Servicii Medicale

Medicină internă

Preocupă-te să mergi la doctor din timp. Te așteptăm la un consult de medicină internă.

Depistarea precoce este esențială pentru prevenirea și tratarea bolilor.

Medicină Internă în clinică privată din Craiova

Ce este medicina internă?

Medicina internă consideră organismul ca un tot unitar și se ocupă de diagnosticarea și tratarea majorității bolilor adulților.

Mai exact, medicul internist depistează afecțiunile organelor interne precum inima, plămânii, ficatul, pancreasul, splina, stomacul, intestinele, rinichii și afecțiunile osoase, endocrine, metabolice etc.

caracteristici medicina interna

Doctor medicină internă cu experiență

Apelează acum la unul din specialiștii Medlink

Medicină Internă în Clinică Privată din Craiova

Ce afecțiuni tratează medicina internă?

În urma consultației de medicină internă se pot descoperi, în cazul în care acestea există, afecțiuni ale organelor interne. De asemenea, medicul internist coordonează schemele terapeutice ale pacienților cu mai multe afecțiuni, astfel încât să existe suprapuneri de medicație sau reacții adverse ale medicamentelor.

Un medic bun de medicină internă știe că atunci când situația ajunge în cazuri extreme, pacientul trebuie să ajungă la un specialist (cardiolog, hematolog, pneumolog etc).

Medicina internă se ocupă cu diagnosticarea afecțiunilor de:

 • Inimă: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă etc;
 • Plămâni: bronșită cronică, astm bronșic, pneumonie, traheobronșită acută, sarcoidoză, depistare cancer etc;
 • Stomac: gastrită, ulcer, boală de reflux, depistare cancer etc;
 • Ficat: hepatită cronică, ciroză, steatoză (ficat gras), dischinezie și calculi biliari (pietre), depistare cancer etc;
 • Colon: colon iritabil, depistare cancer etc;
 • Rinichi: litiază renală (nisip și pietre), infecții urinare, pielonefrită, insuficiență renală cronică (primul stadiu) etc;
 • Sânge: anemii, depistarea altor boli mai grave (limfoame, leucemii) etc;
 • Schelet osos și articulații: reumatisme degenerative și inflamatorii, poliartrită reumatoidă, osteoporoză etc;
 • Metabolism: dislipidemie (colesterol crescut), gută, diabet și boli ale tiroidei etc;
 • Boli autoimune: lupus, sclerodermie, vasculite (boala Wegener) etc.

Când ar trebui să merg la un consult la un medic internist?

Consultul de medicină internă este util când nu știi cărui medic să te adresezi și vrei să eviți excesul de consultații medicale inutile.

Medicul internist face un consult iniţial, îți prescrie un tratament, îți poate recomanda investigații suplimentare sau îți face trimitere către medicii specialiști potriviți afecțiunii tale.

De exemplu, dacă ești diagnosticat cu o boală de cord, vei fi îndrumat spre un cardiolog, iar dacă ai suspiciune de hepatită către un medic gastroenterolog și tot așa.

Consultul de medicină internă este potrivit și în situațiile când ai simptome care nu par specifice unui organ anume. Astfel de simptome sunt: febra, oboseala, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală proastă, astenia, durerile abdominale, dureri în regiunea lombară etc.

Te poți adresa medicului internist chiar și având o stare bună de sănătate, însă dorești să te asiguri că organele tale sunt bine. Acesta te va examina, în general, cu ajutorul ecografului, pentru a avea o imagine concretă, în timp real a inimii, stomacului, intestinelor, ficatului, colecistului, rinichilor, organelor genitale, tiroidei, sânilor sau articulațiilor etc.

Ce include consultul de medicină internă?

 • anamneză (datele pe care medicul le obține din discuția cu tine, ca pacient referitor la apariția și evoluția afecțiunii și antecedentele medicale);
 • examen clinic;
 • stabilirea diagnosticului;
 • stabilirea și explicarea intervențiilor necesare;
 • stabilirea și explicarea tratamentului;
 • raport medical inclus cu rețetă și tratament.

În timpul consultației, medicul te va întreba despre simptomele pe care le ai, te va examina și va consulta orice documente medicale pe care le ai asupra ta. Ideal este să pregătești orice analize medicale ai și care îi pot da medicului indicii pentru un diagnostic cât mai precis și un tratament prin care să îți recuperezi starea de sănătate.

Serviciu Preț
Ecografie Mamară 120 lei
Ecografie Tiroidă 150 lei
Consultație + Ecografie generală 140 lei
Consultație + Ecografie generală
ABDOMEN INFERIOR + SUPERIOR
210 lei

270+

Satisfacție

Peste 270 de pacienți satisfăcuți în fiecare lună

#1

Modern

Cea mai modernă clinică medicală din Craiova

6

All-in-one

6 departamente medicale pentru tratamente complete

Beneficiile consultării unui doctor de Medicină Internă

Pregătirea medicală a medicului internist îi permite să diagnosticheze și să trateze o serie de boli diferite, dar cei cu o supraspecialitate sunt formați să gestioneze afecțiuni ale unor organe anume. Medicii interniști sunt, de asemenea, preocupați de îngrijiri preventive, de la controale de rutină (screening-uri) de cancer, la mamografii.

Un doctor de medicină internă este instruit în mod special să rezolve cazuri complexe. Bolile cronice și problemele severe de sănătate nu sunt adesea ceea ce par, iar doctorul de medicină internă își folosește cunoștințele și experiența vastă pentru a determina exact problema și cea mai bună soluție.

În plus, medicul internist ajută pacienții, mai ales cei în vârstă și care au mai multe afecțiuni și implicit mai multe tratamente prescrise de mai mulți specialiști. Când acești au tratamente de la cardiolog, nefrolog și pneumolog în același timp, ei ajung să ia medicamente care pot amplifica reacțiile adverse ale unei a doua sau a treia afecțiuni. Când fiecare specialist prescrie cel mai bun tratament pentru specialitatea să, fără să țină cont de ce alte medicamente i s-au mai recomandat aceluiași pacient de alți medici, atunci intervine rolul medicului internist.

Clinica Medlink este una din cele mai curate clinici din Craiova, cu echipament medical modern și medici specialiști profesioniști și pasionați de meseria lor.

testimonial medicină internă medlink

Comunicarea cu doctorul a fost excelentă. A fost foarte răbdător și mi-a explicat pe înțelesul meu ce probleme am. Personalul clinicii a fost, de asemenea, foarte prietenos și profesionist.

Clara Popa

Pacientă medicină internă

Te așteptăm în clinică la Medicină Internă

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate servicii medicale.

Beneficiază de consultul unui medic internist specialist. Programează-te acum și pune-ți sănătatea pe primul loc.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.