Este suficient să intri zece minute pe rețelele de socializare, să răsfoiești o revistă așteptând la dentist sau să deschizi televizorul la o emisiune de reality show pentru a vedea ceea ce mulți numesc „botoxate”.

Ceea ce majoritatea românilor încă nu știu, de la copii de grădiniță până la vedete, este că denumirea de „botoxate” sau „buze botoxate” este adesea folosită greșit.

Ceea ce majoritatea celor care spun „buze botoxate” habar nu au că buzele la care se referă nu sunt injectate cu Botox, ci cu acid hialuronic.

Dacă ar fi fost injectate cu Botox, buzele ar fi avut aceleași proporții ca înainte de injectare, doar că posesoarele lor le-ar fi avut fără riduri, mai ridicate sau mai coborâte.

Botoxul este de fapt o toxină botulinică care blochează acțiunea mușchilor și nu are nimic de a face cu mărirea buzelor. Acest Botox, atât de des întâlnit pe buzele tuturor este o substanță cunoscută mai ales pentru reducerea ridurilor. Cu toate acestea, e ceva mai mult de atât. Cunoscătorii știu că Botoxul este considerat un medicament și că invenția lui nu a avut nimic de-a face cu înfrumusețarea, ci cu tratamentul unor boli.

Așadar, data viitoare când auzi că cineva spune cu sens peiorativ „botoxate”, spune-i să citească articolul amplu intitulat „Botox, medicamentul care tratează orice” din revista Time.

Nu sunt botoxate, ci sunt injectate cu o altă substanță

Revenind la „buze botoxate”, ceea ce copiii de școală primară sau mulți adulți încă nu știu este că acele „buze botoxate” sunt de fapt buze injectate cu acid hialuronic, o substanță naturală ce se găsește și în corpul uman.

Ce a ajuns să însemne de fapt eticheta de „buze botoxate”? Să zicem că acele buze mari, nenaturale, disproporționate cu restul feței.

Dacă vei arunca o privire după o căutare pe Google cu femei naturale cu buze injectate cu acid hialuronic s-ar putea să ai un șoc că nici nu îți poți da seama că au fost injectate.

Data viitoare când ți se pare cool să pui o etichetă peiorativă precum „botoxate”, alege să spui mai bine nenaturale. Acel „bot de rață”, acele buze excesive ne deranjează pe toți, poate mai puțin pe medicii esteticieni care nu au etică profesională și aleg să facă injectări excesive, implicit și mai costisitoare pentru paciente.

De fapt, unii dintre acești medici nici măcar nu sunt suficient de profesioniști încât să știe tehnicile de injectare impecabil, iar acele „botoxate” pe care le vezi sunt parțial niște victime ale unor doctori care nu stăpânesc meseria impecabil sau folosesc substanțe de calitate scăzută.

Cum se volumizează buzele astfel încât să arate natural

Cum se volumizează buzele astfel încât să arate natural

Ca să nu obțină acel aspect de botoxate, medicii esteticieni profesioniști aleg să facă mărească buzele păstrând o simetrie cu restul feței.

Există câțiva factori care contribuie la acest lucru. Oamenii de știință și medicii esteticieni au descoperit că există o distanță ideală între buza superioară și cea inferioară. Un studiu realizat în 2017, a arătat că raportul 1:1 între colțurile exterioare ale buzei superioare și inferioare este forma ideală.

Mai mult, conform proporției de aur, folosite în tehnica de mărire a buzelor Da Vinci, lățimea gurii tale ar trebui să fie de aproximativ 1,6 ori mai mare decât lățimea părții inferioare a nasului.

Ținând cont de aceste proporții Kylie Jenner sau Jeniffer Garner sunt doar două dintre vedetele care arată vizibil mai bine cu buzele mărite.

Să tot vrei să arăți ca unele botoxate precum Patrizia Paglieri sau Jennifer Garner

Data viitoare când mai spui de botoxate, aruncă și o privire la Patrizia Paglieri, simpatica italiancă bucătar chef cu emisiune la Kanal D, încântătoare prin stilul ei volubil și simpatic și care merge regulat la cabinetul medicului estetician de două ori pe an, pentru dozele de Botox.

„Am noroc poate că sunt telegenică, dar nu mă mențin, nu am o cremă. Fac o dată la șase luni câteva injecții, că oricum face toată lumea. Cine zice că nu face, nu e adevărat!” spune ea. „Când mă duc acolo, la estetică, e plin de bărbați, dar ei, să mor dacă unul zice că și-a făcut o injecție!”

Ce vină are presa cu privire la botoxate

Ce vină are presa

Un titlu cu caractere îngroșate e publicat pe Kudika.ro și spune: „Andreea Tonciu a început ziua cu un mesaj dur pentru tinerele care aleg să își pună Botox. Bruneta le-a adresat un mesaj jur fetelor care vin în București și apelează la tot felul de intervenții estetice.”

Nici nu trebuie să fii un fin observator să remarci din prima o contradicție: fotografia care însoțește titlul o înfățișează pe Andreea Tonciu cu un ruj și un contur peste buze care denotă că ea însăși aspiră să aibă buze mai pline și că nu este suficient pentru ea să se mândrească cu cele pe care le are deja de la mama natură.

Ce bine este să fii tânără, atrăgătoare, cu un machiaj care să te facă să arăți de copertă. Însă oare aceleași lucruri le-ar fi scris dacă avea urechi clăpăuge sau un nas mare și urât?

În altă ordine de idei, trebuie să admitem că presa face o treabă excelentă în a publica texte și fotografii controversate, adesea cu femei și bărbați care au făcut intervenții estetice nereușite.

Trebuie să recunoști că, în cazul în care aveai în vocabular termenii de botoxate ești nu mai mult nu mai puțin o victimă indirectă a mass-mediei care s-a priceput excelent să pună în reflectoare cazurile extreme, în special de femei cu aspect nenatural, poate chiar exagerat sau grotesc. Astfel de știri devin de sute de mii de ori, alte ori de milioane de ori mai interesante decât orice articol despre zecile de utilizări medicale ale Botoxului, care variază de la afecțiuni oculare, transpirație excesivă (hiperhidroză), la strabism, migrene cronice și multe altele.

În plus intervențiile discrete și naturale par să nu intereseze pe nimeni. Așa se face că vei găsi zeci de mii de articole și postări despre femei care arată nenatural după proceduri estetice și abia câteva articole despre rezulatele naturale și frumoase ale vedetelor care au ales să facă injectări cu Botox sau acid hialuronic.

Published On: aprilie 3rd, 2023 / Categories: Mărire Buze / Tags: , , , /