Ochii ies în evidență. Ochii îți arată vârsta. Ochii sunt mereu expuși factorilor externi. De câte ori nu ți s-a spus că ai un chip obosit, cu aspect îmbătrânit? Poate nu te-ai gândit că există vreo legătură între ochi, oboseală și stil de viață. Există. Îți spunem că există. Și mai există și altceva. O operație pentru pleoape căzute, al cărei efect te va surprinde instant. Se numește blefaroplastie și e mai mult decât o intervenție estetică.

De ce este este o operație pentru pleoape căzute o intervenție mai mult decât estetică

Primul gând e aspectul întinerit pe care-l obține chipul după o operație pentru pleoape căzute. Numai că operația conferă și funcționalitate ochilor, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, cărora pleoapele căzute le afectează vederea periferică.

Pielea în exces dintr-o zonă sensibilă, cum sunt pleoapele, apasă. Pleoapele își pierd din elasticitate. Devin grele. Începe să ți se pară că faci un efort suplimentar ca să ții ochii deschiși. De aceea spunem că o operație pentru pleoape căzute îndeplinește un dublu rol- estetic și funcțional, că blefaroplastia nu e deloc un simplu moft care te face să arăți mai bine.

Consultația medicală preliminară. La ce să te aștepți

Până să ajungi să faci o operație pentru pleoape căzute, vei merge la un consult de specialitate. Medicul îți va explica în detaliu în ce constă operația și cum va decurge. De asemenea, ți se vor expune beneficiile, riscurile și dezavantajele intervenției.

Acum e momentul să îți clarifici toate nelămuririle. E foarte important să fii sincer cu medicul și să-i comunici inclusiv ce te frământă, care sunt așteptările în cazul blefaroplastiei. Contează să nu ascunzi nimic din istoricul tău medical, mai ales dacă te știi cu alergii, diabet, glaucom, ochi uscați sau boli de inimă.

Tot acum ți se vor face analizele de sânge. Vei fi supus inclusiv unui consult oftalmologic. Nu trebuie să fii surprins dacă medicul va face fotografii ale pleoapelor. Acestea sunt necesare pentru a analiza în detaliu care sunt problemele care trebuie rezolvate. În plus, nu este exclusă nici testarea producției de lacrimi și măsurarea pleoapelor.

Rezultatele acestor analize și investigații îi prezintă medicului o imagine clară și un diagnostic concret. Ulterior, decizia de a efectua sau nu o operație pentru pleoape căzute tot la tine este.

În ce constă o operație pentru pleoape căzute

În ce constă o operație pentru pleoape căzute

Când excesul de piele și grăsime se acumulează deasupra pleoapei, surplusul creează senzația de pleoape căzute. Când e dedesubtul pleoapei, apar pungile sub ochi. În ambele cazuri, disconfortul există. Cu timpul, devine supărător.

Printr-o operație pentru pleoape căzute medicul îndepărtează excesul de piele și grăsime. Este o intervenție chirurgicală de corecție.

Să nu-ți fie teamă. În medie, dacă totul decurge cum trebuie, o operație pentru pleoape căzute durează cam două ore. Vei fi externat în aceeași zi.

Operația se poate face la ambele pleoape?

Da, atunci când e nevoie de o operație pentru pleoape căzute la ambele pleoape. Asta pentru că pleoapele căzute nu sunt o afecțiune care se dezvoltă în mod obligatoriu la ambii ochi.

Diferența intervenției constă în locul în care se face incizia: în cazul pleoapei superioare- în pliu; în cazul pleoapei inferioare- sub gene.

Care sunt riscurile

Rare sunt situațiile în care apar complicații. În schimb, există riscuri. La urma urmei, e o intervenție chirurgicală. Primele riscuri sunt cele ce țin de anestezia generală.

Apoi, după operație, există riscul unor infecții. Acestea apar dacă ai o igienă necorespunzătoare, dacă nu respecți întocmai recomandările medicale.

Imediat după o operație pentru pleoape căzute e posibil să ai senzația de ochi uscați și iritați. În cazul în care persistă, anunță medicul. În plus, s-ar putea să simți oarecare disconfort atunci când închizi ochii. E firesc, mai ales în primele zile după operație. Nu-i cazul să te îngrijorezi, va trece.

Cicatricile sunt un alt risc. În cele mai mult cazuri sunt aproape insesizabile, dar sunt și situații în care rămân urme ușor vizibile. Oricum, să știi că și cicatricile pot fi corectare.

Când pot să fac o operație pentru pleoape căzute

Cei mai mulți dintre cei care optează pentru o operație pentru pleoape căzute au peste 35 de ani. Sunt pacienți care au un istoric medical care nu le pune sănătatea în pericol. De regulă, nefumători. Fumatul este, ca în cazul oricărei alte operații, un posibil factor de risc.

Chiar și așa, cu datele care se învârt în jurul vârstei de 35 de ani, trebuie să știi că poți să faci o operație pentru pleoape căzute și mai devreme. Nu e o afecțiune moștenită pe fond genetic, însă stilul de viață haotic, nopțile pierdute și îngrijirea necorespunzătoare a ochilor constituie factori care lasă semne pe chip. Să nu uiți că zona ochilor este foarte sensibilă, pielea e mai subțire. Ba chiar e și zilnic afectată de tot felul de produse de machiaj.

Dacă simți că trebuie să faci operația pleoape căzute doar ca să fii cât mai bine în pielea ta, fă-o. Nimic nu se compară cu o persoană sigură pe ea, cu deplină încredere în sine.

Ce vei obține după operație

Ce vei obține după operație

Un rezultat reușit înseamnă că totul a ieșit conform așteptărilor. Imediat după o operație pentru pleoape căzute, chipul va fi mai luminos. Efectul de întinerire se observă imediat. Totuși, reține că o operație pentru pleoape căzute este o corecție a pleoapelor, nu rezolvă problema ridurilor. În cazul ridurilor, alta e operația care trebuie făcută.

Ochii vor avea un aspect fresh, îi vei simți ușori și nu vei mai avea acea senzație de ochi obosiți și greoi. Ca femeie, să nu te mire faptul că vei renunța la câteva produse de machiaj. Nu vei mai avea nevoie de nimic pentru a părea odihnită.

Vederea va fi vizibil îmbunătățită.

Există vreo altă alternativă pentru corecția pleoapelor?

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală sigură și rapidă. Ca alternativă, mai ales dacă ești o persoană căreia îi e teamă de operație, ai la îndemână liftingul nechirurgical al pleoapei. Se mai numește și tratament cu plasmă ionizată.

Aceasta este o procedură non-invazivă, relativ nouă, cu efect de durată. Plasma ionizată acționează la nivelul pielii. Conferă fermitate și elasticitate. În plus, stimulează producerea de colagen. Rezultatul este o piele mai întinsă, cu aspect proaspăt și întinerit. Ai nevoie de câteva ședințe, deci vei rezolva problema într-un interval de timp mai lung. Și în acest caz ai recomandări de urmat.

Nu e ușor să privești în oglindă și să nu fii mulțumit de ceea ce vezi. Pleoapele căzute îmbătrânesc. Cu timpul, devin stânjenitoare. Te fac să nu te mai placi, iar asta înseamnă stimă de sine scăzută.

S-ar putea să ți se pară că oamenii se uită ciudat la tine. Asta te va face să treci peste frici și să vrei să faci o operație pentru pleoape căzute. Nu-i nimic greșit. Din contră. O operație pentru pleoape căzute te va face să-ți placă din nou de tine. Merită!, asta spun toți care au trecut prin asta.