TRATAMENTE INJECTABILE CU BOTOX PENTRU RIDURILE DIN JURUL OCHILOR

Înainte de a lua în considerare orice tratament de atenuare a ridurilor, îți facem cadou o consultație gratuită cu unul dintre esteticienii noștri experimentați. Aceasta va include o evaluare completă a feței tale și diagnosticarea problemelor cheie. Esteticianul Medlink Estetix va stabili dacă tratamentul cu botox pentru reducerea ridurilor laba gâștei este adecvat pentru tine.

Există o serie de opțiuni de tratament care pot fi luate în considerare, inclusiv injecții cosmetice. Prezența ridurilor fine la nivelul ochilor poate fi îmbunătățită aproape instantaneu cu diverse terapii minim invazive. Atunci când ești pe mâna unui profesionist cu experiență în domeniul estetic, efectul este natural, iar ridurile sunt semnificativ reduse sau vor dispărea complet. Efectul este temporar, dar te poți aștepta ca rezultatele să dureze 4 până la 6 luni înainte să fie nevoie să faci proceduri suplimentare.

Riduri laba gâștei Preț
1 zonă 500 lei
2 zone 900 lei
3 zone 1200 lei

Prețul pentru 3 zone de Botox: riduri laba gâștei (ochi), riduri frunte și riduri între sprâncene (glabela) este 1200 lei.

* Pentru 3 zone, beneficiezi și de control medical gratuit la 14 zile de la injectare

Care e vârsta potrivită să începi tratamentul cu toxină botulinică?

Aproximativ o treime din pacienții noștri încep tratamentul cu Botox (toxina botulinică) după apariția primelor riduri de expresie, în jur de 25 – 28 de ani. Iar majoritatea celor care solicită acest tratament sunt femei cu vârste cuprinse între 35 – 40 de ani, cu riduri laba gâștei mai pronunțate.

Vârsta ideală de începere a tratamentului, din perspectiva medicilor noștri, este după vârsta de 30 de ani, când fața nu are încă riduri profunde.

Începerea injecțiilor cu toxina botulinică înainte ca ridurile să se adâncească va avea un rol de prevenire a formării de riduri proeminente. În fapt, activitatea musculară în zona unde se formează ridurile este mult redusă.

Când procedura este efectuată la paciente cu riduri profunde, rezultatele sunt mai modeste, iar cantitatea de substanță este mai mare. Persoanele trecute de 65 de ani nu vor avea niciodată rezultate precum cele de 35 – 40 de ani.

Dozele utilizate la persoanele mai tinere este minimă, iar după injectări repetate, acestea pot fi reduse chiar și la jumătate. Cu timpul, perioada de la un tratament la altul va scădea, o ședință sau două pe an fiind suficiente.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

Am ezitat la început să fac injecții cu Botox de teama că o să arăt nenatural. Dar o prietenă și-a făcut 3 zone cu Botox din prima ședință și arăta atât de bine încât nu m-am putut rezista să nu-mi fac și eu. Clinica și personalul sunt pur și simplu minunate!

Andreea Roșu

Pacientă laba gâștei

Înainte și după tratament

Înainte de tratament

Înainte de a începe procedura, medicul aplică o cremă anestezică sau un spray cu gheață, pentru a reduce șansele să simți durere. Cu 24 de ore înainte de a te prezenta în clinică, evită consumul de cafea sau alcool. Înainte ca medicul să injecteze toxina botulinică, ți se va cere să te încrunți, pentru a vedea unde se formează ridurile. După aceasta, locurile de injectare vor fi marcate cu un creion special.

După tratament

Te sfătuim să stai în poziție verticală minimum 2 ore după tratament. Evită consumul de alcool și aplicarea fardului timp de 12 ore. Timp de 4 zile, efortul fizic (sală, alergat) este complet interzis. Timp de două săptămâni nu este recomandată expunerea la soare, solar, saună sau băi lungi, fierbinți pentru că dilatarea vaselor de sânge va scădea efectul.

Timp de recuperare

Un tratament cu toxină botulinică are rareori efecte secundare. Botox-ul a fost retehnologizat, astfel încât efectele adverse să fie aproape zero. Deci, această procedură merită pe bună dreptate reputația sa de tratament de succes, cu timp minim spre zero de recuperare. Ca efecte secundare, pot apărea, cel mult, dureri de cap a doua zi de la injectare, însă această reacție apare la 1 din 10 paciente.

Durata efectului

Te poți bucura de efectul injecțiilor cu botox începând cu a 5-a zi de la procedură, efectul complet al tratamentului fiind vizibil după 14 zile. Din clipa în care ai început tratamentul, te poți bucura de fața ta întinerită timp de aproximativ 6 luni. Dacă se întâmplă să alegi să faci acest tratament mai frecvent, rezultatele se vor păstra pe durate și mai mari de timp.

Este eficient?

În general, durează aproximativ 5 zile pentru ca injecțiile cu Botox să producă rezultate vizibile în jurul ochilor, potrivit experților Medlink Estetix. Efectul complet al tratamentului este vizibil după 14 zile. Efectele toxinei botulinice durează de obicei 4 până la 6 luni. Pentru a-ți menține rezultatele, va trebui să te adresezi medicului estetician pentru injecții ulterioare la fiecare câteva luni.

Într-un studiu din 2016 a 1.362 de pacienți care au utilizat Botox pentru laba gâștei, rezultatele au durat cel puțin patru luni.

Timp de recuperare

Timpul de recuperare pentru Botox este scurt în comparație cu alte tipuri de proceduri cosmetice. Dacă nu te confrunți cu efecte secundare în timpul tratamentului cu botox pentru ridurile laba gâștei, poți merge acasă imediat după ce acesta a fost finalizat.

Recuperarea la domiciliu este, de asemenea, simplă. Poți purta machiaj și îți poți spăla fața în aceeași zi. Poți chiar să te întorci la muncă. Totuși, asigură-te că nu îți freci pielea din jurul ochilor. Acest lucru poate face ca Botoxul injectat să migreze din zona tratată.

1. Limitează expunerea la soare. Folosește cremă cu factor de protecție solară (FPS) de +30 sau mai mult atunci când ești la soare, chiar și pentru perioade scurte de timp.

2. Mănâncă sănătos. O dietă plină de fructe proaspete, legume, cereale integrale și uleiuri sănătoase proteajă pielea de daunele cauzate de radicalii liberi.

3. Exercițiul zilnic face ca sângele să se miște, ceea ce oxigenează pielea.

4. Poartă ochelari de soare polarizați. Păstrează zona ochilor protejată cu ochelari de soare mari.

5. Renunță la fumat. Fumatul produce radicali liberi în organism, ceea ce face ca ridurile să apară mai repede.

6. Nu frecventa saloane de bronzare.

7. Folosește creme hidratante pentru față și creme specializate pentru ochi cu colagen și antioxidanți, cum ar fi vitamina C.

Printre efectele secundare menționate în studiile clinice se numără:

 • dureri de cap trecătoare;
 • slăbirea locală a mușchilor;
 • durere la nivelul feței;
 • pleoape căzute (situație reversibilă în câteva zile, după administrarea unor picături oculare cu o substanță recomandată de doctor);
 • hematoame care dispar spontan la câteva zile;
 • ridicarea colțului extern al sprâncenei (se corectează prin retuș ulterior).

Uneori pot apărea mici vânătăi care pot fi acoperite cu ușurință cu machiaj.

De obicei, este nevoie de 10 minute, dar pacienții noi necesită, în general, o programare de 45 de minute. Acest lucru ne permite mai mult timp să te cunoaștem și să înțelegem ce ai dori să schimbi în legătură cu aspectul tău.

4-6 injecții pe fiecare parte a ochiului.

Nu. Clinica Medlink Estetix folosește cele mai mici ace de pe piață, astfel că puțini clienți au simțit disconfort ușor în jurul ochilor. De asemenea, medicii noștri sunt instruiți să folosească o mulțime de tipuri de ace astfel încât vânătăile și orice durere sunt reduse la minimum.

Dacă preferi, se poate aplica gheață sau cremă anestezică locală pentru a minimiza senzația de disconfort din zona de tratament.

De obicei 3-4 luni. În unele cazuri, 6 luni.

Rezultatele inițiale vor apărea în termen de 2-5 zile și vor continua să se îmbunătățească până la 14 zile, când rezultatele vor atinge maximul.

Pe lângă tratarea ridurilor de pe părțile laterale ale ochilor, este foarte frecvent ca Botox™ să fie utilizat în alte zone ale feței superioare. În cea mai mare parte, jumătatea superioară a feței este locul în care ridurile sunt adâncite prin zâmbet și încruntare.

Din fericire, Botox™ este extrem de eficient în corectarea laba gâștei, a liniilor frunții ca rezultat al încruntării, precum și în tratarea liniilor verticale ale gâtului, a canelurilor deasupra buzei superioare și a zâmbetelor gingivale.

Nu. Efectul tratamentului cu botox dispare treptat, mușchii reluându-și acțiunea mecanică, la fel ca înainte de injectare.

O ședință de tratament durează aprox. 20 de minute, inclusiv timpul de așteptare pentru ca anestezicul să își facă efectul.

Depinde de tipurile și profinzimea ridurilor pe care le ai. În termeni generali:

 • Botox™ este utilizat pentru a netezi ridurile din jumătatea superioară a feței (de exemplu, ridurile laba gâștei, cele de pe frunte și dintre sprâncene).
 • Umpluturile dermice cu acid hialuronic au rolul de a reda volum pierdut și de a netezi ridurile profunde, precum ridurile nazogeniene (ridurile dintre nas și gură) sau pentru a volumiza buzele și pomeții.

Da, acesta este chiar primul pas. Consultația este foarte utilă pentru a înțelege ce dorești să obții și pentru a-ți explica modul în care te putem ajuta să reduci ridurile din jurul ochilor.

Esteticianul nostru îți va evalua pe deplin fața și va discuta preocupările pe care le ai. După ce va afla istoricul tău medical, acesta va fi în măsură să îți spună dacă acest tratament este adecvat pentru tine sau sunt mai bune alte opțiuni de tratament.

Medicul poate face, de obicei, tratamentul injectabil imediat după consultul medical, dar nu există nicio presiune pentru a face acest lucru, cu excepția cazului în care ești pe deplin pregătită și medicul este de acord.

Botox™ „relaxează” temporar mușchii care determină apariția ridurilor. Ca rezultat al injectării mușchilor de pe lateralul ochilor, ridurile cunoscute sub numele de „laba gâștei” sunt reduse sau dispar cu totul.

Botox™ poate fi utilizat și pentru ridicarea sprâncenelor și îmbunătățirea altor zone asimetrice sau inestetice de pe față.

Te așteptăm în clinică pentru înlăturarea ridurilor laba gâștei

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente cu Botox pentru tratarea ridurilor din zona ochilor. Programează-te acum și îți oferim GRATUIT consultația cu unul din esteticienii specialiști ai clinicii.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.