fbpx

Este epilarea definitivă cu adevărat permanentă?

Mar 12, 2020 | Epilare definitivă

Dacă nu ești mulțumită de lama de ras, pensetă sau ceară ca metode pentru a îndepărta părul nedorit, epilarea definitivă cu laser poate fi o opțiune demnă de luat în considerare.

Epilarea cu laser este una dintre cele mai frecvente proceduri cosmetice realizate în România. Aceasta este o lumină extrem de concentrată în foliculii de păr în urma căruia pigmentul din foliculi absoarbe lumina. Iar asta face ca părul să fie distrus.

Beneficiile îndepărtării părului cu laser

Epilarea cu laser este utilă pentru îndepărtarea părului nedorit de pe față, picior, bărbie, spate, brațe și alte zone.

Avantajele epilării cu laser includ:

Precizie. Laserele pot viza în mod selectiv părul gros și închis, lăsând pielea din jur nedeteriorată.

Viteză. Fiecare puls al laserului durează o fracție de secundă și poate trata mulți fire de păr în același timp. Zonele mici, cum ar fi buza superioară, pot fi tratate în mai puțin de un minut, iar zonele mari, cum ar fi spatele sau picioarele, pot dura până la o oră.

Predictibilitate. Majoritatea pacienților au pierderi permanente de păr după o medie de patru până la șase sesiuni.

Cum să te pregătești pentru epilarea definitivă cu laser

Epilarea definitivă cu laser este mai mult decât o simplă îndepărtare a părului inestetic. Este o procedură medicală care necesită instruire pentru a fi efectuată și prezintă riscuri potențiale. Înainte de a obține îndepărtarea părului cu laser, trebuie să verifici temeinic acreditările medicului sau tehnicianului care efectuează procedura.

Dacă intenționezi să faci o epilare definitivă cu laser, ar trebui să oprești orice tip de epilare (exceptând epilarea cu lama de ras) timp de șase săptămâni înainte de tratament. Asta pentru că laserul țintește rădăcinile firelor de păr, care sunt îndepărtate temporar prin epilarea cu ceară sau prin smulgere.

De asemenea, trebuie să eviți expunerea la soare timp de șase săptămâni înainte și după tratament. Expunerea la soare face ca epilarea cu laser să fie mai puțin eficientă și poate genera complicații după tratament.

La ce să te aștepți în timpul epilării cu laser

Chiar înainte de procedură, părul care va fi supus tratamentului de epilare definitivă va fi tăiat la câțiva milimetri deasupra suprafeței pielii. De obicei, medicamentele de amorțire topică se aplică cu 20-30 de minute înainte de procedura cu laser, pentru a ajuta la relaxare. Echipamentul laser va fi ajustat în funcție de culoarea, grosimea și locația părului tău, precum și la culoarea pielii.

În funcție de tehnologia de laser sau sursa de lumină folosită, tu și medicul va trebui să purtați o protecție corespunzătoare pentru ochi. De asemenea, va fi necesar să protejați straturile exterioare ale pielii cu un gel rece sau un dispozitiv special de răcire. Acest lucru va ajuta lumina laser să pătrundă în piele.

În continuare, medicul va oferi un impuls de lumină zonei de tratament și va urmări zona timp de câteva minute pentru a se asigura că au fost utilizate cele mai bune setări și pentru a verifica dacă există reacții neplăcute.

Când procedura este finalizată, ți se pot administra pachete de gheață, creme, loțiuni antiinflamatorii sau apă rece pentru a ușura orice disconfort. În continuare, va trebui să te programezi pentru următorul tratament între trei și cinci săptămâni mai târziu. Vei primi tratamente până când părul nu mai crește.

Recuperare și riscuri

Pentru o zi sau două după tratamentul cu epilare definitivă, zona tratată a pielii tale va arăta și se va simți ca și cum ar fi arsă de soare. Compresele și hidratantele reci pot ajuta. Dacă ți-a fost tratată fața, poți purta machiaj a doua zi, cu excepția cazului în care pielea ta prezintă pete mici sub formă de puncte.

În luna următoare, părul tău tratat va cădea. Poartă protecție solară pentru luna următoare pentru a ajuta la prevenirea modificărilor temporare ale culorii pielii tratate.

Blisterele sunt rare, dar sunt mai probabile la persoanele cu tenul mai întunecat. Alte efecte secundare potențiale sunt umflarea, roșeața și cicatrizarea. Cicatricile permanente sau modificările culorii pielii sunt foarte rare.

Costurile pentru epilarea cu laser

La Clinica Medlink, costul pentru Epilarea Definitivă cu Laser Diodă este între 50 și 430 lei pe sesiune. Costul variază foarte mult, în funcție de diverși factori precum:

  • Mărimea zonei tratate și timpul necesar pentru tratament;
  • Numărul de tratamente necesare.

De exemplu, o sesiune pentru mustață costă 50 lei, pentru umeri 250 lei, pentru axilă 100 lei și pentru inghinal 250 lei.

Contactează-ne pentru a îți face o idee mai bună despre costul pentru zona pentru care dorești tratamentul de epilare definitivă.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

15 + 8 =