Dacă ai încercat nu o cremă de ochi, ci zeci de-a lungul timpului și nu au avut efectul așteptat, e momentul să afli un mare secret al industriei de cosmetice.

Anual, sunt zeci de branduri care scot pe piață ceea ce promite a fi cea mai bună cremă de ochi. Însă, indiferent de strategia de marketing, ceea ce majoritatea cremelor de ochi de pe piață au în comun este un truc de marketing care nu le face cinste: practic, mult sunt creme hidratante la suprapreț.

De aceea ne-am propus ca în acest articol să îți divulgăm ce ingrediente sunt cu adevărat eficace într-o cremă de ochi, în funcție de scopul pe care îl urmărești: reducerea ridurilor, pungilor sub ochi și cearcănelor.

Problema este că micile tuburi cu cremă de ochi au pretenția că pot face pielea din jurul ochilor luminoasă, întinsă și fără pungi. Un fel de 3 în 1.

Însă, o cremă de ochi cu adevărat eficace pentru ridurile laba gâștei nu are cum să reducă cearcănele pigmentare (închise la culoare) sau pungile de sub ochi.

Acestea sunt trei aspecte foarte diferite cu trei cauze extrem de diferite.

Dacă îți imaginezi că cea mai bună cremă de ochi va avea toate ingredientele necesare pentru a trata toate aceste lucruri, spune stop gândului. De cele mai multe ori, răspunsul este nu.

Cum să alegi cea mai bună cremă de ochi

Ca și în cazul alimentelor de la supermarket pe care le analizezi pentru a ști dacă sunt produse fără E-uri, la fel de important este să te educi, în calitate de consumator, și în privința ingredientelor cremelor.

Atunci când vei ști care sunt acele ingrediente și cum acționează asupra pielii, vei putea face alegeri mult mai bune.

Înainte de a detalia cum poți alege cea mai bună cremă de ochi, este foarte important să știi că zona ochilor este foarte sensibilă și unele ingrediente comune sunt foarte iritante. Printre acestea este parfumul, adesea întâlnit în aproape orice cremă de ochi sau octocrylene, ingredientul responsabil adesea pentru iritarea ochilor și care este prezent în multe creme de ochi cu protecție solară.

Pentru a putea avea șanse să cumperi o cremă bună de ochi, ideal este să citești și recenziile nepărtinitoare din grupuri de îngrijirea pielii, precum grupul The Ordinary/Grupul fanilor din Romania (Ingrijirea pielii e o prioritate).

Dând o căutare după cuvintele cheie de interes, precum cremă de ochi, vei găsi mai multe postări în care sunt nenumărate comentarii cu nume și fotografii cu creme care au avut efect, dar și creme care au produs dezamăgiri.

O cremă de ochi într-un tub mic și cu un conținut ce se găsește în cremele de față o poți repera analizând ingredientele.

În prezent, încă multe creme de ochi conțin aceleași ingrediente ca și cremele hidratante obișnuite, doar că sunt în tuburi mici, la un preț mult mai mare.

Majoritatea au ca ingrediente unt de shea sau unt caprilic cu trigliceride, care provine din nuca de cocos, sau chiar anumite uleiuri sau dimeticonă, care pot fi bune pentru a netezi stratul extern al pielii și a-i confere strălucire.

Însă ridurile, cearcănele și pungile sub ochi au nevoie de abordări diferite. Iată ce să știi înainte de a te grăbi să cumperi o altă cremă de ochi ce conține o cremă obișnuită de față.

Cremă pentru cearcăne

Cremă pentru cearcăne

Cauza principală a aspectului vinețiu de sub ochi este dilatarea capilarelor și a micilor vase de sânge din această zonă. Factori precum lipsa somnului, alimentația nepotrivită și alergiile pot contribui la apariția cearcănelor.

Dacă ai avut întotdeauna cearcăne sau acestea s-au înrăutățit odată cu înaintarea în vârstă, sunt șanse mari ca o cremă pentru cearcăne să fie doar o amăgire. În astfel de cazuri, tratamentele profesionale realizate de dermatologi specializați aduc acele rezultate mult visate prin aplicarea unei simple creme pentru cearcăne.

Pentru cearcănele ocazionale și nu cele moștenite genetic, o cremă pentru cearcăne bună poate avea ca ingredient cofeina. Aceasta, aplicată pe pielea de sub ochi poate ajuta la reducerea aspectului vinețiu, deoarece funcționează ca vasoconstrictor, reducând micile vase de sânge și prevenind acumularea sângelui.

Din păcate, cofeina nu este eficace și în cazul în care ai cearcăne hiperpigmentare, pentru că pigmentarea este are cauze diferite care se tratează diferit.

Cremă de ochi pentru riduri

Înainte de a căuta o cremă de ochi magică, care să reducă ridurile, trebuie să știi că folosirea unei creme cu protecție solară 365 de zile din 365 pe an va ajuta mult la prevenirea altor riduri în zona ochilor.

Nu avea așteptări de la o cremă de ochi hidratantă să reducă ridurile, în special cele de expresie. Cele mai puternice ingrediente care pot atenua ridurile fine sunt retinolul sau tretinoinul.

Dar trebuie să fii foarte atentă, deoarece nu toate produsele pe bază de retinol sunt sigure pentru zona ochilor. Unele dintre ele sunt foarte puternice și nu ar trebui aplicate în jurul ochilor. Este important să discuți cu un dermatolog sau un estetician înainte de a folosi astfel de produse.

În cazul ridurilor, un ingredient important de căutat într-o cremă de ochi sau ser antirid este acidul hialuronic, care poate ajuta la hidratarea pielii și la reducerea ridurilor. De asemenea, niacinamida este un alt ingredient care poate ajuta la reducerea ridurilor și a ridurilor fine.

Pentru un efect cu adevărat vizibil antirid, doar un tratament cu Botox este inegalabil. Costurile reduse (aprox 500 lei) și efectul pentru aprox. 4-6 luni fac din acest tratament unul cu rezultate incomparabile și la costuri uneori similare sau mai mici decât produsele de îngrijire a ochilor.

Dacă totuși nu ești pregătită să faci pasul, poți cumpăra o cremă cu unul dintre ingredientele speciale menționate mai sus, însă să nu te aștepți să vezi rezultate curând. Acestea acționează lent, cu o disciplină de fier, de obicei cu rezultate moderat perceptibile după cel puțin 10-12 luni de folosire zilnică.

Cea mai bună cremă pentru pungile de sub ochi

Cea mai bună cremă pentru pungile de sub ochi

Pungile de sub ochi sunt adesea cauzate de o acumulare de lichid sub ochi, care poate fi declanșată de o alimentație necorespunzătoare sau de alergii.

În realitate, cea mai bună cremă pentru pungile de sub ochi îți va fi recomandată de un medic dermatolog. În cazul în care o cremă este soluția. În funcție de evaluarea medicului, este posibil să ai nevoie de medicamente anti-alergie sau poate o blefaroplastie, operația pleoapelor inferioare care elimină pe viață pungile sub ochi.

Pentru a trata pungile sub ochi din alte cauze decât cele alergice, o soluție bună poate fi folosirea de ingrediente care pot reduce inflamația.

Un astfel de ingredient este extractul de ceai verde, care conține compuși antioxidanți și antiinflamatori care pot ajuta la reducerea pungilor de sub ochi. De asemenea, retinolul este un alt ingredient eficient pentru reducerea aspectului de pungi sub ochi, deoarece poate spori producția de colagen și elastină în piele.

Concluzie

O companie ar fi încântată să vândă tubul lor micuț de mărimea unei mostre de cremă de ochi pentru 50 – 150 de lei, cu o etichetă atrăgătoare pe care scrie cremă de ochi, când de hap nu este decât o cremă hidratantă de față.

De aceea este important să știi care este obiectivul tău pentru zona ochilor și să alegi creme specializate exclusiv pentru tratarea acelor probleme, ideal aflând recenziile nepărtinitoare ale altor femei cu probleme similare în grupuri online, precum grupul The Ordinary/Grupul fanilor din Romania.

În concluzie, cremele pentru ochi nu sunt inerent o înșelătorie, ci depinde de ingrediente și de problema specifică pe care încerci să o tratezi. Este important să te informezi cu privire la ingredientele din produsele pe care le achiziționezi și să le evaluezi în funcție de nevoile tale specifice.

De asemenea, nu uita că somnul, alimentația sănătoasă și hidratarea pot ajuta la prevenirea și tratarea problemelor de sub ochi.

Published On: aprilie 26th, 2023 / Categories: Riduri și Cearcăne / Tags: , , /