fbpx

8 reguli de aur pentru buze sexy și senzuale

Feb 26, 2020 | Dermatologie estetică

Dacă diamantele sunt cel mai bun prieten al unei fete, atunci rujul este sufletul ei pereche. Chiar și cu un machiaj fără cusur, majoritatea femeilor nu se simt desăvârșite până când buzele nu sunt scoase în evidență, lucioase sau acoperite într-un mod diferit. Pentru a avea buze senzuale, urmează acești opt pași simpli.

1. Exfoliează

Pentru a menține pielea de pe buze netede și a face rujul să alunece mai uniform, este esențială exfolierea regulată. O metodă ușoară, la domiciliu: ia o periuță de dinți curată și uscată (nu cea pe care o folosești pentru a te spăla dinții) și pune un pic de vaselină pe aceasta, apoi periază ușor buzele timp de câteva secunde pentru a netezi petele dure.

2. Balsam

Fără hidratare, obținerea aspectului perfect este practic imposibilă. De aceea, ar trebui să alegi un balsam de buze plin de emolienți hidratanți precum ceara de albine sau glicerina, și vitamine bune precum antioxidanții C și E. Caută un luciu strălucitor superhidratan care să adauge o notă de culoare și vei avea buze senzuale, garantat.

3. Alternează rujurile din când în când

În timp ce nuanțele mate tind să aibă mai mult pigment și mai puține ingrediente hidratante (asta le face să dureze mai mult), majoritatea rujurilor nonmatte ajută de fapt buzele să-și păstreze umezeala.

4. Tratează primele semne ale îmbătrânirii

Una dintre cele mai frecvente plângeri: acele linii de buze enervante care se dezvoltă odată cu vârsta.

Prevenirea zilnică este esențială: va aduce rezultate pe termen lung diminuând liniile mai adânci și ridurile care sunt mult mai greu de înlăturat și își va oferi în plus și buze senzuale. Retinolii sunt eficienți în războiul împotriva ridurilor, în special cremele anti-îmbătrânire.

5. Folosește tehnica de conturare potrivită

Începe cu un contur doar puțin mai închis decât nuanța de ruj și conturează forma dorită (ieșind ușor în afara liniei de buze, acest lucru îți va oferi buze senzuale și va face ca buzele să pară mai pline). Apoi, folosește o perie de buze pentru a duce culoarea spre interior. Apoi, completează restul cu rujul. Pentru o aplicare ușoară, alege un creion într-o nuanță aproape nudă.

6. Protejaează buzele de soare

Deoarece buzele au o cantitate minimă de melanină, nu au apărare naturală împotriva soarelui. Aplică întotdeauna un balsam de buze SPF 15 sub ruj și reaplică frecvent în timpul zilei.

7. Adoptă obiceiuri bune

Greșelile majore ale îngrijirii buzelor pot rezulta din obiceiuri proaste.

Fumatul, de exemplu, în afară de a-ți deteriora sănătatea în general, grăbește formarea de linii verticale în jurul gurii. Să-ți lingi buzele, de asemenea, le poate face dure și predispuse la crăpare (saliva ta se evaporă și scoate și mai multă umiditate de pe buze). De asemenea, oricât de emoționată ești, nu îți mușca buzele. Pielea de acolo nu are un strat exterior de protecție pe care îl are pielea corpului, astfel încât poate fi ușor ruptă, ceea ce o face predispusă la infecție.

8. Folosește nuanța potrivită a rujului

Doar pentru că o anumită culoare este populară nu înseamnă că va funcționa pentru tine. Pentru a te asigura că vei avea buze senzuale, testează o nouă nuanță pe buze, nu doar pe păr sau pe haine. Când ai îndoieli, mergi cu o culoare bej-roz (sau culoare bej-maro dacă ai o piele mai închisă la culoare).

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

9 + 15 =