Trebuie să recunoști că îți pasă de cum arăți și probabil, la fel ca majoritatea bărbaților îți plac ceasurile și probabil ai și chiar porți unul scump la mână. Uneori, femeile însă ratează să vadă acest accesoriu la mână și remarcă mai degrabă că nu te-ai epilat pe spate și că ai o pilozitate excesivă, nu tocmai magnetică.

Dacă ești un bărbat activ, cu prea puțin timp liber pentru tine, dar vrei să arăți bine, începând cu tunsoarea și încheind cu micile detalii, cum ar fi spatele, iată ce să știi despre diversele metode de epilat pe spate.

Ce o fi mai potrivit pentru bugetul și stilul tău de viață? Poate o epilare definitivă pe spate ca bărbații preocupați să arate bine 12 luni din 12 sau poate ceva care are costul unor cafele, precum sunt lamele de ras și pe care să le folosești mai ales când ieși la piscină sau te duci la mare…

Indiferent de nevoile tale, în secolul acesta ai mult mai multe opțiuni decât avea tatăl sau bunicul tău, în caz că și ei s-au confruntat cu pilozitate excesivă.

Metode mai costisitoare de epilat pe spate pentru bărbați

Dacă ești un bărbat activ, cu puțin timp liber, sau poate ești doar comod și vrei să lași epilarea pe seama altcuiva, o poți lăsa în seama unui profesionist.

Epilarea cu ceară

Dacă ești unul dintre bărbații virili, rezistent la durere, poate că epilarea cu ceară este pentru tine. Deși poate fi dureroasă și ai o zi pielea iritată și roșie, cel puțin poți spune adio părului pentru o perioadă mai lungă de timp: în loc de câteva zile, cum e cazul metodelor ieftine, la aprox 3 săptămâni în cazul cerii.

Prin epilarea cu ceară firele de păr sunt smulse din rădăcină și vor crește mult mai greu. Doar că, pentru a obține rezultate optime, va trebui să mergi la un salon specializat și să plătești pentru serviciile unui profesionist (aprox 60 – 100 de lei).

Apoi trebuie să aștepți ca părul să crească suficient pentru a putea fi îndepărtat cu ceara. Ceea ce înseamnă că va trebui să te simți confortabil să îți vezi părul pe spate crescând și să te abții să îl razi, pentru că ceara funcționează doar când firele de păr au cel puțin 2 milimetri lungime.

Epilare definitivă pe spate la bărbați

Epilare definitivă pe spate la bărbați

Laserele nu sunt doar în filmele SF. Poți uita de pilozitate excesivă, fie ea pe spate, umeri, fese sau oricare altă zonă cu epilarea cu laser.

Deși cea mai scumpă metodă, bărbații care au folosit-o spun că merită toți banii.

Epilarea cu laser, impropriu numită și epilare definitivă constă în folosirea unei tehnologii prin care foliculii de păr sunt distruși cu fascicule de lumină.

În practică, pentru o epilare definitivă pe spate la bărbați poate fi nevoie de 4 până la 10 ședințe, în funcție de culoare pielii și părului supus epilării. Doar că odată parcurs acest tratament complet, anual mai e nevoie de 1-2 ședințe de întreținere. Prin urmare, adio griji și creme depilatoare folosite la câteva zile și bun venit încrederii și pielii fine, fără păr care atrage priviri nu tocmai admirative.

Deși puțin SF, și această metodă îndrăgită, nedureroasă și adoptată de milioane de femei în întrega lume are dezavantaje, în afară de cele legate de cost. Tehnologia laser a evolut mult, însă unele clinici folosesc aparate de generație mai veche, care s-ar putea să nu aibă efect, mai ales dacă contrastul dintre pielea de pe spate și păr este prea mic.

Tehnologia IPL, cea mai răspândită ca dispozitive casnice și prezentă în unele saloane și clinici medicale, nu are efect pe pielea închisă la culoare sau bronzată, cu fire de păr negre sau pe pielea deschisă la culoare, cu fire de păr blond.

Însă, laserele cu diodă sunt performante și acționează și pentru bărbații care erau până nu de mult dezavantajați din acest punct de vedere.

Prețul pentru epilat pe spate la bărbați (integral) poate fi în jur de 400-500 de lei, cum este în clinica Medlink. Însă acest preț pe ședință și poate fi și mai mic, dacă alegi doar un epilat parțial pe spate, sau poate chiar doar pe umeri, ceafă sau gât.

Însă, uneori poți prinde oferte foarte atractive și prețul pentru o epilare definitivă pe spate la bărbați poate fi chiar și mai mic, în condițiile în care ai nevoie doar de o ședință de epilare pe lună.

Cele mai ieftine metode de epilat pe spate

Dacă ai pilozitate excesivă și implicit, și mai mult păr pe spate decât ți-ai dori, probabil că ți-au trecut prin minte și câteva metode mai accesibile și rapide de epilat pe spate.

Lama de ras

Dacă ai folosit-o să-ți razi barba, poți considera că ai experiență. Nu te ușurează de mulți bani din portofel, plus că nu trebuie să-ți faci programări la salon. Tot ce ai nevoie este o lamă de ras și cremă de ras. Sau nu??

O mică mare problemă cu folosirea lamei de ras pentru epilat pe spate este că probabil că trebuie să fi lucrat ca acrobat ca să faci o treabă bună să te razi singur pe spate, plus că te poți alege și cu mici tăieturi și zone insuficient rase unde pot rămâne smocuri de păr.

Cele mai ieftine metode de epilat pe spate

Aparat de ras electric

Alternativa la problemele cu lama de ras ar fi un trimmer sau aparat de ras electric cu braț lung, reglabil, care poate ajunge pe întreaga suprafață a spatelui. Nu sunt întotdeauna scumpe, însă nici cele ieftine nu sunt o soluție ideală, mai ales că se defectează ușor și trebuie înlocuite uneori mult mai des decât ți-ai dori.

Creme depilatoare

Dacă ai de gând să încerci cremele depilatoare, nu te epila pe tot spatele din prima. Probează o mostră pe încheietura mâinii sau o altă zonă discretă. Așa îți vei da seama dacă vei avea o reacție alergică sau nu.

Dacă nu ai, poți să o folosești pe tot spatele, însă va trebui să ai aceeași flexibilitate de care e nevoie și la folosirea lamei de ras și să te aștepți ca firele de păr să reapară cam la fel de des precum cresc firele de păr din barbă după ce te razi.

Avantaje și dezavantaje metode ieftine de epilat pe spate

Deși alegerea oricărei metode ieftine de epilat pe spate, fie lama de ras, aparatul electric de ras sau cremele depilatoare, poate fi tentantă, trebuie să știi și ce primești și ce pierzi.

Puțin dai, puțin te ține, cam acesta este principalul principiu al metodelor ieftine de epilat pe spate.

E adevărat că au un cost redus, nu tocmai neglijabil, sunt ușor de găsit în magazine și nu îți bați capul cu programări sau vizite la saloane specializate. Dar nu uita că rezultate sunt pe termen scurt, chiar foarte scurt. Și s-ar putea să ai nevoie de ajutor din partea iubitei și o oglindă mare, bine luminată la duș.

În comparație cu metodele mai costisitoare, rezultatele obținute, metodele de epilat pe spate ieftine te transformă într-un viitor „maestru” al îngrijirii repetate, pe lângă dificultatea folosirii lor pe o zonă atât de greu accesibilă cum este spatele.

Concluzie

Alegerea metodei potrivite de epilat pe spate pentru bărbați depinde în mare măsură de preferințele tale personale, de buget, de timp și așteptări.

Metodele mai ieftine, precum lama de ras, aparatul electric de ras sau cremele depilatoare, pot fi tentante datorită costului redus și accesibilității, dar cu rezultate pe termen scurt.

Pe de altă parte, dacă ai bugetul pentru o epilare definitivă cu laser, probabil că nici nu îți mai poți imagina alt tip de îndepărtare a părului nedorit din secolele trecute.