Ar fi fost ideal să ca în mediul online din România să fie nenumărate păreri despre lifting buza superioară. Însă realitatea este că încă volumizarea buzelor cu acid hialuronic sunt încă în trend.

În timp ce este o operație încă puțin cunoscută, peste hotare se pot găsi mult mai multe păreri despre lifting buza superioară.

De aceea, am ales să facem o selecție care cuprinde atât păreri ale pacientelor din România, cât și a celor din afara țării.

Păreri despre lifting buza superioară a pacientelor din România

Cum încă nu avem un România un site în care să se regăsească recenziile, fotografiile dinainte și după-operație a sute de pacienți precum este site-ul RealSelf, însă am găsit păreri despre lifting buza superioară în special în grupul online Operații estetice.

O fostă pacientă, Mădălina S., membră a grupului mai sus menționat, scrie:

„Mă bate gândul să-mi fac operația de lip lift, mai mult din cauza faptului că nu-mi ține acidul în buze. Din păcate nu găsesc foarte multe informații în legătură cu asta pe grup…credeți că există varianta să se lățească nasul (nările) după procedură?”

Otilia Erika Peter, o altă membră îi răspunde:
„Bună. Eu am această intervenție făcută acum 3 ani. Nu, în nici un caz. Sigur că trebuie un medic bun. Eu sunt foarte mulțumită, nu mai am efectul acela de acid cu margini dublate. Îți recomand cu drag acest tip de intervenție.”

„Poți să ne pui niște poze? E permanent?” întreabă o altă membră.

Otilia îi răspunde: „Sigur că este permanent. Odată cusut așa rămâne. Poze acum nu pot, dar poți căuta pe google, sunt exemple multe.”

„Mai mult pentru nas cred că e operația din poză. Se văd nările mai simetrice. Este o operație pentru a ridica buza superioară, un fel de volum permanent. Nu prea ai cum să umbli la nas, probabil cea din poza a făcut o rinoplastie înainte de a opta pentru liftingul de buze.”

O altă membră răspunde: „Bună, eu am făcut acum 3 zile la o clinică din Craiova. Momentan am plasturi, dar tăietura este fff finuță.”

Într-o altă postare, o membră a grupului scrie:

„A făcut cineva lifting pentru buza superioară și îmi poate arată rezultatul? Oare atât de mari sunt tăieturile ? Mă interesează și alte recomandări dacă aveți. Vreau să mă interesez bine înainte să fac pasul ăsta, de aceea apreciez orice răspuns. Mulțumesc frumos!”

Urmează răspunsurile altor membre: „Ies pacientele în 30-40 de minute din cabinet. Tăietura este superficială, deci nu prea ai de ce să ai disconfort. Important este să coasă și taie frumos, ceea ce este o raritate în România.”

„Sunt fff ok! Cicatricile f. finuțe, nu am dureri deloc! Sunt ffff mulțumită!” scrie o altă fostă pacientă.

Anamaria Anm, o membră a grupului intervine spunând că este nemulțumită de cum a operat-o dr. Anamaria Oproiu și de cicatricea hipertrofică cu care a rămas.

foto cicatricea pacientei nemulțumite

Adriana, o altă membră a grupului îi răspunde: „depinde de pielea fiecăruia și de cum se cicatrizează fiecare, nu e o regulă la niciun fel de intervenție și nici vina doctorului.”

Păreri despre lifting buza superioară ale pacientelor din afara României

Păreri despre lifting buza superioară ale pacientelor din afara României

Conform site-ului Realself, unde pacienții publică fotografii și recenzii despre procedurile estetice, 92% dintre cei 568 de pacienți care au făcut recenzii au considerat că operația merită.

Pentru a publica păreri despre lifting buza superioară care pun în oglindă și beneficiile și riscurile am ales să extragem una dintre cele 1389 de recenzii pe cea a unei paciente (de pe Realself) care a explicat mai amplu și a răspuns unei întrebări ale unei alte paciente a cărei cicatrizare nu a fost la fel de estetică. Deși, dacă vei parcurge toate recenziile și fotografiile pacientelor care s-au supus operației, vei descoperi că, procentual, este un grad de satifsacție mare în urma operației.

Păreri despre lifting buza superioară pacientă de 50 de ani cu filtrum redus de la 20mm la 10mm

Recenzia pacientei: „Am făcut această procedură în 17 februarie 2020. Întotdeauna am fost complexată de buza mea subțire. Când eram copil, obișnuiam să râd punând mâna la gură, deoarece nu se vedeau dinții când zâmbeam și arătam ca un om al străzii fără dinți.

Aveam un filtrum de 20 mm, dinții nu mi se vedeau când vorbeam. Operația mea a creat unele dificultăți medicului (unele probleme de cicatrizare, precum și resorbirea firelor de sutură, dar doctorul nu a renunțat și a vrut să fiu mulțumită de rezultate. Acesta este motivul pentru care am așteptat mai mult timp pentru a publica rezultatele.

Cred că fața mea arată mai feminină acum decât înainte.”

Întrebarea unei alte foste paciente

O altă pacientă care s-a supus operației întreabă:

„Mulțumim că ai împărtășit aceste păreri despre lifting buza superioară. În cei 3 ani de când ai făcut operația, ce tratamente pentru cicatrice ai făcut? Și lungimea filtrumului tău (distanța dintre nări și buza superioară) s-a lungit în acest timp sau a rămas aceeași?

Am și eu colțuri buzelor coborâte. Regret liftingul de buze și sper să se lungească cu 2 mm în următorii doi ani. Nu arată bine pe fața mea. Cicatricea mea este, de asemenea, o preocupare. Mulțumesc.”

Răspunsul pacientei inițiale

„Voi încerca să-mi amintesc tot ceea ce s-a făcut (deși s-ar putea să nu știu denumirile corecte ale procedurilor). Inițial, o parte din problema mea cu cicatricile a fost mai mult o situație în care zona în care nara mea atinge fața nu era chiar în regulă. Doctorul a făcut de fapt o mică reparație chirurgicală în acea zonă.

Aveam o mulțime de țesut cicatricial dur sub piele. Doctorul a făcut injecții în aceste zone și m-a ajutat enorm. În plus, a folosit radiofrecvență (ablație???) pentru a netezi/rafina unele zone și microneedling pe toată cicatricea, renunțând încet la acest tratament pe măsură ce rezultatele dorite apăreau.

A fost uimitor cât de mult timp după procedură s-au resorbit suturile la mine, comparativ cu atâtea paciente care nu au avut această problemă. Așadar, am făcut mai multe ședințe de microneedling în jurul nării stângi decât în jurul celei din dreapta.

Tocmai m-am măsurat și aș spune că distanța filtrumului nu s-a modificat de la operație. Ai poze cu rezultatele tale aici? Mă întreb dacă nu cumva suntem mai critice cu propriile noastre rezultate pentru că ne este ciudat să vedem pe cineva diferit care se uită la noi în oglindă, știi? O parte din mine ar vrea să știe ce cred ceilalți despre mine… dar apoi mă răzgândesc și nu vreau să știu!”

Concluzie

Un lifting de buze este o operație ușoară ce nu necesită internare, însă, așa cum scria și una dintre paciente în grupul online de operații estetice din România, este o operație simplă, însă coaserea este o artă și doar o parte din chirurgi o pot face impecabil.

Dacă iei în calcul ideea de a te supune unei astfel de operații, cel mai important lucru pe care îl poți face este să alegi să mergi la un consult la un doctor cu experiență și cu recenzii bune. Deși ajută să citești păreri despre lifting buza superioară ale unor paciente, la fel de important este să afli părerea unui specialist. Pe baza istoricului tău medical, acesta este cel mai în măsură să îți recomande sau nu operația.

Published On: februarie 24th, 2023 / Categories: Lip lift / Tags: , , /