Alina Papadima este genul de persoană care mereu a vrut să arate bine. Și-a făcut făcut extensii de unghii, și-a vopsit părul și și-a făcut tatuaj. Însă își dorea să facă și conturare buze cu acid hialuronic, dar a avut mereu o rezervă să-și facă orice fel de intervenții la față.

Teama Alinei era că ar putea ajunge pe mâna unui doctor slab pregătit și rezultatul ar fi nenatural sau, mai rău, să aibă gâlme și chiar infecție la buze. La începutul anului, și-a depășit totuși teama. Nu citind online, ci după ce a revăzut-o pe Ariana, o prietenă din copilărie. A fost foarte surprinsă să o găsească complet schimbată în bine. Își făcuse mărire de buze și arătau de vis.

Întâlnirea cu Ariana a făcut-o pe Alina să se decidă să-și facă mărire și conturare buze. La invitația noastră, Alina s-a decis să-și facă fotografii și să noteze cum se simte în fiecare zi după intervenție.

Iată sfaturile și emoțiile ei în primele 5 zile după prima ei injectare cu acid hialuronic.

„Una este să vezi un Before and After pe un site sau contul de Instagram al unei clinici și alta e să știi experiența de zi cu zi după intervenție din perspectiva unui pacient.

Am vrut să știu: cum arată buzele a doua zi după procedură, când trebuie să mă duc la job? O să am gâlme, vânătăi, o să pot vorbi normal?”

Înainte de intervenția de mărire și conturare buze

Primul pas a fost să-i cer prietenei mele, Ariana numele clinicii și doctorului unde și-a făcut ea conturare buze. Așa am aflat mai departe, printr-o cunoștință, că medicul era specializat pe mărire de buze și că îi veneau cliente și din alte orașe.

Am citit pe site-ul lor ce sfaturi dau pacientelor care se injectează și așa am descoperit că e ideal să fac cu două săptămâni înainte de injectare.

Apoi mi-am făcut curaj să mă programez și am fost surprinsă plăcut că doctorul a fost foarte răbdător cu mine. Și asta în condițiile în care consultul a fost gratuit. La felul cum m-am simțit în cabinet și din discuția cu medicul mi-am dat seama că am ajuns unde trebuia și că puteam face intervenția pe loc. Cu atât mai mult cu cât urmasem timp de două săptămâni sfaturile pre-intervenție de pe site-ul lor.

Ce am mâncat înainte de injectare

Cu două săptămâni înainte să ajung la clinică, am mâncat alimente al căror gust îl uitasem, precum spanac, țelină și ananas. Asta pentru că au în conținut vitamina K, o supervitamină care are rol antiinflamator.

Am evitat uleiul de pește, vitamina E și ginkgo biloba pentru a-mi reduce șansele să-mi apară vânătăi.

Am comandat chiar și suplimente cu bromelaină și am mâncat ananas cât nu am mâncat în ultimii doi ani. Când am comandat suplimentele, am pus în coș și cremă de arnică. Citisem pe mai multe site-uri că grăbește mult vindecarea și reduce vânătăile.

M-am îmbrăcat mai atent în perioada asta, ca nu cumva să răcesc și să fie nevoie să iau aspirină. Se pare că aspirina diluează sângele și predispune la vânătăi.

Problema e că am fost conștiincioasă cu suplimentele și mâncarea, dar am greșit cu alcoolul. Știam că nu trebuie să beau cu 24 de ore înainte și după intervenție, dar am avut o aniversare. Nu m-am putut abține și am coborât garda: am băut cu Cuba Libre. N-a fost cea mai strălucită idee să-mi pierd autocontrolul chiar pe ultima sută de metri, dar asta s-a întâmplat.

Cum a fost în cabinet

Când am intrat în cabinet și am văzut acele de pe masă, am început să am mici fiori. Știam că o să folosească mai multe ace ca să îmi dea și volum, și formă buzelor. Mai exact eram hotărâtă să-mi facă o conturare buze cu fire PDO. Iar pentru asta a fost nevoie de introducerea unor ace foarte mici care conțin fire bioresorbabile PDO, pe linia conturului buzelor. Ca paranteză, firele PDO rămân în țesutul buzelor după ce acele sunt îndepărtate și rămâne un contur foarte frumos.

Mâna doctorului mi s-a părut foarte ușoară și nu m-a durut când mi-a injectat acidul hialuronic. Am simțit doar o mică ciupitură, ca de insectă și doar în clipa în când a introdus acul. În rest nu am simțit durere și asta pentru că m-a dat cu o cremă anestezică pe buze înainte.

imediat dupa injectare pentru conturare buze

Imediat după conturare buze

Mi-a plăcut pe loc rezultatul. Aspectul buzelor nu era excesiv și nu arătau umflate nefiresc, așa că m-am decis să merg pe jos și să fac o mică plimbare. Doctorul mi-a injectat mai puțin de 1 ml de acid hialuronic. Mai exact, undeva la aprox. 0,8 ml, iar cantitatea mi s-a părut potrivită. Auzisem de unele fete care își puseseră 2 ml din prima, dar știu că au avut probleme și au fost umflate mai mult decât era cazul.

Seara, mai târziu

Trebuia să înceapă și partea mai puțin distractivă. Mi-am pus o pungă mică cu gheață pe buze din 20 în 20 de minute, așa cum mi-a spus doctorul.

Dar începeam să devin din ce în ce mai neliniștită. Bine că mă programasem vinerea la conturare buze, ca să pot să am și weekendul pentru a mă recupera, ca să pot avea liniștită marți o întâlnire cu un client.

Ca să mai scap de neliniște, mi-am aplicat și crema de arnică, pentru a reduce umflarea și vânătăile. Apoi mi-am pregătit patul să mă culc și mi-am pus încă o pernă în plus, ca să stea capul mai ridicat și să mă trezesc mai puțin umflată.

Ziua 1 după conturare buze

Dimineața m-am trezit cu buzele umflate și cu vânătăi. M-am uitat la niște seriale pe Netflix și mi-am comandat ceva de mâncare prin Glovo. Când mâncam și beam îmi simțeam ciudat buzele și m-am bucurat că nu aveam nicio obligație să ies în lume.

Ziua 2

Încă o zi în care nu am ieșit din casă. Aveam senzația că vânătăile mele aratau mai rău decât la oricare alte paciente. Parcă simțeam că am niște gâlme vineții în locurile unde au fost acele. Începeam să regret acel Cuba Libre băut cu o seară înainte.

Ziua 3 după conturare buze

Mi-am făcut curaj și am ieșit să mă văd cu o prietenă. M-am machiat și m-am rujat și am urcat într-un taxi. Când m-a văzut, prietena mea mi-a spun că buzele mele arătau grozav. Totuși, le simțeam puțin umflate.

Ziua 4

Vânătăile erau încă destul de vizibile, dar nu îmi mai simțeam așa umflate buzele. Eram încântată că am ales să fac intervenția vinerea, ca să nu fie nevoie să mă văd cu toți colegii mei și să-și dea seama că mi-am făcut mărire și conturare buze.

Ziua 5 după conturare buze

În sfârșit, m-am simțit încrezătoare, exact ce aveam nevoie, pentru că aveam o întâlnire programată cu un client. M-am dat cu gloss roșu, ca să ascund unele mici punctulețe decolorate de pe buze.

O parte din colegii mei au observat că mi-am făcut mărire și conturare de buze, iar alții nu. Mie mi se părea cât se poate de evident. Ce să mai, mă felicit singură pentru alegerea mea.

rezultat final conturare buze cu acid

Pe repede înainte zilele 5-10

Toate zilele ce au urmat eram încântată. Îmi făceam poze și mă admiram. Am primit o grămadă de complimente.

Din a cincea zi și până astăzi, m-am tot felicitat singură că mi-am depășit temerile și am făcut pasul.

Pe final, iată ce sfaturi am pentru oricine vrea să-și facă conturare buze

Acum la 2 luni distanță de intervenția de mărire și conturare buze cu acid hialuronic, 3 sfaturi importante pe care le-aș dau oricui ezită:

1. Mergi la un doctor recomandat de o persoană în care ai încredere. Pe grupurile de estetică pe Facebook e plin de comentarii laudative puse însă de angajatele clinicii, nu de paciente.

2. Ascultă sfaturile doctorului cu atenție (și nu coborî garda cu un pahar de alcool cu o zi sau după intervenție). Când un doctor face doar într-un an 2000 de injectări cu acid hialuronic pentru conturare buze, știe ce zice. A văzut deja mii de paciente și are experiență.

3. Dacă ai un eveniment deosebit la care vrei să participi, atunci programează-te să faci conturare buze cu o lună, dacă nu două înainte.

Published On: aprilie 18th, 2022 / Categories: Mărire Buze / Tags: , /