Multe femei visează să aibă o față la care să se uite admirativ în fotografii, dar și oglindă, zi de zi. E firesc să vrei să vrei să ai pomeți frumoși, nasul corect proporționat și buze sexy. Dar puțină lume știe că forma frunții, nasului, buzelor și bărbiei pot fi corectate într-o singură vizită la medicul estetician. În aprox. o oră orice mici asimetrii ale feței pot fi corectate prin remodelare facială nechirugicală cu acid hialuronic. Iar rezultatul final al unui astfel de tratament poate face pe oricine să se simtă mult mai încrezător și frumos.

Ce este tratamentul de remodelare facială nechirugicală? (profiloplastie)

Remodelarea facială, numită și profiloplastie, este un tip de intervenție estetică ce îmbină mai multe proceduri de corectare a mai multor imperfecțiuni ale feței care fac ca fața să nu aibă proporțiile ideale de frumusețe. Remodelarea facială se poate face atât chirugical, cât și nechirugical (cu injecții cu acid hialuronic).

Operația de remodelare facială presupune intervenirea definitivă asupra trăsăturilor feței, fiind necesară internare și recuperare prelungită.

Profiloplastia nechirurgicală este o alternativă blândă și eficientă la durerea și disconfortul intervenției chirurgicale, doar că având rezultate temporare. Optând pentru remodelare facială cu acid hialuronic poți să te bucuri de beneficiile remodelării faciale chirugicale, dar cu substanțial mai puține dezavantaje. Printr-o procedură simplă, care durează aprox. 50 de minute, medicul injectează umpluri dermice cu acid hialuronic în puncte strategice ale feței pentru a proporționa perfect trăsăturile tale faciale.

Scurt pe doi despre tratamentul de remodelare facială nechirugicală

Consultație: 20 de minute

Pregătire: 15 minute

Procedura: 50 de minute

Recuperare: ușoară umflare și mici vânătăi în primele 24 de ore

Stabilizarea acidului hialuronic: 2-4 săptămâni

Durata rezultatelor: 6 până la 8 luni

Cost: variabil, în funcție de numărul de mililitri de acid hialuronic necesar. În medie, femeile au nevoie de 3 ml, iar bărbații de 4 ml de acid hialuronic.

Ce zone ale feței sunt injectate pentru profiloplastie?

Fiecare pacient are propriile sale trăsături faciale, de aceea remodelarea facială este unică pentru fiecare pacient în parte. Intervenția își are sensul când minimum două elemente faciale trebuie corectate estetic. Unii pacienți pot avea nevoie de două sau mai multe intervenții cumulate de corectare a bărbiei, buzelor, nasului, pomeților, frunții sau sprâncenelor.

Remodelarea nasului (rinoplastia)

În general, intervenția la nivelul nasului schimbă adesea proporțiile feței suficient de mult pentru a o face mai atrăgătoare.

Cu toate acestea, în unele cazuri, rinoplastia nechirugicală (modificarea nasului cu acid hialuronic) nu este suficientă. Odată cu nasul, pot fi planificate corecturi și ale altor elemente ale feței.

Mărire buze

Faptul că te-ai născut cu buze subțiri sau asimetrice nu mai este un motiv de îngrijorare. Multe femei aleg să-și facă această procedură de augmentare pentru a avea buze mai pline și bine definite, deoarece aceastea sunt întotdeauna asociate cu tinerețea și frumusețea.

Remodelarea bărbiei

Bărbia este unul dintre cele mai importante trăsături care afectează sau pune în valoare profilul. Dacă ai bărbia îngustă sau insuficient definită, ea poate fi mărită cu ajutorul injecțiilor cu acid hialuronic. În cazul bărbiilor proeminente, doar prin operație chirugicală se poate reducere dimensiunea bărbiei pentru a crea un profil armonios.

Remodelarea frunții

În cazul în care fruntea are o formă foarte plată sau concavă, poate căpăta o formă proporțională cu restul feței prin injectarea de acid hialuronic. O altă procedură care se poate schimba percepția asupra unei frunți prea înguste ar fi îndepărtarea prin epilare a unei părți din părul aflat la baza frunții.

Ridicarea sprâncenelor

Aspectul de sprâncene „căzute” afectează negativ orice față, pentru că dă impresia de oboseală sau nefericire. Sprâncenele pot fi ridicate ușor prin umpluturile dermice (în general cu toxina botulinică). Odată ridicate, ochii devin mai expresivi și fața devine mai atrăgătoare doar cu o mică intervenție.

Remodelarea pomeților

Pierderea volumului în zona pomeților este specifică înaintării în vârstă, însă injecțiile cu acid hialuronic vor face pomeții mai bine definiți. Efectul vizibil, în cazul acestei intervenții, va fi de întinerire.

Bărbia dublă

Barbia dublă este acumularea de grăsime care poate fi îndepărtată prin lipoliză (procedura de topire a grăsimii), tratamentul revoluționar Kybella sau tratamentul Aqualyx.

Toate aceste tratamente pot fi efectuate unul câte unul sau într-o combinație. Doar un medic estetician bun va ști ce proceduri sunt cele cu impactul cel mai mare. Așadar, primul pas este să programezi o consultație la un doctor bun.

Cum este recuperarea după remodelare facială (profiloplastie)?

După oricare dintre intervențiile de mai sus, ușoara umflare a zonelor de tratament este firească. La fel și eventuale mici vânătăi în locurile unde acul a străpuns pielea. Îngrijirea după remodelare facială este însă ușoară, iar recuperarea se face în mai puțin de 48 de ore. Toate sunt proceduri neinvazive, care nu necesită o recuperare lungă, cum este cazul operațiilor chirurgicale.

O serie de recomandări sunt însă importante. Trebuie evitate masajele faciale, solarul, sauna, băile fierbinţi și efortul fizic intens timp de două săptămâni după tratament. Aplicarea machiajului pe față, este, de asemenea, de evitat timp de 24 ore după intervenții.

inainte si dupa remodelarea faciala

Cum știu că rezultatele nu vor fi artificiale?

Știm că sunt o sumedenie de prejudecăți legate de remodelare facială și, în general, de intervențiile estetice. Din păcate, presa pune în reflectoare doar cazuri izolate și extreme. În realitate, există zeci de mii de pacienți care au beneficiat de tratamente estetice fără ca măcar să-ți dai seama. Ca întotdeauna, alegerea unui medic cu experiență, care insistă asupra naturaleții este esențială.

Documentarea pe internet, solicitarea recomandărilor de la prietene și un consult la doctor îți vor da suficiente informații prin care să faci o alegere bazată și pe baza experiențelor altora, dar și pe propria ta intuiție.

Sigur că alegerea medicului estetician este cel mai important aspect când te decizi să faci remodelare facială. Alegerea nu trebuie să fie întâmplătoare dacă dorești să obții rezultate naturale și echilibrate.

Ce este acidul hialuronic și de ce se face remodelare facială cu această substanță?

Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește în mod natural în corpul nostru, în piele. O persoană care are o greutate de 70 de kg are în corp 15 mg de acid hialuronic. Datorită lui, pielea arătă netedă și hidratată. Asta pentru că acidul hialuronic funcționează ca un magnet pentru umiditate, ajutând celulele să rețină cât mai mult din ea, astfel încât pielea să fie hidratată și sănătoasă.

Umpluturile dermice cu acid hialuronic sunt, așadar, eficiente și sigure, efecte secundare fiind raportate doar la o persoană din 20 000.

De ce să faci remodelare facială nechirugicală (profiloplastie) în loc să faci mai multe intervenții separate?

Conform studiului intitulat „Profiloplasty in One Session Versus Single Treatment Areas”, rezultatele obținute prin remodelare facială sunt mult mai bune decât intervenții izolate, făcute una câte una. Studiul demonstrează că procentul de satisfacție a pacienților este cu 56,3% mai mare pentru o profiloplastie făcută într-un singur tratament, comparativ cu multiple proceduri făcute separat.

Published On: martie 13th, 2022 / Categories: Remodelare facială / Tags: /