fbpx

Metode de epilare care chiar funcționează

May 22, 2020 | Epilare definitivă

Părul nostru este glorios și minunat, dar tinde să crească în cele mai inestetice locuri, motiv pentru care avem nevoie de diverse metode de epilare. Părul nedorit pe zone precum fața, mâinile, picioarele și linia de bikini este una dintre principalele provocări cosmetice cu care se confruntă femeile de pe glob.

Cum scapi de părul nedorit de pe corp este o problemă de preferință personală. Unii dintre noi preferă epilatoare și ceară fierbinte, alții creme sau bărbierituri umede.

Diversele metode de epilare funcționează diferit pentru diferite femei. Multe dintre abordările pentru îndepărtarea părului sunt un pic invazive, uneori incomode și scumpe. Altele sunt simple și își fac bine treaba cu cea mai mică bătaie de cap.

Iată câteva dintre cele mai bune tehnici de îndepărtare a părului la domiciliu care funcționează, sunt confortabile și relativ sigure, cu un pic de grijă și efort.

Rasul umed: una din cele mai ușoare metode de epilare

Poate că cea mai ușoară și cel mai puțin consumatoare de timp tehnică prin care poți scăpa de părul nedorit în interiorul casei tale. Bărbieritul presupune utilizarea unui aparat de ras ascuțit pentru a îndepărta sau tăia părul de la suprafața pielii tale.

Deși bărbieritul umed funcționează mai bine pentru părul ușor sau fin, este și opțiunea perfectă pentru toate tipurile de îndepărtare a părului. Reține că această tehnică necesită utilizarea aparat de ras ascuțit pentru un finisaj super neted.

Unele aparate de ras au până la patru lame pentru a lăsa pielea netedă și fină.

Pro:

Este o tehnică super rapidă de îndepărtare a părului acasă, nedureroasă, excelentă pentru îndepărtarea părului pe termen scurt și este o alternativă ieftină la îndepărtarea părului din corpul tău.

Contra:

Rasul umed indeparteaza usor parul. Cu toate acestea, părul tau crește repede, în doar câteva zile.

Sfaturi pentru rasul umed

 • Folosește un brici ascuțit și proaspăt la fiecare bărbierit.
 • Lamele de ras mai vechi sunt mai susceptibile să vă ofere arsuri și tăieri.
 • În loc să folosești un săpun care îți usucă pielea, folosește o cremă de bărbierit pentru a înmuia – îți face părul mai ușor de tăiat.

Rasul electric

Dacă nu ai mâna statornică și ești îngrijorată de tăieturi constante, ia în considerare investiția într-un aparat de ras electric.

Rasul electrice îți oferă securitatea de care aveți nevoie pentru a obține un bărbierit semi-apropiat, fără să îți faci griji pentru ca lama să intre în contact direct cu pielea.

Pro:

Ecranul subțire care acoperă lamele în mișcare te asigură să nu primești tăieturi sau lovituri. În timp ce un aparat de ras electric este mai scump decât aparatele de ras obișnuite, economisești bani pe termen lung.

Contra:

S-ar putea ca bărbieritul să nu fie atât de neted pe cât îți dorești, deoarece ecranul de protecție nu permite, în general, lamele să se apropie atât de aproape de piele, cât permite un aparat de ras tradițional.

Sfaturi pentru rasul electric         

 • Investește într-un aparat de ras electric compact, pe care îl poți folosi cu apă sau când pielea ta este uscată.
 • Menține-ți aparatul de bărbierit cu uleiuri și curățare regulată pentru a asigura eficiența acestuia.

Epilatoare

Epilatoarele folosesc lame metalice care se rotesc pentru a ridica și îndepărta părul de la rădăcină. Ele sunt o alegere solidă pentru zone mai robuste ale corpului tău, cum ar fi picioarele sau brațele. Cu toate acestea, regiunile mai sensibile pot prezenta iritații cu această metodă.

Pro:

Epilatoarele îndepărtează părul de la rădăcini, ceea ce duce la un rezultat hiper-neted, care durează aproximativ șase săptămâni.

Contra:

Această metodă de îndepărtare a părului este cunoscută a fi destul de dureroasă și poate provoca iritații.

Sfaturi pentru epilatoare

 • Unele epilatoare au un aparat de reducere a durerii, care servește la amorțirea ușoară a zonei înainte de aplicare. Dacă ai un prag de durere scăzut, dar totuși dorești să folosești un epilator, optează pentru unul dintre acestea.
 • Nu folosi epilatorul înainte de o sesiune de înot sau înainte de a ieși la soare.

Ceara

Ceara face parte din acele metode de epilare părului de o singură dimensiune. Poți să epilezi cu ceară toate zonele corpului – inclusiv brațele, picioarele, buza superioară și linia de bikini.

Pro:

Această metodă este extrem de eficientă, în principal pentru a scăpa de părul nedorit, întunecat și grosier. În funcție de ciclul de creștere a părului, o ceară reușită poate dura de la 2 la 8 săptămâni. Este ieftină, iar durerea tinde să se reducă cu fiecare sesiune succesivă de epilare.

Contra:

Ceara este cunoscută a fi dureroasă. Dacă ceara folosită este prea caldă, s-ar putea să sfârșești cu pielea arsă și iritată.

Sfaturi pentru ceruire

 • După îndepărtarea părului cu ceară, asigură-te că te exfoliezi cu o lufă de fiecare dată când faci duș, pentru a preveni îngroparea firelor de păr.
 • Benzile de ceară de casă DIY sunt ușor de utilizat.

Creme depilatoare

Cremele depilatoare sau pentru îndepărtarea părului dizolvă părul puțin sub suprafață, astfel încât să poată fi înlăturat definitiv.

Poți utiliza creme depilatoare special concepute pentru zone sensibile de pe corp, cum ar fi fața sau linia de bikini. Este esențial să urmezi instrucțiunile cu privire la aceste creme pentru a obține rezultate sigure și de succes pentru îndepărtarea părului.

Pro:

Cremele depilatoare accesibile și ușor de utilizat abia provoacă durere.

Contra:

Cremele depilatoare pot fi dezordonate și au și un miros înțepător și ofensator.

Sfaturi pentru creme depilatoare

 • Netezește crema peste piele – nu o freca.
 • Urmează instrucțiunile cu atenție și asigură-te că nu lăsați produsul pe piele mai mult decât este recomandat.

Epilarea cu laser la domiciliu ca una din cele mai bune metode de epilare

Dacă ești în căutarea epilării definative sau cât mai aproape de aceasta, atunci epilarea cu laser poate fi una din acele tehnici de epilare cu laser ideale pentru soluționarea problemei tale.

În trecut, doar profesioniști instruiți au oferit tratament cu laser sau puls intens de lumină (IPL). Astăzi, există câteva dispozitive de îndepărtare a părului cu laser pe care le poți utiliza cu ușurință acasă.

Pro:

Laserele de îndepărtare a părului funcționează pe anumite zone ale corpului pentru a asigura un aspect neted și fin, care durează pentru totdeauna. Așadar, ar trebui să utilizați doar lasere de îndepărtare a părului pentru picioare, linie de bikini și a brațelor, concepute pentru a dezactiva în mod eficient zona respectivă.

Contra:

Laserele de îndepărtare a părului la domiciliu nu sunt la fel de eficiente precum cele utilizate în cabinetele profesionale. Este posibil să fie necesar să utilizezi laserele în fiecare săptămână până la trei luni pentru a obține aceleași rezultate.

Aceste dispozitive sunt mai scumpe decât alte tehnici de epilare la domiciliu. Procesul este un pic inconfortabil, iar unii utilizatori descriu durerea ca fiind prinsă de o bandă elastică fierbinte.

Sfaturi pentru îndepărtarea părului cu laser

 • Fă un test de plasture pe fiecare zonă pe care intenționezi să o tratezi cu laser.
 • Stai departe de lasere dacă te-ai bronzat (în ultimile patru săptămâni), ești gravidă sau alăptezi sau folosești medicamente și antibiotice care îți fac pielea sensibilă la lumină.

Îndepărtarea cu laser tinde să fie mai puțin dureroasă dacă părul nu este lung, așa că ia în considerare bărbieritul înainte de a utiliza laserul.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii după utilizarea unei metode de epilare a părului

Iată câteva sfaturi simple de îngrijire pentru a facilita procesul de îndepărtare a părului pe piele pe termen lung.

 • Atunci când te razi sau îți ceruiești părul, pielea pierde umiditate valoroasă în acest proces. Este esențial să o rehidratezi imediat pentru a captura umezeala. Folosește ulei de nucă de cocos sau hidratante cu ceramidă, fulgi de ovăz coloidal pentru a calma și a hidrata pielea. După epilarea cu ceară, poți folosi și pulbere pentru bebeluși pentru a calma pielea.
 • Stai departe de băile fierbinți și saune după îndepărtarea părului. Când pielea ta se încălzește, porii tind să se umfle și să se înfunde. Un duș rece sau o baie călduță este o idee mult mai bună.
 • Asigură-te că ați terminat cu antrenamentul sau rutina de antrenament înainte de a te da cu ceară sau de a te rade. În funcție de zonă, îmbrăcămintea strânsă și mișcările bruște pot provoca umflături și erupții pe pielea sensibilă.
 • Dacă pielea ta rămâne sensibilă după câteva zile după bărbierit sau epilat cu ceară și simți că ar putea avea o arsură, discută cu un profesionist din domeniul sănătății despre utilizarea unei creme cu cortizon (utilizează doar o soluție ușoară de 1%).
 • Exfoliează-ți pielea pentru a preveni părul încrucișat.
 • Dacă ești îngrijorată de durerea cauzată de epilarea cu ceară sau de alte tehnici de îndepărtare a părului, nu folosi ceara în timpul sau în jurul perioadei de menstruație. Datorită fluxului de sânge suplimentar și schimbărilor hormonale, durerea cauzată de epilare poate fi mult mai mare în acea perioadă a lunii.
 • Nu există nici o singură modalitate cea mai bună de a scăpa de părul nedorit în bine. Încearcă-le pe toate până când o găsești pe aceea cu care ești cea mai confortabilă.

Ia în considerare toleranța la durere, bugetul, precum și sensibilitatea pielii și amintește-ți să o hidratați.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

1 + 3 =