Când alegi să te accesorizezi cu o pereche de cercei, îți dorești să arăți bine și să îți pună în valoare și fața, și personalitatea. Însă, dacă îndrăgești să porți cercei mari şi grei și o faci timp de mai mulţi ani trebuie să te aștepți și la câteva neplăceri.

Bijuteriile au cucerit femeile încă din timpuri străvechi, încă de acum 5000 de ani. Din metale prețioase, cu pietre deosebite sau comune, bijuteriile fac femeile să arate și să se simtă mai atrăgătoare.

Dar când vine vorba de cercei mari, poți arăta de milioane, chiar dacă hainele de pe tine pot fi banale, însă, dintre toate tipurile de bijuterii, dacă porți cercei mari și mai ales grei, te poți aștepta la unele neplăceri. Pe lângă faptul că se pot agăța de păr sau haine, cerceii mari pot duce în timp la deformarea destul de inestetică a lobului urechii.

De ce ar trebui să nu mai porți cercei mari

Potrivit unui chirurg plastician certificat, există trei riscuri majore legate de purtarea cerceilor mari și grei.

Lobul urechii are mult de îndurat pentru cât de mic este. Cerceii purtați adaugă greutate pe o fâșie subțire de piele, așa cum este lobul urechii. Acesta oricum tinde să se alungească din cauza gravitației pe măsură ce trec anii. Însă, găurile urechilor nu sunt precum niște găuri în perete în care sunt înfipte cuie pentru a susține un tablou.

Pielea de la lobul urechii este flexibilă, însă are de suferit dacă are de susținut o greutate prea mare când porți cercei mari și grei. Așa se face că lobul urechii se alungește și se subțiază din cauza greutății. Uneori chiar se poate despica sau rupe.

Dacă ai purtat chiar și de câteva ori cercei mari, mai ales iarna, e aproape imposibil să nu ți se fi întâmplat să se fi prins de un fular, de eșarfă sau bluza cu care erai îmbrăcată.

În ultimii ani însă tot mai mulți medici raportează o creștere vizibilă a numărului de pacienți care, odată cu moda piercingului în ureche tip flesh tunnel, tot mai mulți suferă de complicații. Dintre cele mai frecvente complicații locale se numără infecțiile minore, dermatita de contact, alungirea sau despicarea lobului urechii, infecția formarea de cicatrici cheloide sau pierderea țesutului lobular.

Cum să previi ruperea lobului urechii

Cum să previi ruperea lobului urechii

Ne imaginăm că îndrăgești cerceii și probabil ai cel puțin câteva perechi de cercei mari, mici, cu pietre, de aur, de argint sau poate chiar cu diamante.

Este firesc, însă e indicat să previi deformarea lobului urechii și nu este tocmai greu. Evită să porți cercei mari ore întregi zi de zi, alege cercei din materiale mai ușoare și mai flexibile, cum ar fi titan sau oțel inoxidabil. De asemenea, încearcă să eviți să tragi sau să smulgi cerceii din urechi, deoarece acest lucru duce la deformare sau cicatrici.

Dacă totuși ții să porți des cercei mari și grei, cel mai bine este să ții cont de câteva sfaturi:

  • Evită să-i porți pentru multe ore în șir pe parcursul mai multor zile.
  • Scoate cerceii din urechi atunci când vorbești la telefon.
  • Fii atentă când ții în brațe copii mici sau bebeluși. Aceștia sunt foarte atrași de cercei și tind să tragă cu forță de ei.
  • Scoate-ți cerceii înainte de a-ți scoate puloverele sau bluzele.

Ce poți face dacă ai deja lobii urechilor deformați de cercei mari

Dacă ai purtat mulți ani cercei grei, lobul urechii probabil s-a alungit inestetic sau poate ai găuri mai mari care pot fi vizibile cu anumite tipuri de cercei care nu reușesc să le ascundă.

Poate fi neplăcut la vedere și poate determina unele femei să renunțe la purtarea unor cercei preferați care au un model care fac vizibile găurile alungite ale urechilor.

Însă, dacă ești îngrijorată de cum arată lobul urechii, nu trebuie să renunți la cerceii tăi preferați.

Există o soluție definitivă: chirurgia lobului urechii. Cu o mică intervenție chirurgicală, un chirurg poate repara deformarea cauzată de cercei mari și poate reda forma naturală a lobului urechii.

Chirurgia lobului urechii este simplă și se face cu anestezie locală

Chirurgia lobului urechii este simplă și se face cu anestezie locală.

După operație, pacientele își pot relua activitățile zilnice imediat, cu un minim de durere și disconfort.

Iar rezultatele sunt de obicei permanente, dacă lobul urechii nu este supus iar traumatismelor și greutății prelungite a unor cercei mari.

Soluția dacă ai purtat cercei mari și ai lobul urechii deformat Dacă ai purtat cercei mari pentru mulți ani și ești nemulțumită de aspectul deformării lobului urechii, operația de corectare lob ureche este unica soluție cu rezultate definitive.

Consultă un medic specialist pentru a afla mai multe informații despre această procedură și pentru a vedea dacă ești candidată potrivită.

Nu lăsa deformarea lobului urechii să-ți afecteze încrederea în tine. Descoperă cum chirurgia lobului urechii îți poate oferi un aspect fresh și natural al urechilor tale.

Acest procedeu este un mijloc eficient de a reda forma naturală a lobului urechii și vei putea să-ți porți cerceii preferați. În cazul alungirii urechii, chirurgul face o mică incizie în spatele urechii și lobul urechii poate fi ridicat. După vindecare, pacientele pot purta din nou cercei, însă ideal unii care să fie mari și grei și care să traumatizeze din nou lobul urechii.

Dacă ți-ai făcut unul dintre acele piercinguri care lărgesc mult gaura urechii poți să revii la forma sa inițială. Un chirurg estetician specializat în intervenții de reparare a lobilor urechilor sau otoplastie poate face cu ușurință o operație prin care închide gaura amplă creată de un piercing mare. Și o poate face cu mare finețe, intervenția lăsând în urmă doar o cicatrice mică, adesea imperceptibilă, desigur, dacă este o intervenție realizată de un chirurg bun.

Chirurgia lobului urechii este o soluție foarte bună pentru redarea formei și aspectului natural al lobilor urechilor.

Însă, înainte de a te programa la o operație, documentează-te bine și alege să mergi la un consult la un medic estetician bun. Acesta poate evalua starea ta de sănătate și poate stabili dacă această procedură este potrivită pentru tine.

Published On: martie 6th, 2023 / Categories: Otoplastie / Tags: , , , /