Blefaroplastia a devenit una dintre cele mai populare intervenții chirurgicale estetice din România. Rețelele sociale ale clinicilor sunt pline de fotografii cu intervenții reușite. Însă, departe de această promovare, în mod sigur pe interesează ce păreri despre operația de blefaroplastie au pacienți reali, care au trecut prin operație.

De aceea, am parcurs sute de păreri exprimate exclusiv în România, în special în grupuri online dedicate operațiilor estetice, acolo unde atât paciente încântate, cât și nemulțumite și-au exprimat păreri despre operația de blefaroplastie.

Înainte de a citi câteva zeci de astfel de păreri mai jos, concluzia importantă cu care vrem să rămâi este importanța majoră pe care o are alegerea unui medic foarte bun, care să fie atestat și înscris în Registrul Medicilor din România, baza de date cu medici chirurgie plastică și nu numai, cu drept de practică. Chiar și așa, nu este suficient, după cum vei descoperi în articolul următor: este nevoie în plus de o documentare și recomandare a unor foști pacienți, ideal.

206 păreri despre operație de blefaroplastie

„Bună la toată lumea. Aș dori din suflet să-mi fac operația de blefaroplastie, cu toate că îmi este foarte frică, dar nu mai suport aceste cearcăne și în iulie am nuntă și aș dori mai mult ca niciodată să mă pot bucura de această zi cât mai mult, fără să văd aceste cearcăne și pleoapa căzută . Un sfat , rezultate și cât mai multe informații de la persoanele care au făcut deja .. mulțumesc mult și o zi bună tuturor.”

Acesta este mesajul unei membre de pe grupul de Facebook Operații Estetice în căutarea a cât mai multe păreri despre operația de blefaroplastie.

Nu mai puțin de 206 comentarii au fost la această postare, dintre care comentarii precum:

Eu vă recomand un doctor de excepție, om și profesionist, dr. Dragoș Zamfirescu de la clinica Zetta. Am trecut prin mâinile domnului doctor cu alte operații. Și am câteva prietene care și au făcut blefaroplastie la dânsul și sunt perfecte! Tăieturile sunt ca și inexistente și efectul este super. Recomand cu toată sinceritatea și încredere pentru că am trecut prin mâinile lui. Succes oriunde alegeți, doamnă dragă.” îi răspunde o membră pe nume Dana Munteanu.

Nadia Lucian îi răspunde: „Părerea mea este să treci direct la operație și să nu încerci cu injectare. O să îți pară rău mai târziu. E cea mai mare prostie să te injectezi cu acid sub ochii!! Succes!

O altă membră îi răspunde „Părerea mea personală: te-aș ruga să nu faci greșeala mea, adică nu aștepta prea mult, cum am așteptat eu. Eu mi-am făcut blefaroplastie superioară și inferioară pe 11 noiembrie, deci în urmă cu 2 luni, la vârsta de 56 ani. Regret nespus că am așteptat atât de mult.Încă nu m-am recuperat în totalitate, dar sunt mulțumită că am reușit să-mi înving teama. Acum îmi doresc un lifting total și o rinoplastie. Timpul și vârsta mă stresează maxim. Mult succes și sper să alegi ce este bine pentru sufletul tău. Nu pierde timp.

O altă membră a grupului, în locul unor păreri despre operația de blefaroplastie din proprie experiență îi scrie un comentariu în urma căruia multe alte membre ale grupului reacționează pe bună dreptate negativ: „Îți recomand cu încredere consult la doamna dr Dr. Ina Petrescu, Chirurgie Plastică….. eu abia aștept momentul să fac operația de blefaroplastie!

Era aici pe grup o doamna care a fost mutilată de Ina Petrescu. Tăiase prea mult și îi descoperise globul ocular. Aveți grijă!” urmează un prim comentariu dintr-un șir de zece.

În final, comentează și adaugă o fotografie care discreditează profesional doctorița mai sus menționată chiar de o pacientă a sa. Fotografia are un impact emoțional mare și este însoțită de textul: „Blefaroplastie făcută de Ina Petrescu??!! Îți place?? Atunci du-te cu încredere….sigur te va reuși și pe tine la fel! PS: poza e după ce a încercat să corecteze ce mi-a făcut….că după prima operație era mai dezastru. Și ghici ce….m-a chemat și la a doua corecție….care nici aia nu i-a ieșit! Și după 3 operații, îi spun că vreau banii înapoi să mă duc la alt doctor și-mi spune că nu mi-i dă, dar că pot veni iar la ea să încerce!!!!! Adică a 4-a operație la ea!!!!! I-am spus că numai un om nebun poate să meargă pentru a 4-a oară la un doctor ca ea!

Păreri despre perioada de recuperare

Păreri despre perioada de recuperare

Iată și câteva păreri despre operația de blefaroplastie, mai exact despre perioada de recuperare, de care pacienții sunt adesea interesați înainte de o programare.

Iată postarea unui bărbat dintr-un grup online, în căutarea unor păreri despre durata recuperării.

„Bună ziua. De ceva timp tot îmi fac curaj să ma operez, am pleoapele foarte lăsate, mă deranjează la vedere. Am înțeles că aș avea nevoie de blefaroplastie superioară, posibil și inferioară. Eu am mult surplus de piele și mă cam sperie recuperarea. Nu pot lipsi foarte mult de la muncă, maximum o saptamană. Îmi puteți spune cât timp a durat să vă reveniți după intervenție? A fost grea operația? Este o idee bună să o fac acum, iarna sau să mai aștept? Aș prefera să îmi răspunda persoane operate. Vă mulțumesc.”

Andra Nicolae i-a răspuns: „Am arătat rău câteva zile (foarte umflată și vânătă), dar nu am avut disconfort. M-am întors la muncă după 3-4 zile. Cicatricea nici nu există și sunt foarte mulțumită. Abia aștept să văd rezultatul final și după după operația de la pleoapele inferioare. Baftă!

Eu mi-am făcut blefaroplastie inferioară și superioară în urmă cu o lună și jumătate. Sunt foarte mulțumită. Nu am avut dureri după intervenție. Am ținut gheață pe zona intervenției 3 zile, așa cum mi-a fost recomandat. Poate că acest lucru mi-a creat un mic disconfort. Am ieșit din casă după 2 săptămâni.

Păreri operație de blefaroplastie pentru fumătoare

În caz că ești fumătoare și vrei să știi și câteva păreri despre operația de blefaroplastie, în special a implicațiilor în perioada de recuperare, iată o părere personală scrisă de o pacientă care nu a renunțat la fumat.

„Bună fetelor!! Am și eu aceasta problemă [pungi sub ochi], dar sunt fumatoare și pentru blefaroplastie inferioară e obligatoriu să te lași de fumat, susține un doctor… Voi cum ați procedat? Mai fumează cineva?”

Anamaria răspunde „hahaha, da, doctorul la care am fost are o problemă cu fumători în general și să știți că oarecum are dreptate, pentru că procesul de vindecare durează mai mult dacă fumezi. Și eu am făcut blefaroplastie superioară la dânsul și sunt foarte mulțumită. Am doar 2 luni și încă mă vindec frumos și sunt fumătoare. Am rărit țigările, dar nu le-am lăsat, haha, cât despre rezultat sunt mega mulțumită. Sunt alt om, mă simt minunat, nu am avut nici complicații, iar inciziile dispar ușor ușor prin colțul ochiului, abia dacă se mai văd tăieturile.

Părerea unei paciente care s-a operat și a scăpat de o prelungită și „misterioasă” durere de cap

Părerea unei paciente care s-a operat și a scăpat de o prelungită și „misterioasă” durere de cap

În final, după ce ai parcurs selecția noastră de păreri despre operația de blefaroplastie, dorim să încheiem și cu o experiență surprinzătoare.

Iată experiența unei paciente exprimate într-un grup online dedicat intervențiilor estetice:

„Bună,fetelor! Vreau să vă împărtășesc experiența mea vizavi de operația de blefaroplastie superioară și inferioară. După lungi căutări a unui medic, am ajuns la unul extrem de bun. Totul s-a terminat rapid, aproximativ o oră, cu anestezie locală, dureri 0000. La 3 zile de la intervenție deja puteam să conduc.

Ce este interesat…faptul că am scăpat de o durere de cap care mă chinuia de 7 ani și nici un neurolog nu găsea cauza. Grăsimea de sub ochi îmi apăsa pe un nerv. În concluzie…m-am dus să mă fac frumoasă, dar sunt și sănătoasă .

Sper din suflet ca povestea mea să vă ajute și pe voi.”

Concluzii

Blefaroplastia este o operație comună ce nu necesită internare și care este solicitată tot mai des. Însă nu este nici pe departe o operație simplă care poate fi făcută cu rezultate specaculoase de un chirurg estetician fără experiență.

Din nenumăratele păreri despre operația de blefaroplastie ți-ai dat probabil singură seama că rezultatele operației sunt într-adevăr foarte frumoase, dar doar dacă a fost ales un medic bine pregătit profesional.