fbpx

Mărire buze cu acid hialuronic

Aug 10, 2020 | Dermatologie estetică

Procedurile cosmetice de mărire buze cu acid hialuronic au devenit din ce în ce mai populare în ultimul deceniu. Cum tot mai multe doamne și domnișoare apelează la această procedură pentru mărirea și conturarea buzelor, ne-am gândit să îți prezentăm tot ce presupune aceast tratament.

Pe măsură ce din ce în ce mai multe doamne sunt în căutarea de soluții pentru marire buze, fillerele cu acid hialuronic și injecțiile cu Botox au căpătat amploare în domeniul esteticii faciale. Important este să alegi un medic specializat în astfel de tratamente de înfrumusețare nechirurgicale – dermatolog, platician, estetician – pentru a obține rezultatele dorite.

Indiferent dacă ai în vedere să îți faci o procedură de marire buze cu ajutorul filleror sau îți dorești să elimini ridurile prin proceduri cu Botox, citește mai departe câteva adevăruri surprinzătoare despre injectabile.

1. Tot mai multe tinere aleg tratamente cu acid hialuronic

Contrar presupunerilor conform cărora tratamentele cu acid hialuronic pentru marire buze sunt destinate persoanelor peste vârsta de 30 ani, tot mai multe tinere optează pentru fillere din dorința de a avea buze conturate și pline de volum. În cazul tratamentelor cu acid hialuronic făcute la 20 de ani scopul nu este corectarea semnelor îmbătrânirii, ci obținerea unui aspect îmbunătățit, dacă vorbim de buze, sau prevenirea, în cazul ridurilor.

2. Durata rezultatelor depinde de tratamentul ales

Fillerele sunt o soluție de lungă durată, însă rezultatele obținute nu sunt definitive. De regulă, efectele de marire buze durează între 2 și 6 luni. Durata depinde și de tipul de filler folosit, deoarece unele sunt „mai fine” decât altele. Cele cu o densitate mai mică moleculară oferă un rezultat mai natural, dar tind să se dizolve într-un ritm mai rapid. Din acest motiv, multe persoane care încep să folosească aceste fillere trec mai apoi la cele cu durată mai lungă, precum Juvéderm.

3. Tratamentele cu acid hialuronic necesită întreținere

Pentru a se păstra efectul de marire buze obținut cu acid hialuronic, este necesar să se efectueze tratamente de întreținere. Acestea se fac de regulă la 1 an – 18 luni de la injectare.

4. Există mai multe opțiuni pentru marirea buzelor

În funcție de efectul de marire buze dorit, este ales tipul de filler. Dacă vrei să-ți îmbunătățești „Arcul lui Cupidon” deja definit, sau vrei să fixezi o buză asimetrică, cantitatea și tipul de acid hialuronic folosit vor difera.

Specialiștii în estetică punctează faptul că, pentru o marire buze simetrică, ce contribuie un aspect tânăr fizionomiei, trebuie urmărit contutul natural al buzelor, punându-se accent pe conferirea de volum, dar în limite natura. De asemenea, împreună cu medicul ales poți decide cu privire la cea mai bună variantă de filler cu acid hialuronic pentru rezultatele pe care le căutați. Juvéderm, o formulă pe bază de acid hialuronic, este una dintre cele mai populare opțiuni și vine în diferite variații de grosime. Între timp, Restylane Silk a crescut și în popularitate de la aprobarea de către FDA – particulele sale sunt mai mici, ceea ce permite un efect mai subtil.

5. Este o procedură minim invazivă, lipsită de durere

Fiind vorba de o soluție injectabilă, înainte de tratamentele tip filler medicul va începe prin aplicarea unui gel anestezic pe zona de injecție. Injectabilul în sine conține, de obicei, lidocaină, care este un anestezic local. Acestea fiind spuse, având în vedere că lidocaina este injectată alături de filler cu acid hialuronic, disconfortul resimțiti va fi minim.

6. Nu există timp de recuperare după tratamentul cu acid hialuronic

Imediat după tratamentul cu acid hialuronic pentru marire buze poți reveni la activitățile tale uzuale.

În funcție de zona taratată și tipul de tratament efectuat, durerea poate să dureze până la două săptămâni, deși cea mai mare parte se disipează în mod normal în 24 până la 48 de ore. Este recomandat să aplici gheață pe zonele injectate pentru a evita apariția de vânătăi și umflături. De asemenea, este recomandat să eviți exercițiile fizice pentru primele 24 de ore, deoarece pomparea sângelui dumneavoastră poate genera apariția de vânătăi. Dinacelași motiv se recomandă evitatea ibuprofenului, anticoagulantelor și alcoolului.

7. Rezultatele obținte sunt reversibile

Dacă nu ești nemulțumită de rezultatul obținut, nu îți face griji. Fillerele cu acid hialuronic precum Juvéderm, Voluma și Restylane pot fi îndepărtate cu ușurință, dacă dorești. Pentru aceasta se injectează  o enzimă care dizolvă acidul hialuronic.

Totuși, este bine să aștepți cel puțin până la reducerea umflăturii imediat după procedură pentru a vedea dacă rezultaele sunt cele dorite și chiar îți doorești eliminarea filler. Discută cu medicul tău despre procesul de dizolvare înainte de a face injecții cu acid hialuronic.

Concluzii

Așadar, dacă vrei să optezi pentru mărirea buzelor cu ajutorul tratatementelor cu acid hialuronic, te sfătuim să alegi un medic specializat în această procedură și să discuți în prealabil toate aspectele unei astfel de proceduri stetice: rezultate dorite, costuri, cum decurge procedura, reacții adverse posibile, întreținere, etc.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

3 + 3 =