Chirurgie Plastică

Nev pigmentar

Fie că este din motive medicale sau estetice, un nev pigmentar operat chirugical rămâne în continuare cea mai bună opțiune de tratamanent recomandat de medicii dermatologi.

Indiferent că alegi să faci o operație pentru un nev pigmentar normal sau (pre)canceros, cel mai estetic rezultat îl vei obține la noi, la unul dintre medicii cu specializare în chirurgie estetică.

Nev pigmentar | Scapă de alunițele nedorite
 • Pregătire
  Consult inițial

 • Anestezie
  Locală

 • Durată intervenție
  Aproximativ 30-60 de minute

 • Recuperare
  2-3 zile

 • Preț
  800 lei / nev pigmentar

caracteristici nev pigmentar
consultant beauty medlink

Beauty Specialist Medlink

Consultă-te cu unul din specialiștii beauty Medlink.

Metode de tratament

Deși au apărut noi metode de îndepărtare a alunițelor, cum este tratamentul cu laser sau radiofrecvența, o excizie chirurgicală a unui nev pigmentar este cea mai bună metodă de tratament.

Doar prin metoda chirurgicală se poate efectua o biopsie și stabili un diagnostic exact al nevului. În plus, alunițele pot avea rădăcini în profunzime sau pot fi canceroase sau precanceroase.

Pentru ce tip de nev pigmentar să te îngrijorezi?

Un nev pigmentar, familiar numit aluniță poate apărea oriunde pe corp. Te poți naște cu el sau poate apărea pe piele în timpul copilăriei sau când ești adult.

Deși majoritatea nevilor (alunițelor) rămân benigni (necanceroși), unii pot evolua și deveni nevi atipici (displazici), iar aceștia sunt asociați cu risc crescut de cancer de piele.

Atunci când un nev pigmentar benign te deranjează strict estetic, poți, fără doar și poate, să alegi să faci intervenția chirurgicală pentru a-l îndepărta.
Însă când un nev este atipic și are suspiciune de cancer, medicii dermatologi recomandă excizia chirurgicală.

Dacă un nev pigmentar are una sau mai multe dintre caracteristicile de mai jos, ar putea fi un nev displazic malign.

Dacă nevul are:

 • asimetrie (cele două jumătăți ale nevului nu sunt identice);
 • margini neregulate sau șterse;
 • culoare neuniformă;
 • diametru mai mare de 6 mm;
 • modificări ca dimensiune, formă sau culoare sau provoacă mâncărime sau sângerare,
 • alege să te programezi cât mai curând pentru un consult dermatologic.

Orice nev pigmentar care își modifică caracteristicile mai sus menționate trebuie investigat, tratat sau operat.

Înainte și după tratamentul chirurgical al unui nev pigmentar

3 paciente și poveștile lor

Prima pacientă

În cazul acestei paciente, îndepărtarea nevului aflat pe gât, sub mandibulă a presupus o incizie mai lungă. Cicatricea subtilă rămasă s-a atenuat în aproximativ 12 luni.

Cicatricea este formată datorită faptului că doctorul face procedura în jurul aluniţei, îndepărtând şi o regiune minimă de piele sănătoasă pentru a evita leziunea nervilor. Pacienta a fost foarte mulțumită și a urmat toate indicațiile medicale. Până la vindecarea completă a cicatricii pacienta a folosit produse de machiaj pentru a acoperi urmele.

A doua pacientă

În acest caz pacienta a optat pentru scoaterea unei aluniţe crescută pe una dintre nări. Fiind o zonă foarte vizibilă, pacienta a dorit o recuperare rapidă pentru a reveni cât mai curând la serviciu.

După o săptămână a primit acordul medicului de a aplica machiaj în zona unde a fost făcută incizia. Cicatricea sa fost de culoare roz timp de 3-4 săptămâini și după aprox. un an s-a atenuat vizibil.

A treia pacientă

În cazul acestei paciente cele două fotografii sunt de dinainte și imediat după procedura de excizie de nev pigmentar. Chirurgul a făcut o tăietură relativ redusă, pentru a evita să lase o cicatrice prea mare. Cusătura a fost făcută cu fire de sutură resorbabile.

După procedura de îndepărtare a aluniţei, pacienta a urmat recomandările medicului şi s-a recuperat frumos în următoarele două săptămâini după ce firele s-au resorbit complet.

Nev pigmentarPreț
Eliminare aluniță nedorită800 lei

În ce constă procedura de eliminare a nevului pigmentar

Procedura chirurgicală de îndepărtare a nevilor este relativ rapidă şi simplă.

După dezinfectarea zonei şi aplicarea anesteziei locale, chirurgul face o incizie (tăietură) în zona nevului. Pentru a se asigura că nu atinge nici o terminaţie nervoasă, dar şi pentru a fi sigur că toate celulele potențial canceroase sau precanceroase sunt îndepărtate, chirurgul elimină și o mică porţiune de piele normală din jurul aluniţei.

Următorul pas constă în scoaterea aluniţei cu ajutorul unei pensete. În această etapă sângerarea este normală, iar chirurgul o menţine sub control prin aplicarea unei presiuni uşoare asupra zonei operate.

Pentru a evita infecţiile şi sângerarea excesivă, este posibil ca doctorul să ardă parţial ţesutul de piele din zonă ca mai apoi să închidă incizia prin fire de sutură.

În funcție de tipul aluniţei, de mărimea şi localizarea ei, procedura de excizie a unui nev pigmentar poate să dureze între 30 și 60 de minute. În cazul în care doctorul are suspiciuni asupra nevului, va lua o probă pentru o biopsie.

Avantaje

 • Cel mai sigur tratament medical
 • Cea mai bună soluţie împotriva cancerului cutanat
 • Singura intervenție care permite prelevarea unei biopsii
 • Procedură nedureroasă datorită anesteziei locale
 • Nu presupune întreruperea vieții profesionale
 • Durată scurtă, de aprox 30 – 60 minute
 • Procedură realizată în ambulatoriu, fără internare

Cum e recuperarea

Recuperarea după o procedură de excizie a unui nev pigmentar este destul de rapidă, însă aceasta necesită atenţie şi responsabilitate din partea ta și urmarea tuturor recomandărilor medicului.

Imediat după procedură ţi se va aplica un pansament impregnat cu parafină pentru a menţine zona operată cât mai hidratată. Odată ajuns(ă) acasă, asigură-te că respecți indicațiile medicului și schimbi pansamentul la intervalele de timp specificate de acesta.

După 2-3 săptămâini, doctorul va decide dacă mai trebuie să porţi pansament sau nu. După o operație de nev pigmentar va trebui să eviţi expunerea la soare. Aplicarea unei creme cu factor de protecţie solară pe zona operată este întotdeanuna recomandată.

În cazul în care aluniţa a fost canceroasă, trebuie să mergi regulat la consult pentru a o ține sub supraveghere. Doar cu o monitorizare periodică poți să te asiguri că nu se dezvoltă celulele canceroase.

430+

Satisfacție

Peste 430 de paciente satisfăcute în fiecare lună

#1

Popular

Cea mai populară clinică estetică din Craiova

30

Diversitate

Peste 30 de tratamente estetice din care să alegi

testimonial nev pigmentar

Am avut 2 alunițe mari pe față, una deasupra buzei superioare și alta lângă nas. Au fost eliminate chirurgical pentru că aveau rădăcini adânci. Nu am rămas cu nicio cicatrice vizibilă și sunt sigură că nu a rămas datorită medicului, care știu că are în plus specializare în chirurgia estetică.

Mia Grigore

Pacientă nev pigmentar

Este imposibil să nu ai o oarecare cicatrice după o intervenţie chirurgicală. În cazul procedurii de excizie de nevi pigmentarei, cicatricea poate să dispară aproape în întregime după 1 an. În cazurile mai puţin fericite, aceasta poate evolua într-o cicatrice inestetică. Cicatricile inestetice apar mai ales atunci când intervențiile chirurgicale nu sunt făcute de medici cu specializăre în chirurgia estetică.
Printre riscurile cele mai frecvente sunt sângerările şi infecţiile în zonă, precum şi afectarea terminaţiilor nervoase (în cazul în care doctorul e mai puţin experimentat). În alte situaţii aluniţa poate reapărea în locul unde a avut loc procedura. În orice din cazurile de mai sus, trebuie să îţi contactezi de urgenţă doctorul pentru o consultaţie.

În principiu nu există un număr limită de îndepărtare a aluniţelor. Totuşi, medicii nu recomandă excizia unui număr atât de mare de aluniţe din mai multe motive. Doar aluniţele care prezintă suspiciuni de cancer au prioritate pentru îndepărtare chirurgicală.

Dacă vrei să îndepărtezi mai multe alunițe în același timp e bine să știi că disconfortul resimțit și îngrijirea postoperatorie va fi mai dificilă. Excizia progresivă este de mai multe ori mai confortabilă.

Doar anumite alunițe pot fi tratate cu laser. În cazul unui nev pigmentar atipic, medicii întotdeauna vor opta pentru intervenția chirurgicală. Doar în cazul acestuia se poate face o biopsie și poți avea un diagnostic corect. Între estetică și sănătate, este mereu mai importantă sănătatea. Prin urmare, recomandarea unui medic etic va fi întotdeauna de excizie chirurgicală în cazul unui nev pigmentar atipic/ displazic.

Te așteptăm în clinică pentru procedura de înlăturare a nevului pigmentar

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate tratamente estetice.

Beneficiază de tratamente pentru înlăturarea alunițelor nedorite. Programează-te acum și îți promitem un tratament nedureros.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Beauty Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.