Astăzi, mai mult ca niciodată, procedurile de remodelare facială și tratamentele estetice devin din ce în ce mai comune. Oameni din toată lumea aleg să îmbrățișeze schimbarea pentru a scăpa de o nesiguranță pe care au avut-o mereu sau pentru a stopa efectele îmbătrânirii asupra înfățișării lor. 

Cu toate acestea, deși tratamentele sunt din ce în ce mai avansate și pot să aibă un impact major pentru creșterea încrederii de sine a pacienților, mulți oameni sunt încă speriați de percepția altora despre procedurile de remodelare facială și despre pacienții care apelează la ele.  

Pentru unii oameni, faptul că au apelat la proceduri estetice poate să fie un secret pe care îl împărtășesc doar cu cei mai apropiați prieteni. Iată de ce se întâmplă acest lucru, dar mai ales de ce stigma din jurul tratamentelor estetice trebuie să dispară. 

Cuprins: De ce există o stigmă în jurul procedurii de remodelare facială | De ce stigma în jurul tratamentelor de remodelare facială trebuie să dispară?

De ce există o stigmă în jurul procedurii de remodelare facială?

Din păcate, există câteva motive pentru care încă există o stigmă în jurul procedurilor de remodelare facială, în ciuda popularității și beneficiilor acestora. 

De cele mai multe ori, părerile negative despre aceste tipuri de proceduri apar ca rezultat a unei lipse de informare. Alteori, acestea sunt rezultatele unor cazuri unice apărute în media care împiedică oamenii să le înțeleagă ca fiind excepțiile de la regulă, nu regula. 

Iată câteva motive pentru care procedurile de remodelare estetică sunt încă văzute ca un subiect tabu. 

Remodelarea facială aduce transformări extreme și nenanturale

Tratamentele estetice sunt adesea asociate cu transformări ale înfățișării extreme, care de cele mai multe ori au rezultate “false” și care nu avantajează pacientul. Cu toate acestea, rezultatele nenaturale se întâmplă doar atunci când pacientul nu ascultă sfaturile medicului estetician în ceea ce privește procedurile de remodelare facială potrivite pentru a obține rezultate naturale. 

Medicii esteticieni Medlink vor susține mereu necesitatea alegerii tratamentelor care să pună în valoare frumusețea naturală a pacientului, nu modificare ei într-un mod extrem sau fals. 

Descoperă soluțiile nechirurgicale de remodelare facială Medlink 

Remodelare facială cu rezultate negative

Pe lângă rezultatele nenaturale, stigma în jurul tratamentelor estetice de acest tip există și din cauza unor rezultate negative. Aceste rezultate sunt deseori promovate în media, făcând oamenii să creadă că este unicul adevăr în ceea ce privește aceste proceduri. 

Cu toate acestea, procedurile de remodelare facială care nu aduc rezultate ideale sunt excepția de la regulă, nu regula. Pot apărea doar atunci când pacientul ignoră sfaturile medicului estetician în pregătirea anterioară procedurii sau perioada de recuperare. 

Neacceptarea înfățisării

Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii sunt ezitanți în a accepta beneficiile procedurilor estetice este acela de a asocia tratamentele cu neacceptarea pacienților a înfățisării lor. Cu toate acestea, acest lucru nu este în totalitate adevărat. 

Toți oamenii au o anumită nesiguranță în ceea ce privește înfățișarea lor. Tratamentele estetice au scopul de a aborda aceste îndoieli și a le face să dispară. Ele nu sunt nici pe departe o dovadă a neacceptării a defectelor, ci o soluție sănătoasă și sigură de a ajuta pacienții să capete încredere de sine.  

De ce stigma în jurul tratamentelor de remodelare facială trebuie să dispară?

Pacienții care apelează la servicii de estetică nu trebuie să o mai facă în secret. Cei care își doresc să apeleze la o procedură de remodelare facială au acum o groază de motive să se simtă confortabil sa discute deschis despre asta. 

Aceste proceduri ajută pacienții cu recăpătarea încrederii de sine, sunt mai sigure și eficiente ca niciodată și sunt accesibile tuturor. 

 Iată de ce poți să nu mai tratezi procedurile de remodelare facială ca un subiect tabu! 

1. Mai mult focus pe impactul asupra sănătății mintale

Unul din motivele pentru care stigma în jurul tratamentelor estetice trebuie să dispară este acela că procedurile sunt făcute cu un focus pe impactul asupra sănătății mintale. 

Numeroase studii dovedesc că o lipsă de încredere de sine are un impact major asupra sănătății mintale și fizice. Astfel, creșterea încrederii de sine și ajutarea pacienților să se simtă bine atunci când se privesc în oglindă este unicul scop al acestor tratamente.

2. Tehnicile folosite în procedurile de remodelare facială au avansat

Tehnicile folosite în procedurile de remodelare facială evoluează constant, aducând rezultate din ce în ce mai satisfăcătoare, atât pe termen scurt, cât și lung. 

Astăzi, pacienții care apelează la proceduri estetice, fie chirurgicale sau nechirurgicale, pot să o facă cu siguranța că rezultatele o să fie pe măsura așteptărilor lor. 

3. Remodelarea facială este mult mai accesibilă

Dacă în trecut tratamentele estetice sau intervențiile de remodelare facială erau exclusiv asociate cu bugetele mari ale celebrităților, astăzi, acest lucru nu mai este o realitate. 

Tratamentele estetice au devenit mult mai accesibile din punct de vedere financiar, dar și al accesului la aceste servicii. De exemplu, în România, în urmă cu câțiva ani, clinicile de estetică medicală se aflau doar în marile orașe ale țării. Însă, acum acestea există în toată țara.

4. Accesul la informație despre remodelarea facială

În trecut, oamenii nu înțelegeau care sunt exact beneficiile tratamentelor estetice și ale intervențiilor de chirurgie plastică deoarece nu exista access la aceste informații. Mai mult decât atât, există o lipsă de informare privind cum funcționează aceste tratamente și ce implică procedurile lor. Drept urmare, există o ezitare în ceea ce privește utilizarea acestor servicii pentru a căpăta o înfățișare care să ajute pacienții cu creșterea încrederii de sine. 

Astăzi, acest lucru nu mai este o problemă. Există o mulțime de informație utilă și detaliată online despre procedurile estetice. Pacienții pot să afle foarte multe lucruri despre procedurile pe care și le doresc, precum timpul mediu de recuperare, dar și o mulțime de sfaturi pentru o recuperare mai rapidă și eficientă.