Mai ții minte perioada când erau peste tot reclame la creme cu extract de melc? Industria frumuseții nu duce lipsă de trenduri pentru diverse produse, precum creme, seruri și dispozitive de înfrumusețare. În prezent, unul dintre trenduri este clar cel de microdeedling și dispozitive casnice precum dermaroller pentru față.

Dezvoltată în anii 1990 de către Dr. Desmond Fernandes, un chirurg plastician din Africa de Sud, tehnica modernă de microneedling a devenit un fenomen mondial ca metodă de terapie cu microace pentru tratamentul diverselor afecțiuni ale pielii.

Dr. Fernandes a experimentat inițial microneedlingul ca o metodă de tratament pentru cicatricile faciale și vergeturile. El a realizat că acele crează microcanale în piele care stimulează producția de colagen și elastină și aduc îmbunătățiri semnificative în aspectul și textura pielii.

De-a lungul anilor, microneedlingul a câștigat popularitate în industria medicalăt a frumuseții și a devenit o procedură comună utilizată pentru tratarea cicatricilor postacneice, a ridurilor fine, porilor dilatați, vergeturilor și hiperpigmentării. Tehnica s-a îmbunătățit continuu, iar în prezent există diferite dispozitive și formule speciale de seruri sau soluții care pot fi utilizate în timpul procedurii de microneedling.

Ce este un dermaroller pentru față și cum diferă de alte dispozitive

Ce este un dermaroller pentru față și cum diferă de alte dispozitive

Un dermaroller este un dispozitiv casnic de microneedling cilindric cu sute de ace mici, prevăzut cu un mâner, folosit pentru regenerarea pielii sau părului.

Spre deosebire de dispozitivele profesionale de microneedling, precum Dermapen, care pot fi efectuate numai de către profesioniști instruiți și calificați, un dermaroller este o versiune casnică, mult mai ieftină decât dispozitivele profesionale.

Spre deosebire de cel mai performant și premiat dispozitiv de microneedling, Dermapen 4 și un dermaroller pentru față perforează pielea dintr-un alt unghi.

Comparativ, Dermapen 4 are ace în formă dispuse circular, care pătrund vertical, adânc și mai eficient în piele, având seturi de microace de dimensiuni foarte diferite (de la nanometrice la 2mm).

Aceste ace de dimensiuni diferite sunt folosite diferit, pe diversele suprafețe ale pielii, în funcție de cât de delicată este zona.

Tratamentele profesionale de microneedling cu Dermapen 4 sunt o opțiune mult mai sigură decât orice dermarollere folosite acasă și au efect pe termen lung.

Motivul este că dispozitivele profesionale au ace cu lungime reglabilă, ceea ce înseamnă că medicul va folosi ace mai scurte pe zonele cu piele subțire (cum ar fi nasul, bărbia, fruntea etc.) și mai lungi pe zonele cu un strat mai mare de piele, cum ar fi obrajii. Iar acest mic detaliu face o mare diferență, pentru că acele prea lungi nu vor fi folosite în zone neindicate, cum sunt cele cu oase faciale.

Și, în plus, dermatologul sau medicul estetician îți va spune dacă această procedură este ideală pentru tenul tău, deoarece microneedlingul nu este potrivit pentru toată lumea. Celor cu acnee activă, rozacee, psoriazis sau alte afecțiuni inflamatorii ale pielii nu le este indicat acest tratament, fie el profesional, într-un cabinet medical sau acasă, cu un dispozitiv casnic.

Să folosești sau nu un dermaroller pentru față

Să folosești sau nu un dermaroller pentru față?

Deși poate fi tentant să încerci un nou instrument de îngrijire a pielii care este acum la modă, tenul tău nu este sau n-ar trebui să fie targetul tău experimente trend după trend. Pielea ta este unică, iar modul în care o îngrijești ar trebui să fie la fel.

Dacă dorești să folosești dermarollere pentru a atenua cicatricile de acnee, pentru a-ți regenera părul sau pentru a avea o piele mai netedă o poți face, însă medicii recomandă să o faci cu prudență, alții deloc.

Un dermaroller pentru față are beneficii dacă este folosit corect, cu responsabilitate și rigoare. În plus, contează foarte mult ce produse în îngrijire folosești, pentru că un dermaroller poate să aibă și riscuri pe măsură, în afară de beneficii.

Deși poți avea rezultate bunicele acasă, un dermaroller pentru față nu va avea aceleași efecte uimitoare precum cele în urma folosirii profesionale a unui Dermapen 4 într-o clinică medicală. Acesta din urmă are ace mai lungi și mai ascuțite și pătrund pe verticală, la adâncimi diferite de fiecare zonă a feței, ceea ce le face mai eficiente.

În plus, uneori, unele produse de înaltă calitate, prescrise de dermatolog, precum peelingurile chimice sau produsele cu retinoizi au o eficacitate similară cu un produs precum un dermaroller pentru față, fără să fie nevoie să riști folosirea unui dispozitiv cu ace.

Dacă ești totuși o persoană riguroasă și responsabilă, care se documentează foarte bine și aplică cu religiozitate regulile de igienă și sterilizare pentru a evita riscul de infecții sau complicații, atunci iată ce beneficii poate avea un dermaroller pentru față.

Limitări și precauții de care să ții seama dacă alegi să folosești dermarollere acasă

Cu toate beneficiile tocmai prezentate probabil te întrebi dacă merită să cheltuiești bani pe un tratament mai costisitor în clinică când poți folosi un dermaroller pentru față în confortul casei, făcând și economie totodată.

Atâta vreme cât îți setezi anumite așteptări, ai răbdare și o disciplină și rigurozitate de fier, poți să folosești dermarollere.

Există precauții, tehnici și protocoale de curățare aprofundate pe care trebuie să le urmezi. Iar dacă nu le respecți, riști infecții și daune regretabile ale tenului.

Medicii contraindică folosirea oricărui tip de dermarollere dacă ai acnee pentru că străpungerea coșurilor cu acele acestui dispozitiv pot duce la durere, infecție și roșeață.

Dacă ai cicatrici postacneice mai profunde, nu te aștepta la minuni de la dermaroller. Un dermaroller folosit acasă nu are ace lungi și foarte subțiri care trebuie folosite pentru rezultate vizibile.

Ce trebuie să știi despre dermarollere acasă

Ce trebuie să știi despre dermarollere acasă:

Dacă ai de gând să folosiți un dermaroller acasă, trebuie să ții cont de următoarele sfaturi:

Trebuie să aplici dermarollerul doar pe o piele demachiată, fără imperfecțiuni sau răni.

Rola nu trebuie să fie aplicată de prea multe ori pe aceeși porțiune de piele.

Igiena este esențială. Rola trebuie dezinfectată înainte și după utilizare și nu trebuie depozitată într-un loc în care se poate murdări și într-un mediu umed, cu bacterii, precum pe chiuveta din baie.

Produsele cosmetice care trebuie evitate cu desăvârșire după folosirea unui dermaroller pentru față

Produse cosmetice cu ingrediente iritante. Evită produsele care conțin ingrediente iritante, cum ar fi parfumurile, coloranții artificiali sau alcoolul. Aceste substanțe pot irita pielea deja sensibilizată de procedura de microneedling.

Produse exfoliante sau astringente puternice: Evită exfolianții chimici sau fizici puternici, precum și astringentele agresive. Pielea este deja exfoliată și sensibilizată după microneedling, deci aceste produse ar putea agrava iritațiile sau leziunile pielii.

Produse cu ingrediente puternice: Ingrediente precum acidul salicilic, acidul glicolic sau retinoizii pot fi prea agresive pentru pielea tratată prin microneedling. Acestea pot cauza iritații și sensibilitate suplimentară.

Produse cu parabeni sau conservanți sintetici: După microneedling, pielea poate fi mai permeabilă, ceea ce înseamnă că substanțele pot intra mai ușor în straturile profunde ale pielii. Pentru a minimiza riscul de reacții alergice sau de iritații, este mai bine să eviți produsele care conțin parabeni sau conservanți sintetici.

Machiaj greu sau produse cosmetice cu pigmenți intenși: După microneedling, pielea este expusă iritațiilor și infecțiilor. Evită utilizarea machiajului încărcat sau a produselor cosmetice cu pigmenți intenși în primele zile după aplicarea unui dermaroller pentru față, pentru a permite pielii să se vindece și să se recupereze.