Tratamentul cu Botox pentru bărbie este un tratament estetic ce ajută la reducerea semnelor înaintării în vârstă care pot fi prezente în această zonă, prin crearea unui ușor efect de lifting. Procedura nu este dureroasă, iar efectele ale căror remanență este de până la 6 luni îl fac o opțiune excelentă pentru a arăta mai tânără și fresh.

E adevărat că toxina botulinica (Botox) este cel mai adesea folosită în jumătatea superioară a feței, pentru ridurile frunții și ochilor, însă este la fel de eficientă și pentru persoanele care genetic sunt predispuse la o îmbătrânire prematură a bărbiei.

Cu un istoric de peste 50 de ani, nici nu trebuie să-ți faci griji de reacțiile adverse. Pur și simplu, te alături milioanelor de femei și bărbați care au apelat la această substanță folosită ca medicament în zeci și zeci de afecțiuni care nu au nicio legătură cu domeniul estetic.

De ce aleg pacienții procedura de injectare de Botox pentru bărbie

Gropițele și ridurile din bărbie pot face parte din procesul natural de îmbătrânire al feței noastre. Deși nu există motive medicale de îngrijorare dacă ai o textură de coajă de portocală moderată pe bărbie, s-ar putea să simți nevoia să apelezi la tratamente estetice pentru a o estompa, iar unul din aceste tratamente este Botox pentru bărbie.

Cei care aleg acest tratament vin de obicei în clinică cu diferite tipuri de riduri ale bărbiei, precum și pielea lăsată din zona bărbiei și a maxilarului. Au fie cute adânci în bărbie, bărbie dublă cauzată de pielea slăbită sau mușchii lăsați, gropițe în bărbie sau riduri în bărbie.

Dacă știi că familia ta este predispusă la riduri adânci în zona bărbiei, adică dacă factorii genetici pot determina apariția acestor riduri de expresie, poți lua în considerare și utilizarea Botoxului pentru bărbie ca tratament preventiv, chiar înainte de apariția propriu-zisă a ridurilor.

Botoxul, o toxină care limitează temporar mișcarea mușchilor de sub straturile pielii, este folosit nu doar pentru ridurile frunții și laba gâștei, ci și pentru a netezi aspectul ridurilor de pe partea inferioară a maxilarului.

Poți apela la tratamentul cu Botox pentru bărbie dacă ai o sănătate generală bună. Gestionarea așteptărilor în cazul unui astfel de tratament estetic este cheia pentru a fi mulțumită de rezultatul oricărei proceduri cosmetice, fie ea cu Botox sau de alt tip.

Cum funcționează Botox pentru bărbie

Cum funcționează Botox pentru bărbie

Ridurile de pe bărbie sunt cunoscute în mod obișnuit ca riduri dinamice, adică de expresie. Asta înseamnă că ridurile iau forme diferite în funcție de mișcarea mușchilor de sub piele. Aceste tipuri de riduri sunt cauzate de mușchii tăi care fac aceleași mișcări din nou și din nou.

Creierul și mușchii tăi comunică când și cum ar trebui să se miște fața ta. Iar acest sistem de comunicare funcționează datorită unui compus numit acetilcolină. Botox pentru bărbie blochează eliberarea de acetilcolină pentru o perioadă temporară de timp.

Când Botox este injectat în țesutul muscular din bărbie, acești mușchi sunt blocați în loc odată ce toxina își face efectul. Rezultatul este temporar și nu te îți afecta în niciun fel mușchii, atâta timp cât apelezi la serviciile unui estetician care face injecții de Botox pentru bărbie și deține experiență și licență.

Procedura de Botox pentru bărbie

Procedura este relativ scurtă și simplă. Înainte de a începe tratamentul, vei discuta rezultatul ideal. Medicul s-ar putea să te întrebe anumite aspecte legate de stilul tău de viață înainte de tratamentul cu Botox pentru bărbie sau despre tratamentele medicamentoase pe care le iei, pentru a se asigura vă tratamentul va decurge în deplină siguranță pentru tine.

Când ajungi la programare, esteticianul îți va curăța fața și va steriliza zona în care va fi aplicată injecția. Apoi, se poate aplica un anestezic topic pentru a face procedura mai confortabilă.

Botoxul pentru bărbie va fi apoi injectat direct în mușchii bărbiei. Este posibil să simți un mic disconfort în timpul acestei injecții, cam ca atunci când îți iei analize de sânge, însă această neplăcere durează doar câteva secunde.

Procedura de Botox pentru bărbie

Cum te pregătești de tratament

Medicul la care mergi să faci tratamentul cu Botox pentru bărbie îți va oferi instrucțiuni detaliate despre cum să te pregătești pentru programare și ar trebui să urmezi aceste instrucțiuni cu atenție.

Te-ar putea sfătui să nu mai iei medicamente antiinflamatoare nesteroidiene fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul, precum și suplimente precum ulei de pește și gingko biloba cu o săptămână înainte de programarea la Botox pentru bărbie.

Pentru procedură va trebui să eviți consumul de alcool cu ​​48 de ore înainte de programare.

De asemenea, este foarte important ca înainte de tratament să îți informezi medicul despre orice afecțiuni de sănătate sau medicamente pe bază de rețetă pe care le iei în prezent.

La ce să te aștepți după

După injectare, îți vei putea relua imediat majoritatea activități normale. Este posibil să simți o ușoară senzație arsură, amorțeală sau disconfort, pe măsură ce Botox pentru bărbie începe încet să-și facă efectul însă nu va fi un disconfort care să te abată de la activitățile tale uzuale, însă trebuie să îți păstrezi poziția verticală cel puțin două ore și alte câteva reguli detaliate în articolul Ce să faci după injectarea cu Botox pentru rezultate perfecte.

Nu te aștepta ca imediat după inectare să vezi efectul imediat. De regulă, este nevoie să aștepți undeva la 14 zile pentru a vedea rezultatele maxime. Însă cu siguranță vei vedea rezultate și mai devreme, doar că nu cele maxime.

Niciun tratament cu Botox nu este permanent din păcate, însă durata medie pentru efectul său variază între 3 și 6 luni și poate fi mai mare pe măsură ce faci injectări periodice.

Este o concepție greșită comună că Botoxul poate șterge definitiv aspectul liniilor fine sau ridurilor de oriunde pe față.

Când un medic injectează Botox în mușchiul bărbiei, terminațiile nervoase sunt paralizate până la 120 de zile. La 120 de zile după injectare, terminațiile nervoase încep să crească din nou și să se întinerească. În acest moment, ridurile vor reapărea.

Deoarece terminațiile nervoase continuă să crească, un pacient va avea nevoie de injecții de întreținere la fiecare trei până la șase luni pentru ridurile bărbiei și gropițe.

Ce tip de medic poate administra injecții cu Botox

Ce tip de medic poate administra injecții cu Botox

Un medic estetician certificat poate administra injecții cu Botox pentru bărbie. Cu toate acestea, dermatologii autorizați pot, de asemenea, să injecteze Botox dacă au pregătirea adecvată, adică dacă au urmat cursuri de specialitate și dețin certificare, drept de practică.

Ca întotdeauna, este important, ca pacient să faci o bună documentare înainte de a alege doctorul care va face injecțiile cu Botox pentru bărbie. Cu cât alegi un medic cu pacienți mulțumiți, cu atât sunt șanse să fii și tu mulțumită, așa că nu ezita să cauți recomandări printre prieteni sau în grupuri online unde foști pacienți împărtășesc experiențe negative și pozitive despre diverse proceduri estetice.

Găsirea unui medic profesionist și cu experiență poate că este partea cea mai consumatoare de timp, dar este extrem de importantă, cu atât mai importantă dacă dorești să revii pentru procedurile de retuș și vrei să ai de fiecare dată rezultate naturale.

Published On: iulie 12th, 2023 / Categories: Remodelarea bărbiei / Tags: , , /