Servicii Medicale

Ecografia Doppler

Ecografia Doppler cardiacă. Inima ta, văzută din interior de către un cardiolog.

Preocupă-te din timp de sănătatea inimii. Ecografia Doppler este o procedură imagistică nedureroasă și neinvazivă, pentru care nu trebuie nevoie de o pregătire în prealabil.

Ecografia Doppler este una dintre cele mai populare tehnici în cardiologie, deoarece este atât de precisă și ușor de utilizat, ceea ce o face ideală pentru diagnosticarea problemelor vasculare precum îngustarea și coagularea arterelor și venelor.

Ecografia Doppler cu programare imediată

Ce afectiuni pot fi diagnosticate cu ecografia Doppler?

Prin intermediul imaginilor furnizate de către ecografia Doppler, medicul specialist observă cordul la nivel structural și funcțional.

Ecografia Doppler este un instrument care ajută la:

 • depistarea riscului de infarct;
 • detectarea tumorilor cardiace;
 • depistarea cheagurilor de sânge;
 • diagnosticarea insuficienței venoasă;
 • detectarea defectelor valvele inimii;
 • diagnosticarea bolilor cardiace congenitale;
 • detectarea circulației sanguine scazute a membrelor inferioare;
 • diagnosticarea anevrismelor;
 • detectarea subțierii arterelor.
caracteristici ecografia doppler medlink

Medic Cardiolog cu experiență

Apelează acum la unul din specialiștii Medlink

Ecografia Doppler în Clinică Privată din Craiova

În ce condiții este necesară ecografia Doppler?

Medicul îți poate recomanda o ecografie Doppler pentru a pune un diagnostic, pentru a verifica eficacitatea unor tratamente medicamentoase sau pre și postoperator.

Medicul cardiolog recomandă ecografia Doppler în situații precum:

 • evaluarea inițială în cazul unor simptome de boală cardiovasculară, cu factori de risc, precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, boli renale sau istoric familial de boli cardiovasculare;
 • urmărirea evoluției unei boli cardiace existente și evaluarea eficacității tratamentului;
 • înaintea oricărei proceduri intervenționale precum implantarea sau dilatarea de valve, montarea de stenturi sau endoproteze;
 • înaintea oricărei intervenții chirurgicale, precum cele care presupun înlocuirea sau repararea valvelor, reconstrucție ventriculară, corectarea malformațiilor cardiace sau by-pass;
 • monitorizarea în cazul unor afecțiuni care nu sunt cardiologice, dar care afectează mușchiul inimii, pericardului sau valvelor. Astfel de afecțiuni sunt cele de natură oncologică (în special după tratamentele cu citostatice), boli autoimune, renale, pulmonare, reumatologice sau infecțioase).

În cazul în care ai minimum doi factori de risc cardiovascular, precum colesterolul ridicat, diabet, etc., ecografia Doppler trebuie refăcută periodic. Astfel este monitorizată evoluția vaselor de sânge, mai exact dacă acestea se îngustează sau se lărgesc.

Cât durează investigația și care sunt riscurile?

Ecografia Doppler este o investigație neinvaviză, nedureroasă ce poate fi repetată ori de câte ori este nevoie. Aceasta nu presupune expunerea la radiații sau substanțe de contrast, practic neprezentând niciun risc.

Dopplerul se efectuează cu o sondă și un gel conductor, cu ajutorul cărora medicul va putea să observe starea cordului.

Durata ecografiei Doppler poate varia între 30 și 60 de minute, în funcție de claritatea imaginilor obținute și a numărului de măsurători.

Cum mă pregătesc pentru Ecografia Doppler?

Ecografia Doppler arterială și venoasă nu presupune o pregătire specială. Poți bea, mânca și lua medicamente înainte de examinare, inclusiv după aceasta. Nu trebuie să-ți faci nicio grijă în privința ecografiei Doppler pentru că nu prezintă niciun factor de risc.

Cum se efectuează ecografia Doppler vascular?

Odată ce ai ajuns în cabinetul medical, va fi necesar să-ți îndepărtezi hainele de la bust în sus. Odată întins pe patul din cabinetul medical, medicul cardiolog va aplica un gel în zona inimii și, cu ajutorul unei sonde, va obține imagini ale cordului.

La final, medicul îți va înmâna raportul medical, cu imaginile ecografice și bineînțeles, recomandările de tratament sau operație, dacă este cazul.

Fii precaut. Programează-te acum pentru o Ecografia Doppler în Craiova și depistează din timp orice boli pot apărea.

Sfatul nostru

Preocupă-te să mergi la doctor din timp. Depistarea precoce este esențială pentru prevenirea și tratarea bolilor de inimă.

Pentru sănătatea inimii tale, îți recomandăm să mergi la o consultație cardiologică pe an. Stilul de viață și procesul firesc de avansare în vârstă duc la apariția bolilor de inimă. Un consult cardiologic, însoțit de o ecocardiografie și electrocardiogramă efectuate anual te ajută să previi apariția sau evoluția bolilor cardiace. O vizită la medicul cardiolog te poate ajuta să fii sănătos și să monitorizezi tensiunea arterială, nivelul colesterolului și a glicemiei.

Serviciu Preț
Ecografie Cord Doppler 120 lei
Ecografie Doppler artere caotid 220 lei
Ecografie Doppler arterial
MEMBRU INFERIOR/SUPERIOR
230 lei
Ecografie Doppler vene
MEMBRU INFERIOR/SUPERIOR
230 lei
Ecografie Mamară 100 lei
Ecografie Pelvis 100 lei
Ecografie Tiroidă 100 lei

270+

Satisfacție

Peste 270 de pacienți satisfăcuți în fiecare lună

#1

Modern

Cea mai modernă clinică medicală din Craiova

6

All-in-one

6 departamente medicale pentru tratamente complete

Abia după ce am făcut un preinfarct, am ajuns să înțeleg cât de important este să te ocupi de sănătate, și mai ales de inimă. Starea sănătății mele este sub control acum, datorită doctorilor foarte bine pregătiți care s-au ocupat de mine. Un mare mulțumesc lor și clinicii Medlink.

Robert Gherasim

Pacient ecografia doppler

Te așteptăm în clinică pentru Ecografia Doppler

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate servicii medicale.

Beneficiază de consultul unui medic cardiolog specialist. Programează-te acum și pune-ți sănătatea pe primul loc.

Programează-te acum!

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

consultant beauty medlink
Raluca
Specialist Medlink

"*" indicates required fields

Prin completarea formularului sunt de acord cu Termenii și Condițiile și că urmează un reprezentant al Clinicii Medlink să mă apeleze.