Dacă ești în căutarea unui tratament pentru cearcăne și riduri, sunt șanse ca nu doar tu să le fi observat. Ochii sunt primii la care oamenii se uită când vorbesc cu tine și, inevitabil, vor observa și acele cearcăne sau riduri pe care probabil le-ai ascuns cu anticearcăn sau fond de ten.

Dacă ai cearcăne de când te știi, probabil frustrarea este cu atât mai mare. Deși odihnită, acele cearcăne dau celorlalți impresia că ești prea obosită, că nu te simți bine sau ești bolnavă.

Despre cauzele apariției cearcănelor am scris în acest articol, enumerând 23 de remedii, începând cu cele naturale și încheind cu cele mai eficace.

Printre cauzele cearcănelor și ridurilor se numără adesea expunerea la lumină naturală fără cremă de protecție solară. Sigur că aceasta este doar una dintre cauzele comune și fiecare persoană poate avea cearcăne și riduri din mult mai multe motive, mai ales în cazul cearcănelor.

Probabil ți-a luat ceva vreme să descoperi că toate produsele cosmetice pe care le-ai încercat ca tratament pentru cearcăne și riduri au fost bani aruncați pe fereastră.

Aproape că știm că orice cremă cumpărată nu s-a ridicat la înălțimea promisiunii pe care a făcut-o prin reclamă. De fapt, după atâtea reclame înșelătoare cu produse de ultimă generație, aproape că ți-ai și pierdut speranța că există un tratament pentru cearcăne și riduri de care să fii nu extaziată, dar cel puțin relativ mulțumită.

Dacă ești sceptică cu privire la noile ingrediente uimitoare care promit întinerirea, nu ești singura. Cum ar putea o cremă să acționeze la fel un tratament pentru cearcăne și riduri făcut de un doctor care s-a specializat ani la rândul?

Așadar există o veste bună și o veste proastă.

Hai cu vestea proastă. Poți să renunți să mai cauți cele mai scumpe seruri și creme pe rafturile farmaciilor sau magazinelor de cosmetice.

Vestea bună este că poți să scapi de cearcăne și riduri în același timp. Însă trebuie să intri într-un cabinet medical specializat. Din fericire, există cel puțin un tratament pentru cearcăne și riduri care să nu aibă efecte secundare și care să te facă să întinerești cu câțiva ani cel puțin.

Ce tipuri tratament pentru cearcăne și riduri sunt făcute în cabinete medicale

Ce tipuri tratament pentru cearcăne și riduri sunt făcute în cabinete medicale

În cele ce urmează vei găsi nu un tratament pentru cearcăne și riduri, ci trei. Și toate trei pot fi făcute chiar și la finalul programului, cu un disconfort minim și cu timpul de recuperare foarte mic.

După toate aceste trei tratamente poți reveni imediat la activitățile tale obișnuite de zi cu zi și vei avea doar câteva reguli simple de urmat.

Terapia PRF ca tratament pentru cearcăne și riduri

Terapia PRF este un tratament pentru cearcăne și riduri inovator și care este în prezent disponibil doar în câteva clinici din România. Terapia PRF are la bază terapia PRP (cunoscută informal ca Terapia Vampir).

Terapia PRF presupune folosirea propriului sânge ca sursă de molecule stimulatoare pentru regenerarea pielii. Înainte de tratament se recoltează o cantitate mică de sânge, din care se separă fracția PRF alcătuită din fibrină bogată în trombocite, factori de creștere și leucocite, după care se injectează ca tratament pentru cearcăne și riduri. În completarea propriilor tale substanțe vindecătoare din propriul sânge, medicul completează cu un cocktail de colagen, acid hialuronic și vitamine. Acestea ajung în statul mediu al pielii, unde acționează, așa cum probabil ai avut fantezii cu o cremă foarte scumpă.

Tratament injectabil pentru cearcăne și riduri cu acid hialuronic

Acest tratament este mult mai răspândit și de generație mai veche decât tratamentul natural PRF.

Pleoapele inferioare (zona de sub ochi) este injectată cu acid hialuronic, o substanță sintetizată și produsă plecând de la descoperirea că această moleculă produsă în mod natural de corp are un rol extrem de important în păstrarea fermității și netezimii pielii.

Injectat în nenumărate alte proceduri (de la mărire buze până la corecții ale nasului), acidul hialuronic este folosit ca tratament pentru cearcăne și riduri pentru că aduce acel volum care lipsește în zona de sub ochi.

Din cauza folosirii acestui tratament pe scară largă în lume și a efectuării sale și de către medici insuficient specializați în injectarea în această zonă sensibilă, au existat cazuri de nereușite. Tocmai de aceea, alegerea acestui tratament, ca a oricărui alt tratament medical nu ar trebui făcută niciodată la întâmplare, după o promoție sau la orice medic ales la întâmplare de pe internet.

Tratament pentru cearcăne și riduri cu laser

Tratamentul cu laser pentru cearcăne și riduri este o procedură medicală noninvazivă care utilizează lumină concentrată pentru a face pielea din jurul ochilor mai netedă.

Există două categorii mari de tratamente cu laser pentru cearcăne și riduri: ablative și nonablative. Laserul ablativ îndepărtează straturile exterioare ale pielii, iar cele nonablative stimulează producția suplimentară de colagen.

Tratamentul cu laser poate fi folosit pentru a trata și vasele de sânge dilatate, responsabile în accentuarea cearcănelor la unele persoane.

Atunci când tratamentul cu laser este folosit cu scopul de a stimula producția de colagen, energia acestuia este absorbită de straturile inferioare ale pielii, fără a distruge straturile superioare.

Pe măsură ce energia laserului este absorbită de țesutul pielii, aceasta este transformată în căldură. Căldura este cea care determină pielea să producă mai mult colagen, ceea ce face ca pielea să capete un aspect mai neted și mai luminos.

Un sfat important indiferent de ce tratament pentru cearcăne și riduri alegi

Un sfat important indiferent de ce tratament pentru cearcăne și riduri alegi

Pentru a face cea mai bună alegere, te sfătuim să mergi la un consult dermatologic. O evaluare medicală este întotdeauna o alegere inspirată, pentru că doar un specialist poate să își dea seama care sunt cauzele cearcănelor și care ce tip de tratament este cel mai indicat pentru tine.

În plus de asta, chiar și aceste tratamente medicale pentru cearcăne și riduri nu fac minuni peste noapte și sunt necesare uneori câteva ședințe pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum să previi apariția cearcănelor și ridurilor

Ca în orice afecțiune medicală, prevenția te scutește și de neplăceri și de costuri. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru evita pe viitor accentuarea cearcănelor și ridurilor

Protejează-te de soare

Soarele și lumina naturală provocă daune pielii și grăbesc apariția ridurilor și petelor pigmentare. Folosește întotdeauna un produs de protecție solară cu factor de protecție ridicat (SPF 30 sau mai mare) și poartă ochelari de soare și o pălărie cu boruri mari vara sau o șapcă cu cozoroc care protejează pielea în plus de razele UV prezente în orice zi a anului.

Hidratează-te

O bună hidratare este esențială pentru menținerea unei pielii sănătoase și fără riduri. Asigură-te că bei suficientă apă și folosești o cremă în fiecare zi, pentru a-ți menține pielea hidratată.

Evită fumatul

Fumatul face ca pielea să se oxigeneze mai puțin, iar nutrienții importanți care ar trebui să ajungă să o hrănească au de suferit. Fumatul provoacă așadar apariția ridurilor premature, dar și a cearcănelor și pungilor de sub ochi.

Dormi suficient

Lipsa somnului poate provoca cearcăne și poate agrava ridurile existente. Fă-ți un obicei din a te odihni suficient, între 7 și 9 ore pe noapte.

Fă exerciții faciale

Exercițiile faciale pot ajuta la îmbunătățirea tonusului muscular și la menținerea unei pieli mai netede. Unele exerciții simple includ deschiderea largă a ochilor, încleștarea și relaxarea mușchilor feței și răsucirea buzelor.

Mănâncă sănătos

O dietă bogată în antioxidanți și nutrienți esențiali poate ajuta la menținerea unei pielii sănătoase și fără riduri. Include în alimentația ta fructe și legume, nuci și semințe, pește și carne slabă.

Published On: martie 6th, 2023 / Categories: Riduri și Cearcăne /