„Bună tuturor, sunt Angie și bine ați venit pe canalul Hot and Flashy.” sunt cuvintele lui Angie, o femeie cu un ten impecabil care și-a documentat rutina de skincare și arată la 53 de ani mai bine decât atunci când avea 49.

La momentul filmării Angie are 53 de ani, iar experiența ei de skincare și folosire a procedurilor estetice non-invazive a debutat la 50 de ani.

Pentru că există încă multă neclaritate în ceea ce privește rutina de îngrijire a tenului la femeile care au optat pentru tratamente medicale profesionale, am decis să publicăm acest articol, în speranța că va demonta presupunerile și părerile greșite care circulă uneori pe internet.

Ce proceduri estetice a făcut înainte

Un tratament precum cel cu Botox și un skincare cu retinol nu se exclud reciproc și nu se anulează pe celălalt. Iar practica de ani de zile a lui Angie și aspectul tenului ei sunt cele mai bune dovezi în acest sens.

În 2012, când avea 50 de ani, Angie a făcut un tratament IPL, acesta fiind unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut atunci când și-a deschis canalul de YouTube.

Apoi, în ianuarie 2013, și-a făcut o procedură de umplere a ridurilor nazolabiale (ridurile dintre nas și gură) cu acid hialuronic.

În iunie 2013 a urmat un tratament cu Botox pentru ridurile frunții și între sprâncene, care are efect aprox. trei până la patru luni în medie, în general. În cazul lui Angie, efectul a durat doar două luni și jumătate. Prin urmare, efectul botoxului trecuse complet când a avut loc filmarea, la 6 luni.

În septembrie 2014, Angie a urmat o procedură de volumizare discretă a pomeților cu acid hialuronic (Voluma).

Practic, la momentul filmării videoclipului, toate sustanțele injectate în proceduri își pierduseră complet efectul, iar toată disciplina din rutina de skincare a lui Angie a dat roade.

Skincare după proceduri estetice non-invazive

Skincare după proceduri estetice non-invazive

Așa arată o fotografie cu Angie cu trei ani înainte de filmare, fără machiaj. Alături este o fotografie făcută la trei ani distanță de prima tot fără machiaj, tocmai pentru a putea face comparație legată de rutina de îngrijire a tenului timp de trei ani.

Secretul de skincare al lui Angie este retinolul.

Retinolul, o formă de vitamina A, este un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii datorită beneficiilor sale pentru sănătatea pielii. A fost studiat în mod extensiv și s-a dovedit una dintre cele mai puternice substanțe ce pot fi aplicate pe piele și care să reducă ridurile fine și petele pigmentare.

Retinolul contribuie totodată și la îmbunătățirea texturii pielii și stimulează producția de colagen.

Aplicarea zilnică a unei creme sau ser cu retinol, folosită seara, a ajutat vizibil și în cazul lui Angie.

Ea a folosit pentru zona ochilor o cantitate mai mică de retinol, în amestec cu crema sa obișnuită de hidratare.

Se știe că aplicarea retinolului în jurul ochilor trebuie făcută cu precauție pentru că pielea din această zonă este subțire și sensibilă, ceea ce înseamnă că poate fi mai predispusă la iritații și reacții adverse la retinol. Cu toate acestea, retinolul, folosit cu prudență poate ajuta la diminuarea ridurilor fine și a cearcănelor.

Fără pleoape căzute, și cu un aspect tineresc de 35-40 de ani, Angie a declarat că nu a recurs la operația de blefaroplastie pentru întinerirea zonei ochilor și aspectul pielii de la ochi este în mare parte datorat rutinei sale de îngrijire.

Trăgând linie, faptul că tenul ei arată mai întinerit față de tenul pe care îl avea cu trei ani înainte este o dovadă clară cât de importantă este rutina de îngrijire a tenului.

* Disclaimer
Deși retinolul prezintă multe beneficii pentru îngrijirea pielii, este important să fii conștientă de potențialele riscuri și efecte secundare asociate cu utilizarea acestuia. Dintre acestea se numără: uscăciune sau iritații pe toate tipurile de piele. În plus, retinolul se aplică exclusiv seara, iar în timpul zilei, pielea devine mult mai sensibilă la soare, de aceea aplicarea retinolului este făcută exclusiv cu aplicarea disciplinată a cremelor de protecție solară cu factor mare (+50) pe toată durata anului.

Retinolul NU se utilizează în timpul sacinii sau în perioada alăptării bebelușilor.

De ce ar mai fi utile procedurile estetice dacă ai un skincare bun

O rutină de îngrijire a pielii este esențială, însă nu poate face minuni, a declarat Angie.

De la un punct încolo, orice rutină de îngrijire a tenului aleasă de cel mai bun dermatolog din lume nu va putea ține pasul cu procesul de îmbătrânire și pierdere a colagenului din piele pe măsură ce trec anii.

De aceea, procedurile injectabile pentru umplerea ridurilor profunde cu acid hialuronic, procedurile cu laser Co2, tratamentele cu Botox și altele sunt în continuare muniția unei femei care nu vrea să-și arate vârsta.

Ce skincare să eviți după procedurile estetice non-invazive

Ce skincare să eviți după procedurile estetice non-invazive

Procedurile estetice realizate de medici în cabinete medicale sunt cu substanțe puternice și aparatură care poate fi folosită doar de doctori specializați. Și, deși recuperarea este scurtă și poți să-ți faci o procedură estetică non-invazivă și să mergi la serviciu a doua zi fără ca ceilalți să-ți dea seama, tot este nevoie de o recuperare a pielii de aprox 1-2 zile.

Inerent, în acea perioadă de 24-48 de ore, uneori mai mult, rutina de îngrijire a tenului trebuie întreruptă și urmate cu strictețe sfaturile medicului.

Ingredientele și amestecurile puternice, în special cele care au proprietăți exfoliante, trebuie evitate imediat după orice procedură estetică, fie ea de atenuare a ridurilor cu acid hialuronic, Botox, cu laser Co2 sau de microneedling cu Dermapen.

Prin urmare, retinolul, peelingurile glicolice sau cu AHA / BHA, tratamentele IPL trebuie întrerupte aproximativ timp de una-două săptămâni după tratament.

Produsele de skincare cu parfum sunt, de asemenea, de păstrat ascunse într-un sertar în această perioadă de recuperare, deoarece pot irita pielea și o pot usca.

Conform Healthline, retinolul nu ar trebui să fie folosiți timp de cel puțin 48 de ore după o procedură estetică. Două zile întregi (48 de ore) este perioada minimă de timp pe care trebuie să o aștepți înainte de a le putea folosi, însă doar cu condiția ca și medicul să fi fost consultat în prealabil.

Concluzie

Circulă mai multe concepții greșite legate de rutina de îngrijire a tenului pentru persoanele care au apelat la proceduri precum Botox sau Dermapen.

Unele persoane cred că o procedură dermato-estetică în cabinetul medical nu este compatibilă cu un skincare cu produse cu substanțe cosmetice potente de îngrijire a tenului precum Retinolul sau peelingurile chimice.

Published On: aprilie 26th, 2023 / Categories: Stil de viață / Tags: , , /