fbpx

Scapă de bărbia dublă cu tratamentul revoluționar Kybella

Jul 21, 2020 | Dermatologie estetică

Kybella este un tratament tot mai popular în domeniul esteticii. Scopul acestuia este eliminarea bărbiei duble, o trăsătură de care multe femei își doresc să scape cu orice preț.

Un studiu din 2015 arăta că peste 67% din oameni sunt deranjați de grăsimea de sub gât sau de bărbie dublă. În prezent Kybella este singura soluție pentru corectarea acestei probleme, așa că dacă și tu simți că te regăsești în acele procente și îți dorești o îmbunătățire apelează cu încredere la acesată soluție.

Cuprins: Despre | Cum funcționează | Reacții adverse | Rezultate

Despre Kybella

Kybella reprezintă denumirea comercială folosită pentru tratamentul estetic injectabil pe bază de acid dezoxicolic, care este folosit pentru reducerea surplusului de grăsime de sub bărbie.

Substanța activă utilizată este o formă sintetic de acid dezoxicolic. Acesta este produs natural de organismul uman de către bacteriile care există în tractul intestinal, având rolul de a „topi” grăsimea. Formula folosită în Kybella este o variantă sintetică a acestui acid, scopul fiind același.

Produsul deține aprobarea FDA (Food and Drug Administration), obținută în 2015, astfel, este o alternativă sigură a procedurilor chirurgicale ce elimină bărbie dublă.

Cât de eficient este tratamentul Kybella?

Conform unor studii clinice realizate pe cei care au beneficiat de tratament acid Kybella, peste 80% din cei întrebați au declarat că au observat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește aspectul lor. Același studiu a demonstrat că Kybella este sigură și eficientă.

Kybella vizează grăsimea de sub bărbie dublă, prin injectarea acidului prin metode minim invazive, nechirurgicale.  Procedura presupune o serie de injecții cu acid dezoxicolic care țintesc adipocitele (celulele grase) din zonele vizate a fi tratate.  Tratamentul nu presupune incizii, durata fiind reduse: 30-35 minute pentru o ședință.

Cine poate folosi Kybella?

Tratamentul se adresează persoanelor peste 18 ani. Candidatul ideal este un adult, cu grăsimi moderate până la severe sub bărbie.

Dacă intenționați să faceți o intervenție chirurgicală facială, aveți probleme la înghițire, sunteți gravidă sau alăptați, aveți o infecție sau o stare medicală în apropierea locului de injecție planificat atunci vă recomandăm să amânați această procedură, deoarece este contraindicat să folosiți tratament acid în aceste situații.

Cum trebuie să mă pregătesc înainte de procedură?

Primul pas atunci când te hotărăști să apelezi la injecțiile cu Kybella este alegerea clinicii sau a medicului potrivit. Asigură-te că locul sau persoana la care mergi are toate autorizațiile sau calificările necesare pentru a efectua această procedură.

Înainte de planificarea tratamentului asigură-te că ești candidatul potrivit pentru procedură. Programează-ți o consultație la medicul la care urmează să faci tratamentul și discută istoricul tău medical, precum și orice alte proceduri cosmetice pe care le-ai făcut la nivelul nasului, buzelor și/ sau bărbiei. De asemenea, spune-i medicului dacă acuzi probleme de înghițire sau sângerare,  dacă alăptezi sau ești însărcinată/ intenționezi să rămâi gravidă în viitorul apropiat.

Ca orice altă procedură nechirurgicală, este necesară o minimă pregătire pentru Kybella. Este recomandabil să planifici procedura cu mult înainte de evenimente majore, pentru a te asigura că te vindeci complet.

Spălarea corectă a feței înainte de programare poate contribui la reducerea riscului de infecție, iar evitarea ibuprofenului și acetaminofenului pot preveni vânătăile post-tratament. Ține cont de aceste lucruri înainte de a veni la medic.

În ce zone poate fi folosit Kybella?

Produsul deține aprobări pentru a fi folosit în zona sub-mentală (sub bărbie).

Cum funcționează?

Injecțiile Kybella folosesc o formă sintetică de acid dezohicolic. Acesta este un acid biliar, produs în mod natural de corp pentru a ajuta la absorbția grăsimilor. Odată injectat, acidul distruge celulele de grăsime situate sub zona bărbiei, astfel încât nu mai pot stoca grăsime.

Cum decurge procedura?

Înainte de procedură, medicul estetician va marca locurile de injecție cu un marker și poate administra un agent de amorțire topică sau un pachet de gheață pentru a diminua durearea sau disconfortul.

De obicei, sunt utilizate între 20-50 de injecții sub bărbie pentru a obține rezultate. Acidul funcționează apoi treptat pentru a ucide celulele grase, care sunt metabolizate de organism în următoarele săptămâni. Fiecare tratament durează aproximativ 15-20 de minute.

Numărul de ședințe de tratament necesare variază pentru fiecare persoană. Pot fi făcute până la șase tratamente Kybella, cu cel puțin o lună între fiecare sesiune.

Riscuri și reacții adverse

Printre efectele secundare comune ale injecțiilor cu Kybells se numără: durere locală, umflare, vânătăi, roșeață și amorțeală. Acestea dispar de obicei în una până la două săptămâni de la injectare. Vindecarea durează diferit de la o personaă la alta, depinzând de rata de metabolizare a celulelor grase. Efectele secundare minore se reduc de obicei în una până la două săptămâni.

Efectele grave precum: slăbiciunea musculară facială, zâmbet neuniform, probleme de înghițire sau leziuni nervoase la nivelul maxilarului sunt extrem de rare și dacă le acuzați trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră.

Rezultate

Tratmentul cu Kybella este unul personalizat, cantitatea de produs folosit și numărul de ședințe necesre pentru a scăpa de bărbia dublă, fiind decise de medicul estetician. Majoritatea pacienților necesită mai multe tratamente pentru a atinge obiectivele estetice dorite cu Kybella.

Studiile arată că, majoritatea persoanelor au început să observe rezultate vizibile după două până la patru tratamente cu Kybella.

Odată ce acidul deoxicolic distruge celulele grase din zona submentală, rezultatele ar trebui să fie durabile și nu este de așteptat un tratament suplimentar, deoarece celulele grase nu mai pot păstra grăsimea.

Kybella este soluția perfectă pentru a elimina celulele grase din zona sub-mandibulară (bărbie dublă), rezultatele obținute cu ajutorul acestui tratament acid fiin vizibile și de lungă durată, aceste lucruri făcând-o soluția ideală.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

8 + 10 =