Aqualyx este soluția modernă și eficientă de eliminarea bărbiei duble și a grăsimii localizate de pe alte zone ale corpului. Descoperă tot ce presupune acest tratament estetic și cum te poate ajuta să obții un profil feminin și suplu.

Ce este Aqualyx?

Aqualyx este un tratament injectabil pentru dizolvarea grăsimii localizate. Aqualyx este un compus injectabil fabricat din familia acizilor deoxicolici, fiind o soluție sub forma unui gel, derivată din acid colanic, care este produs de canalul nostru biliar pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor.

Această soluție a fost dezvoltată de către profesorul Pasquale Motolese, președintele Societății Italiene de Estetică și Medicină, și este aprobată pentru utilizarea în sfera tratamentelor estetice din 2009.

Aqualyx este autorizat pentru utilizarea în îndepărtarea localizată a grăsimii din unele zone ale corpului. Nu este o soluție de slăbire și este potrivită pentru tratarea zonelor mai mici, de unde grăsimea nu poate fi eliminată prin exerciții fizice, diete sau alte metode, nu pentru reducerea suprafețelor vaste de grăsime.

tratament aqualyx reducere barbie dubla lipoliza dermatologie estetica medlink center craiova

Din ce este Aqualyx alcătuit?

Aqualyx conține următoarele ingrediente:

 • compus modificat al acidului deoxicolic;
 • zaharuri de microalge roșii;
 • alte zaharuri;
 • clorură de sodiu;
 • apă.

Ce zone pot fi tratate?

Acizii prezenți în Aqualyx provoacă distrugerea grăsimilor în organism. Esteticienii folosesc Aqualyx pentru conturarea corpului. Acest tratament estetic poate fi injectat în diferite zone ale corpului, cum ar fi:

 • spate;
 • bărbie;
 • șolduri;
 • coapse.

De asemenea, medicii esteticieni pot folosi substanța pentru a trata o afecțiune numită ginecomastie la bărbați. Acest lucru determină creșterea țesutului adipos suplimentar în zona pieptului, mărind în volum sânii.

Atunci când este injectat în corp, Aqualyx poate reduce aspectul grăsimii pentru a da un aspect mai fin și mai conturat. În timp ce o persoană va vedea modificări după un tratament, de obicei va necesita mai multe sesiuni de tratament pentru a vedea rezultate maxime.

Cum funcționează Aqualyx?

Aqualyx este o procedură non-chirurgicală de eliminare a adipocitelor din zonele vizate. Această soluție pe bază de gel este injectată în zona sub-mentală (pentru tratarea bărbiei duble), dar poate fi folosită și pe corp, pentru o conturare suplimentară.

Soluția funcționează prin perturbarea suprafeței celulelor adipoase, dizolvând-o și determinând-o să devină permeabilă. Grăsimea este apoi absorbită de corp și excretată.

Este un rezultat permanent, presupunând că persoana care urmează tratamentul nu se îngrașă după tratament.

Cum decurge tratamentul?

Aqualyx este potrivit pentru tratarea: bărbiei duble, a fălcilor pronunțate, pentru eliminarea grăsimii de pe antebrațe, la nivelul taliei, pe șolduri, coapse sau abdomen.

Tratamentul decurge astfel:

 • Medicul va discuta cu tine, mai întâi, obiectivele pe care ți le-ai propus să le obții prin avect tratament și îți va explica în tot ceea ce constă procedura.
 • Zona în care va fi injectat Aqualyx va fi curățată.
 • Se va aplica/ injecta anestezic local pentru reducerea disconfortului.
 • Apoi, medicul dermato-estetician va injecta soluția Aqualyx în zona vizată a corpului. Cantitatea de Aqualyx utilizată și numărul de injecții diferă în funcție de zona tratată și cantitatea de grăsime aflată acolo.

Procesul durează de obicei de la o 30 de minute până la o oră, în funcție de dimensiunea zonei tratate și numărul de injecții necesar pentru obținerea unor rezultate optime. Este posibil să ai nevoie de până la 8 tratamente pentru a vedea efectul maxim.

Odată ce Aqualyx dizolvă grăsimea nedorită, se consideră că efectul este permanent. Cu toate acestea, dacă iei în greutate în urma procedurii, este posibil să observi unele rezultate diminuate.

injectii Aqualyx barbie dubla estetica dermatologie rezultate before after medlink center craiova

Aqualyx este eficient pentru eliminarea depozitelor localizate de grăsime, fiind o alternativă ideală a liposucțiilor chirugicale. Însă, în anumite zone unde vorbim despre o cantitate mare de grăsime, acest tratament nu poate înlocui opțiunea chirurgicală.

Nu este un substitut pentru un stil de viață sănătos. Rezultatele vor dura dacă se menține o greutate stabilă.

Un lucru de luat în considerare, dacă te confurnți cu piele foarte laxă, este că îndepărtarea grăsimii vă poate produce un exces de piele, care ar putea necesita strângerea pielii după aceea. Unii dermatologi pot combina Aqualyx cu tratamente de strângere a pielii, cum ar fi radiofrecvență.

De câte ședințe este nevoie?

Unele persoane pot vedea o îmbunătățire după 1-2 ședințe, dar pot fi necesare până la 8 în funcție de cantitatea de grăsime din zonă. În zona sub-mentașă, pentru reducerea bărbiei-duble, unde există mai puțină grăsime, de exemplu, poate fi necesar un singur tratament, în timp ce în regiunea șoldurilor sau pe coapse pot necesita tratamente repetate.

Tratamentele vor fi de obicei distanțate la 4 săptămâni.

Cine este un candidat potrivit pentru Aqualyx?

Aqualyx este destinat peroanelor care au o elasticitate bună a pielii. Acestea sunt de obicei (dar nu întotdeauna) persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. În caz contrar, tratamentul ar putea face ca pielea să pară lăsată după injecții.

Nu trebuie să faci un tratament cu injecții Aqualyx dacă:

 • alăptezi;
 • ai incapacitatea de a produce grăsime (lipodistrofie);
 • ești însprcinată
 • ai boli de piele sau infecții;
 • suferi de condiții care afectează procesarea grăsimilor din corp.

Care sunt posibilele efecte adverse ale Aqualyx?

Posibilele efecte adverse comune ale Aqualyx, care dispar în 2-3 zile de la injectae sunt:

 • vânătăi;
 • roşeaţă;
 • iritația pielii;
 • umflături.

Un efect secundar mai rar este aparitia unei cicatrici, care a fost raportată, dar nu se știe dacă apare cu regularitate.

Cine poate administra acest tratament?

Acest tratament trebuie făcut numai de către un medic estetician sau un dermatolog care a fost instruit în modul de administrare a acestor injecții. Întotdeauna alege să mergi la un profesionist medical calificat, care a urmat o pregătire certificată și are experiență.

Concluzii

Tratamentul Aqualyx pentru eliminarea bărbiei duble este o metodă eficientă, rapidă și fără durere de eliminare a depozitelor de grăsime localizate, fiind o opțiune excelentă a tratamentelor chirurgicale, ce conferă un aspect conturat și suplu.