Probabil te întrebi care este cea mai bună metodă de îngrijire a părului pentru bărbați. Dacă te gândești la ras, epilare cu ceară sau doar scurtare, să știi că ratezi tocmai cea mai eficientă metodă: epilarea cu laser. Indiferent de zona corporală, un tratament de epilare definitivă la bărbați reduce semnificativ stresul creșterii părului inestetic din orice zonă corporală, inclusiv barba, gâtul sau spatele.

Deși pare că este asociată cu feminitatea, lipsa părului în rândul bărbaților este mult mai comună şi nu creează niciun aspect lipsit de masculinitate. Realitatea este că nu trebuie să faci parte din categoria de bărbați epilați excesiv. Poți face parte din categoria de bărbați epilați doar în zone corporale cheie, care te fac să ai mai multă încredere în aspectul tău.

Epilare definitivă pentru bărbați întâlnești des la bicicliști, atleți profesioniști, la bodybuilderi sau la persoanele care au păr pe spate, pe ceafă și în alte zone care se irită în contact cu transpirația și frecarea de materiale textile.

Cu ce tehnologie se face epilarea definitivă

Dacă te întrebi ce face de ce epilarea definitivă pentru bărbați este ceva ce îți trece pe la urechi din ce în ce mai mult, să știi că nu ești singurul.

Epilarea definitivă la bărbați a apărut ca o soluție ideală pentru durerea provocată de epilarea cu ceară şi rasul. Tăieturile, iritația şi infecțiile sunt un lucru comun atunci când te razi sau epilezi, ceea ce te pune în posibile situații neplăcute şi îţi aduce mult disconfort în viața cotidiană.

Să nu mai spunem de timpul pierdut. Odată îndepărtat, părul continuă să crească și a doua zi să te simți demoralizat, în cazul în care te razi. Dacă te epilezi cu ceară, durerea este atât de neplăcută și, chiar dacă creșterea părului este mai lentă, senzația de durere când sunt trase benzile de ceară nu sunt nicio plăcere, oricât de puternic și insensibil la durere ești.

Un tratament de epilare definitivă pentru bărbați folosește aceeași tehnologie ca și cea pentru femei. Laserul este instrumentul care a revoluționat epilarea. Lumina laserului pătrunde stratul epidermic pentru a ajunge la foliculul de păr. Scopul principal al procedurii este să distrugă rădăcinile şi să elimine capacitatea firului de păr să crească din nou. Din acest motiv, după ședințele de epilare cu lase, pielea rămâne fină, fără iritații sau tăieturi.

Însă există mai multe tipuri de lasere: laser alexandrit, laser diodă și laser Nd:YAG. Dacă ai auzit de dispozitive IPL, acestea nu sunt efectiv lasere, ci sunt dispozitivele cu lumină intensă pulsată. Ele funcționează într-un mod similar cu laserele. Însă o fac mai puțin eficient și au rezultate mai slabe în îndepărtarea părului.

Diferențele dintre IPL, laser cu diodă şi alexandrite

Laserul perfect se alege în funcție de tipul de piele şi culoarea firelor de păr. Laserul cu diodă și cel alexandrite se folosește pentru orice tip de ten și orice culoare de păr, pe când IPL funcționează cel mai bine pe tipurile de piele deschise la culoare, care au un păr închis la culoare.

Laserul cu diodă este cel mai eficient în epilarea definitivă la bărbați, conform studiilor, fiind în același timp delicat cu pielea. Când vine vorba de tipul părului, tot laserul cu diodă este cel mai eficient în reducerea firelor mai dure şi groase, precum cele din zona pubiană. Pentru fire mai subțiri şi firave, IPL face o treabă bună, atâta vreme cât nu ai pielea închisă la culoare și părul negru. Sau ești blond cu fire de păr blonde.

Dintre toate cele menționate laserul cu diodă este cel mai eficient, deoarece are lungimea de undă a laserului destul de mare (800-810 nm). Anume acest lucru îi permite să pătrundă mult mai bine sub epidermă şi să acționeze asupra rădăcinilor de păr.

Pentru ce este util un tratament de epilare definitivă la bărbați

Pentru ce este util un tratament de epilare definitivă la bărbați

Dacă ești un bărbat obișnuit, care nu s-a epilat niciodată, probabil ai vrea să știi de ce vezi în jurul tău tot mai mulți bărbați epilați. E adevărat că unii exagerează și atrag atenția în mod neplăcut, însă există mult mai mulți bărbați care au făcut epilare definitivă decât îți imaginezi.

Uite câteva dintre principalele motive care fac o epilare definitivă pentru bărbați legitimă.

  • Igiena

Oricât de mult nu am nega, prezența părului pe tot corpul la bărbați poate fi destul e deranjantă. Părul pe spate sau părul pe ceafă pot arăta destul de neplăcut. De la iritații cauzate de frecare, până la retenția mirosului neplăcut, părul de pe corp pare câteodată un blestem genetic pe care bărbații din trecut nu l-au putut evita. Însă azi pot. Mulți bărbați epilați în zone corporale cu exces de păr sunt mult mai încrezători.

Cu o epilare definitivă pentru bărbați, igiena pielii, dar şi a corpului în ansamblu a devenit mai ușoară, și poți să treci la capitolul chestii demodate rasul periodic cu lama.

  • Excesul de păr

Trendurile din industria fashion, dar şi preferințele moderne au normalizat din ce în ce mai mult corpurile bărbătești fără păr. Acum, este destul de atractiv să vezi bărbați epilați pe afișe publicitare, pozând pentru diferite branduri de îmbrăcăminte. Mai mult decât atât, performanța în unele sporturi precum înotul sau bodybuilding-ul este afectată de părul corporal.

  • Chelia

Deși unii bărbați aleg să fac implant sau transplant de păr decât să rămână fără, există un număr mare de bărbați care preferă să nu mai aibă păr deloc. Un tratament specific de epilare definitivă pentru bărbați poate fi folosită ca metodă de îndepărtare definitivă a părului de pe cap. Astfel, acești bărbați nu mai au grija creșterii părului la ceafă și a aspectului de chelie parțială.

Ce trebuie să știi înainte de o ședință de epilare definitivă pentru bărbați

Ce trebuie să știi înainte de o ședință de epilare definitivă pentru bărbați

Chiar dacă ai găsit o ședință gratuită de epilare definitivă la bărbați și ești deja gata să dai fuga la clinică unde se face epilarea (vino la Clinica Medlink din Craiova și îți oferim gratuit prima ședință), trebuie să îţi domolești puţin entuziasmul şi să te pregătești corespunzător.

În primul rând, trebuie să te aștepți ca prețurile pentru epilare definitivă la bărbați să fie mai mari decât cele pentru femei. Partea bună este că în România diferențele sunt destul de mici comparativ cu tări precum Australia sau Marea Britanie.

În al doilea rând, trebuie te asiguri că nu te-ai epilat cu ceară în ultima săptămână. În al doilea rând, ar trebui să te razi cu lama în zona în care vrei să te epilezi cu laser.

În timpul procedurii, laserul ar trebui să pătrundă ușor stratul superficial al pielii, iar firele de păr mai lungi fac acest lucru mai puţin eficient. E important să razi zona cu lama, nu cu creme depilatoare sau alte aparate de scurtat părul.

Evită soarele şi autobronzantele. Diferite tipuri de laser funcționează pe diferite nuanțe ale pielii, de aceea nu vrei să fi fost la plajă cu 1-2 zile înainte să faci epilarea cu laser. În funcție de tipul pielii şi a firelor de păr, doctorul va alege aparatul cu care va parcurge procedura.

În ansamblu, epilarea definitivă la bărbați durează în jur de 15-20 minute dacă e vorba de zona pectorală şi 30 minute de spate. Tehnicianul sau doctorul poate alege să îți aplice o cremă analgezice înainte de epilare. Iar după un gel de răcire şi o cremă hidratantă.

Frecvența şi numărul procedurilor depinde de zona corpului, de tipul laserului şi de persoană. De exemplu, pentru piept şi spate ai nevoie de la 6 la 8 vizite. Totuși, ține minte că dermatologii nu promit dispariția părului, ci reducerea acestuia în proporții de 70-95%. Chiar și așa, epilarea definitivă la bărbați scutește timpul și neplăcerile timp de 6 luni până la un an, după care este nevoie de o ședință de întreținere o dată la jumătate de an.

Cât despre durere, depinde foarte mult de sensibilitatea fiecărei persoane în parte. Epilarea definitivă la bărbați nu ar trebui să provoace mai multă durere decât cea resimțită în timpul epilării cu ceară, însă există și mici excepții.

După o ședință de epilare definitivă pentru bărbați se recomandă amânarea pentru 1-2 zile a antrenamentelor şi exercițiilor fizice. Epilarea cu laser provoacă mici leziuni care trebuie să îşi revină înainte de a expune pielea la soare, transpirație şi temperaturi înalte.

Ca şi în alte cazuri, o primă ședință de epilare definitivă la bărbați nu trebuie parcursă fără o vizită în prealabil la dermatolog şi o pregătire din timp pentru procedura propriu-zisă.

Published On: august 30th, 2022 / Categories: Epilare definitivă / Tags: , /