Vrei să scapi de grăsimea inestetică de sub bărbie? Există o procedură medicală de topire grăsime gușă ce nu necesită bisturiu și care are efect pe viață.

Bărbia dublă poate fi un motiv pentru care nu te simți în largul tău când vorbești cu colegii sau când ți se fac fotografii. Te poate face să te simți mai plinuță și mai puțin atrăgătoare.

Eliminarea gușii e foarte dificil, chiar imposibil de făcut cu exerciții sau remedii făcute acasă. Am avut paciente foarte suple care aveau gușă și, evident, nicio schimbare a hranei sau exerciții pentru bărbie nu le-a ajutat în vreun fel. Și asta pentru că este un tip de grăsime localizată care nu poate fi eliminat la fel de ușor precum grăsimea din alte zone corporale.

Citește mai jos pentru a afla cauzele bărbiei duble, care este procedura nechirurgicală de topire grăsime gușă ce are rezultate dovedite de peste 25 de ani.

Cauzele bărbiei duble

Deși este un cumul anormal de grăsime, bărbia dublă se poate forma din cauze diverse:

 • Lipsa de iod în alimentație

Cea mai frecventă cauză a gușii la nivel mondial este cauzată de deficitul de iod din hrană. Aproximativ 2,2 miliarde de oameni au o astfel de gușă, numită gușă endemică. Cu cât deficitul de iod este mai mare, cu atât sunt șanse mai mari ca și gușa să fie mai mare în dimensiuni.

 • Îmbătrânirea

Îmbătrânirea este a doua cea mai uzuală cauză a formării gușii. Odată cu trecerea timpului, pielea de pe față își pierde elasticitatea și contribuie la formarea aspectului de gușă.

 • Afecțiune genetică

Poți avea gușa din motive ereditare. Mai exact, poți să moștenești o elasticitate mai scăzută a pielii de la părinții sau bunicii tăi. Astfel, probabilitatea dezvoltării bărbiei duble este mult mai mare.

 • Postura

Postura ta zi de zi poate să contribuie la apariția bărbiei duble. În timp, postura incorectă a spatelui slăbește mușchii bărbiei și gâtului și reduce elasticitatea pielii din zona aceea.

 • Dieta și greutatea

O dietă nesănătoasă, bazată pe mâncăruri pline de calorii și grăsimi procesate duce la luarea în greutate într-un mod nesănătos. Hrana nesănătoasă este un alt factor ce poate să contribuie la apariția excesului de grăsime sub bărbie.

Metoda cea mai rapidă și ieftină de topire grăsime gușă

E firesc să nu-ți dorești să treci printr-o operație chirurgicală în urma căreia să rămâi cu cicatrici.

Dacă te întrebi cum să scapi de gușă, vei găsi pe internet o sumedenie de articole care promit nefondat științific diverse metode.

Din fericire, există și metode care au trecut proba timpului și au în spate sute de studii care concluzionează în ce procente au efect anumite proceduri de lipoliză gușă.

Mai exact, în ultimii 30 de ani știința a căutat diverse metode de „topire grăsime gușă” și cele mai cunoscute sunt criolipoliza și lipoliza injectabilă.

Criolipoliza presupune dizolvarea grăsimilor subcutanate cu un aparat specializat care îngheaţă zona respectivă. Mai exact produce necroza (moartea) grăsimii indusă prin frig.

Din păcate, în grupurile specializate de proceduri estetice de pe Facebook din România, vei găsi o listă nesfârșită de păreri negative despre criolipoliza, precum:

 • „Pierdere de timp și de bani.”
 • „Nimic waw! Gușa nu s-a redus și am rămas cu denivelări pe picioare de la procedura asta.”
 • „Nici la mine nu a funcționat! Bani aruncați pe fereastră.”

Scapă de bărbia dublă fără operație

 • Lipoliza injectabilă (Aqualyx sau Kybella)

Metoda cu cele mai multe dovezi medicale și păreri pozitive este lipoliza injectabilă.

Substanța injectată în lipoliza de gușă este acidul deoxicolic. Acesta este un acid biliar secundar care este produs în organism de către ficat și care ajută la descompunerea grăsimilor.

Datorită structurii substanței injectate, aceasta nu acționează asupra țesuturilor sănătoase, ci doar asupra grăsimii. În practică, celule adipoase sunt eliminate în mod natural cu ajutorul limfei.

În forma sa comercială, acest acid deoxicolic este cunoscut ca Aqualyx sau Kybella. Fiind o substanță specifică corpului, procedura de lipoliză gușă este sigură și fără efecte secundare. Practic, organismul o percepe ca pe o substanță firească din corp.

Lipoliza injectabilă Aqualyx sau Kybella nu se folosește exclusiv pentru topire grăsime gușă, ci și pentru alte depozitele de grăsime localizată și greu de dat jos, precum, cea de pe șolduri, fese, genunchi sau spate. Se poate folosi chiar și pentru sânii inestetici ai bărbaților.

Cum este procedura de topire grăsime gușă?

Această procedură este efectuată de un medic estetician și cunoscută ca lipoliză injectabilă, ajută la eliminarea bărbiei duble prin arderea grăsimii acumulate sub bărbie.

Dacă te întrebi cum să scapi de gușă cu această metodă, răspunsul este următorul: acidul injectat în gușă se fixează pe pereții celulelor de grăsime de sub bărbie și face aceste celule să se descompună. Prin eliminarea celulelor adipoase de sub bărbie procedura te ajută să obții un profil mai frumos conturat și să îți recapeți adevărata formă a feței.

De ce să apelezi la o procedură de topire grăsime gușă?

Dacă ai o nesiguranță legată de aspectul feței tale din cauza gușii inestetice, de ce ai lăsa anii să trece când ai la îndemână o procedură care te poate ajuta să-ți recapeți încrederea de tine?

Lipoliza injectabilă este folosită de peste 30 de ani și există nenumărate studii și imagini care atestă rezultatele incontestabile. La unii pacienți, procedura încă are efect după 25 de ani de la injectare. Este drept că aceste persoane nu au suferit fluctuații de greutate corporală.

Astfel, procedura de lipoliză pentru gușă rămâne cea mai sigură și rapidă variantă de a scăpa de bărbia dublă.

Ce alte beneficii există atunci când apelezi la procedura de topire grăsime gușă?

 • Costul procedurii este foarte redus comparativ cu cel al procedurii chirurgicale.
 • Timpul procedurii de topire a grăsimii gușii nu depășește 60 de minute. Lipoliza pentru gușă este o soluție rapidă.
 • Procedura de topire grăsime gușă nu presupune anestezie generală. Medicul estetician va aplica o cremă anestezică pe zona unde va injecta acidul deoxicolic.
 • Nu există o perioadă de recuperare postprocedură care să te oprească din a îți continua toate activitățile de zi cu zi.
 • Rezultatele eliminării celulelor adipoase de sub bărbia ta sunt vizibile în maximum 4 săptămâni.
 • Rezultatele procedurii de topire grăsime gușă sunt vizibile pe viață în cazul în care nu te îngrași excesiv pe parcursul anilor.
 • Singurul risc al procedurii de topire grăsime gușă este acela al apariției unor vânătăi ușoare imediat după procedură.

Când este contraindicat tratamentul de lipoliză injectabilă

Persoanele cu obezitate nu sunt pacienții ideali pentru tratamentul tratamentul de lipoliză de gușă. Acestea ar trebui mai întâi să slăbească și să verifice dacă au afecțiuni medicale înainte să se grăbească să aleagă acest tratament.

Tratamentul nu este indicat pentru femeile însărcinate sau care alăptează, pentru persoanele cu o stare de sănătate precară, cu boli de piele sau infecții precum și pentru persoanele care suferă de lipodistrofie (incapacitatea de a produce grăsime).

Întotdeauna alege să mergi la un consult medical înainte de a te programa la o ședință de lipoliză gușă. Pe baza istoricului tău medical, doctorul va fi cel mai în măsură să îți recomande cum să scapi de gușă pentru situația ta concretă.