Servicii Medicale

Endoscopie

Programează-te acum pentru endoscopie, vino la clinică în următoarele 3 zile și îți oferim o consultație GRATUITĂ pentru a descoperi beneficiile unui diagnostic și tratament corect.

Programează-te completând formularul de la sfârșitul paginii sau apelează-ne acum la 0770 982 559.

Endoscopie și Colonoscopie la clinică privată în Craiova

Ce tratăm printr-o endoscopie?

Endoscopia digestivă superioară este o procedură prin care medicul examinează în timp real interiorul tubului digestiv superior, adică esofagul, stomacul și duodenul (prima parte a intestinului subțire).

Medicul face examinarea cu ajutorul unui aparat numit endoscop. Acesta are atașat un tub flexibil cu o cameră video care transmite imagini în timp real din interiorul tubului digestiv superior pe un monitor. Tubul conține un sistem de fibre optice conectate la o unitate centrală și la o sursă de lumină. Imaginile din interiorul tubului digestiv sunt preluate cu ajutorul camerei video și proiectate pe un monitor, unde sunt analizate de medic. La nevoie, acestea pot fi înregistrate și tipărite.

caracteristici endoscopie colonoscopie

Medic Gastroenterolog cu experiență în endoscopie

Apelează acum la unul din specialiștii Medlink

Endoscopie în Clinică Privată din Craiova

Ce include consultul medical?

 • anamneză (datele pe care medicul le obține din discuția cu tine, ca pacient referitor la apariția și evoluția afecțiunii și antecedentele medicale);
 • examen clinic;
 • stabilirea diagnosticului;
 • stabilirea și explicarea intervențiilor necesare;
 • stabilirea și explicarea tratamentului;
 • raport medical inclus cu rețetă și tratament.

Pregătiri importante înainte de endoscopie

Este interzisă ingestia de alimente cu 7 ore înainte de examinare, iar cu 2 ore înainte se interzice și ingestia de lichide.

Când se recomandă endoscopia digestivă superioară?

 • Durere în partea superioară a abdomenului. Aceasta poate fi însoțită de lipsa de poftă de mâncare și scăderea în greutate;
 • Dificultate sau durere la înghițire;
 • Ciroză hepatică: existența varicelor esofagiene sau modificări stomacale;
 • Anemie prin deficit de fier;
 • Vărsături constante;
 • Dureri de stomac;
 • Simptome de reflux gastroesofagian care persistă chiar după un tratament recomandat de medic;
 • Modificări descoperite în urma radiografiei;
 • Hemoragie digestivă superioară: vărsături cu sânge;
 • Istoric familial de cancer sau polipi gastrici;
 • Boli rare: polipoza adenomatoasă familială sau sindromul Peutz Jaghers.

Care este primul pas pentru endoscopie?

Odată ajuns în cabinetul medical, doctorul se va interesa care este motivul pentru care dorești să faci investigația. Imediat după, doctorul îți va explica procedura, urmând să semnezi formularul de consimțământ pentru efectuarea investigației.

În ce constă investigația?

Primul pas înaintea investigației este anestezia locală, astfel încât disconfortul să fie minim. Pentru diminuarea reflexului de vărsătură, înaintea investigației se administrează câteva pufuri cu spray cu lidocaină (exceptând persoanele alergice). Apoi se introduce endoscopul și se avansează până la duoden. Cel mai probabil vei simți mișcarea endoscopului în abdomen, însă fără a simți durere.

Când se efectuează prelevarea biopsiei?

Această procedură este nedureroasă și se poate face în timpul colonoscopiei. De cele mai multe ori, biopsia este prelevată pentru testul de Helicobacter Pylori, care depistează ulcerul gastric, gastrita sau duodenul. Prelevarea biopsiei se realizează doar dacă este neapărată nevoie de ea, pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului.

Cât durează investigația și care sunt riscurile?

Toată procedura durează 5-10 minute și poate ajunge la 15 minute în cazul în care este necesară prelevarea biopsiei. Riscurile prezente în cadrul acestei proceduri sunt minime și complicațiile sunt foarte rare.

ServiciuPreț
Endoscopie350 lei

270+

Satisfacție

Peste 270 de pacienți satisfăcuți în fiecare lună

#1

Modern

Cea mai modernă clinică medicală din Craiova

6

All-in-one

6 departamente medicale pentru tratamente complete

Anestezia pentru endoscopie

Intervențiile endoscopice simple sau complexe sunt realizate fie cu sedare superficială, fie cu sedare profundă (până la anestezie generală). Medicul anestezist este responsabil de stabilirea tipului de anestezie optim și va ține cont și de preferințele tale, ca pacient.

Medicul va nota vârsta, greutatea, indexul masei corporale, istoricul medical si chirurgical, eventuale afecțiuni cronice pe care le-ai avut sau încă ai. Toată această etapă este esențială pentru buna desfășurare a intervenției endoscopice.

Corectitudinea răspunsurilor este importantă pentru ca medicul să stabilească tipul de anestezie, combinația optimă și dozele de medicamente folosite, precum și ce nivel de monitorizare intra-procedurală să folosească.

Siguranța ta e pe mâini bune

Sterilizarea endoscoapelor se realizează complet automat în clinica Medlink Craiova. Siguranța ta și a personalului medical este grija noastră numărul 1.

Ce boli sunt diagnosticate prin endoscopie?

Prin endoscopia digestivă superioară se pot diagnostica următoarele afecțiuni: boala de reflux gastroesofagian, gastrita, duodenita, ulcerul gastric duodenal, cancerul esofagian și gastric, polipii, obstrucția digestivă superioară, bolile inflamatorii, boala celiacă, angiodisplaziile sau varicele esofagiene.

testimonial endoscopie medlink

Am făcut recent o endoscopie la clinica Medlink, iar medicul și personalul au fost foarte atenți și răbdători cu mine. Am fost impresionat, cu atât mai mult cu cât experiența mea de dinainte a fost destul de traumatizantă.

Marius Andreescu

Pacient endoscopie

Te așteptăm în clinică la Endoscopie

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate servicii medicale.

Beneficiază de consultul unui medic gasroenterolog specialist. Programează-te acum și pune-ți sănătatea pe primul loc.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.