Dacă te preocupă să scapi de grăsimea localizată, e tentant să vrei să încerci un tratament corporal, precum criolipoliză în Craiova. Însă iată de ce să te gândești de două ori înainte să te grăbești să faci pasul.

Prezentată online ca o metodă revoluţionară care „îngheaţă” şi dizolvă grăsimile din organism, criolipoliza este considerată dezamăgitoare. Cel puțin pentru nenumărate paciente care făcut acest tratament corporal și și-au exprimat nemulțumirile online în diverse forumuri și grupuri de profil.

Am deduce de aici că a face criolipoliză în Craiova nu înseamnă că ai parte de o procedură făcută cu cosmeticiene sau tehnicieni mai puțin pregătiți profesional. Sau că apartura diferă în vreun fel de cea din clinici mari. La Cluj, București sau Timișoara, femeile care au ales să facă criolipoliză și nu au avut rezultate satisfăcătoare au fost vocale online.

1. Ce este criolipoliza?

Crio înseamnă „îngheţ”, iar lipoliza „distrugerea grăsimilor” din organism. Acest tratament corporal este o alternativă neinvazivă la liposucție pentru cei care au fobie de ace și operații și vor să evite riscurile asociate unor intervenții chirurgicale.

Ceea ce promite această procedură este descompunerea celulelor grase, adipoase, cu ajutorul temperaturii scăzute generată de un dispozitiv. Zonele corporale vizate sunt cele cu grăsime greu de dat jos inclusiv prin sport și dietă. Astfel de zone sunt gușa, abdomenul, șoldurile, coapsele, fesele, brațele și spatele. În plus, la bărbați este și pentru grăsimea localizată la sâni.

Criolipoliza nu se vrea a fi o înlocuire a dietei și exercițiilor fizice, însă este prezentată ca un tratament corporal care pentru cei care țin cont de hrană și mișcare, dar pur și simplu au acumulări de grăsime care par „surde” la toate „rugămințile” lor.

Procedura prevede aplicarea pe zonele cu grăsime localizată a unui dispozitiv care se răceşte la -10 grade Celsius. Mai multe companii au creat diverse dispozitive, cu o putere mai mică sau mai mare de acțiune. Printre cele mai cunoscute dispozitive se numără CoolSculpting, Clatuu Alpha, Criocuum și Ice Slim.

să nu faci criolipoliză în Craiova

2. De ce să nu faci criolipoliză în Craiova sau oriunde în lume fără să te documentezi bine?

Părerile despre criolipoliză sunt predominant negative în mediul online românesc. Este suficient să faci o căutare în cel mai mare grup de estetică pe Facebook și vei descoperi un munte de comentarii cu păreri negative.

Iată câteva păreri de pe grupul Facebook Operații estetice:
• „Pierdere de timp și de bani.”
• „Nimic waw! Și am rămas cu denivelări pe picioare de la procedurile astea.”
• „Și eu am denivelări la șolduri și coapse extern. Aveam puțină grăsime și, după, părea mai multă, era întărită și țuguiată. Și acum se mai vede, doi ani mai târziu, dar nu e chiar așa evident ca la început.”
• „Nici la mine nu a funcționat! Bani aruncați pe fereastră.”

În plus, este cunoscut faptul că topmodelul Linda Evanghelista a făcut criolipoliza și, din păcate, efectul a fost exact invers. În loc să slăbească, s-a îngrășat vizibil și a ajuns de nerecunoscut. Cazul ei este foarte rar, iar și organismul a dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală. În practică, tratamentul a avut efectul invers scontat. În loc să slăbească, s-a îngrășat.

E adevărat că acest fenomen se întâmplă foarte rar, în mai puțin de 0,1% din cazuri, însă e bine să fii în temă și să știi că acest tratament corporal ar trebui urmat în urma unui consult medical în care au fost trecut în revistă istoricul tău medical.

3. Ce spune știința despre criolipoliză?

Conform unor studii științifice, există dovezi ale eficacității criopilolizei, ceea ce pune sub semnul întrebării de ce paciente care au făcut criolipoliză în Craiova, București sau Cluj sunt nemulțumite de rezultate.

Un răspuns unic nu putem avea. Putem însă presupune fie că ședințele de criolipoliză în Craiova sau oriunde în România nu sunt făcute după protocoale stricte. Sau că pacientele nu au urmat un număr suficient de ședințe pentru ca rezultatele să se vadă.

Având în vedere că unele paciente s-au plâns că după criolipoliză în Craiova, București și alte orașe au avut denivelări pe picioare, șolduri și coapse înseamnă că în acele saloane sau clinici personalul care folosea aparatura nu era riguros instruită.

Sau poate dispozitivele folosite au eficacitate diferită. Este posibil ca dispozitivul CoolSculpting să aibă efecte diferite față de Clatuu Alpha, Criocuum și Ice Slim.

În mod normal, CoolSculpting ar trebui să ofere o garanție a rezultatelor pierderii grăsimii localizate, având în vedere că este aprobat de FDA, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. FDA oferă aprobări când un medicament sau dispozitiv medical are dovezi științifice convingătoare.

De exemplu, conform acestui studiu științific, efectele criolipolizei persistă pe termen lung. Doi bărbați, unul de 48 de ani și unul de 55 de ani au fost reevaluați după 6, respectiv 9 ani de când au făcut acest tratament corporal, iar efectele criolipolizei s-au menținut în cazul lor.

4. Ce alternative mai puțin controversate sunt la criolipoliză în Craiova?

Lipoliza injectabilă

Lipoliza este o procedură prin care se injectează o substanță specifică corpului care dizolvă depozitele de grăsime inestetică de sub bărbie, de pe abdomen, șolduri, fese, genunchi, spate etc.

Substanța injectată este acidul deoxicolic. Acesta este un acid biliar secundar, produs în organism de către ficat și care ajută la descompunerea grăsimilor. Injectat în corp, acidul deoxicolic are efect doar asupra celulelor adipoase, neafectând în niciun fel celulele sănătoase.

Există mai multe produse comerciale de lipoliză injectabilă, dintre care cea mai eficace, din punct de vedere a studiilor este lipoliza cu Aqualyx, tratament corporal ce se găsește în Craiova la clinica Medlink.

Eximia

Eximia este o procedură care combină energia laser cu frecvență joasă cu radiofrecvența, terapia cu vacuum și terapia vibrațională, toate într-un singur tratament.

Acest lucru diferă semnificativ de alte proceduri de conturare a corpului, care de obicei utilizează o singură metodă de lipoliză. Producătorii spun că prin tratamentul cu Eximia sunt ameliorate și vergeturile, iar pielea devine mai fermă.

Venus legacy

Dacă criolipoliza este un tratament de înghețare a grăsimii, Venus Legacy poate fi considerat un tratament de topire a grăsimii. În plus față de lipoliza injectabilă și Eximia, Venus legacy este folosit și pentru diminuarea ridurilor.

Așadar, cu Venus legacy se pot face nu doar tratamente corporale, ci și faciale. Zonele uzuale sunt conturul ochilor, dar în egală măsură tot tenul, inclusiv pentru gât și bărbie (dublă).

Venus legacy funcționează pe bază de radiofrecvență multipolară și câmpuri electromagnetice pulsate. La fel ca și lipoliza injectabilă și Eximia, Venus Legacy dizolvă grăsimile din aceleași zone corporale: gușă, abdomen, spate, brațe, fese, coapse, genunchi și gambe.

Concluzie

Deși există studii științifice care dovedesc că un tratament corporal precum criolipoliza are efect, în realitate, mai mult de 90% dintre părerile exprimate online de pacientele din România sunt negative. Unele dintre paciente sunt nemulțumite că nu au remarcat nicio diferență între cum arătau înainte și după procedură. Alte paciente s-au plâns că au rămas cu denivelări în zonele corporale tratate.

Poate că aceste păreri nu ar trebui să te influențeze negativ să faci criolipoliză în Craiova. Poate sunt șanse să ai rezultate satisfăcătoare. Însă, nu poți să nu ignori nici părerile pacientelor care au făcut procedura.

Prin urmare, dacă ești totuși tentată să încerci criolipoliză în Craiova, și nu alte tratamente corporale, este bine să faci o alegere documentată a clinicii care realizează această procedură. Este mai mult decât recomandat să întrebi în rândul prietenelor și cunoscutelor înainte de a te programa la prima clinică sau primul salon care apare în Google că face criolipoliză în Craiova.

În plus, asigură-te că ajungi la o clinică mai degrabă decât un salon și că există un medic care întreabă de istoricul tău medical înainte de a se grăbi să pună în funcțiune dispozitivul de criolipoliză.