Interesul pentru chirurgia plastică este la cote maxime, dar stigmatizarea și dezinformarea încă planează asupra celor care își fac operații estetice, inclusiv asupra operației de liftingul chirurgical la buza superioară.

În acest articol ne-am propus să demontăm câteva preconcepții și să-ți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru a decide singură dacă un lifting chirurgical la buza superioară este o procedură care să merite pentru tine.

Cu toții am văzut femei care își fac mărire de buze prin injectarea de acid hialuronic. Deja preconcepțiile legate de buzele injectate s-au redus pe măsură ce tot mai multe paciente au realizat că „botul de rață” nu este standardul, ci excepția. Că doar medicii lipsiți de etică sau cunoștințe au rezultate mai puțin fericite și ale căror rezultate devin virale pe internet.

Cu ce diferă un lifting chirurgical la buza superioară de injectările cu acid hialuronic

Deși mărirea de buze cu acid hialuronic rămâne, de departe, procedura estetică cea mai căutată în România, un lifting chirurgical la buza superioară este o alternativă bună, însă prea puțin cunoscută și prin urmare, mai puțin luată în considerare.

Pentru persoanele care doresc buze mai mari, dar s-au săturat să se întoarcă mereu în cabinet pentru retuș cu acid hialuronic, un lifting chirurgical la buza superioară este o opțiune atrăgătoare.

Există o mulțime de paciente care s-au plictisit să se programeze de două ori pe an pentru injecțiile cu acid hialuronic și să treacă prin experiența de a avea buzele inflamate de fiecare dată timp de câteva zile.

Cu ce diferă un lifting chirurgical la buza superioară de injectările cu acid hialuronic

Mai nimeni nu știa de această procedură în urmă cu câțiva ani, deși liftingurile chirurgicale standard ale buzelor sunt practicate de mult timp, în special la pacienții trecuți de 45 de ani.

Procedura de lifting chirurgical la buza superioară s-a perfecționat în ultimii ani și a început să devină o opțiune mai atrăgătoare și pentru pacientele mai tinere. În prezent, recuperarea după operație este mai rapidă, iar cicatricile sunt imperceptibile.

Uneori, unele paciente au avut chiar experiențe nefericite la doctori nespecializați și au avut gâlme, le-a migrat acidul sau au avut infecții. Alteori, au avut vânătăi pentru că au uitat că nu trebuiau să ia aspirină înainte sau după procedură.

Când să iei în calcul un lifting chirurgical la buza superioară

Liftingul buzelor este o procedură chirurgicală prin buza superioară este ridicată prin îndepărtarea pielii dintre nas și marginea buzei superioare.

Toată această procedură creează un aspect mai voluminos al buzelor.

Scopul intervenției este fie de a scurta distanța dintre nas și buză, fie de a crește dimensiunea unei buze foarte subțiri în mod natural.

Această distanță dintre nas și partea superioară a buzei se numește filtru (philtrum). Conform experților și manualelor de anatomie, există o lungime ideală a acestuia pentru ca fața să fie frumos proporționată. S-a constatat ca 11 până la 13 milimetri este ceea ce este considerat „ideal” pentru femei și 13 până la 15 milimetri este „ideal” pentru bărbați.

Când să iei în calcul un lifting chirurgical la buza superioară

Prin reducerea distanței filtrale, se echilibrează treimea inferioară a feței și, de asemenea, face buza superioară mai plină, însă îți poate face dinții mai vizibili.

Chiar dacă genetic ai fost suficient de norocoasă și ai un intervalul „ideal” între nas și buza superioară, acest spațiu se poate extinde în timp din cauza scăderii colagenului și a întinderii ligamentelor.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, buza superioară se alungește, ceea ce duce la întoarcerea buzei spre interior și, prin urmare, va crea un aspect de buză mai subțire.

Cum se efectuează un lifting chirurgical la buza superioară?
De obicei, operația este efectuată sub anestezie locală în mai puțin de o oră.

Prin intervenție este scurtat spațiul dintre partea inferioară a nasului și partea superioară a buzei de sus, prin tăierea unei fâșii de piele chiar sub nări.

Procedura ridică vermilionul buzei (marginile ei), făcând buzele să arate mai bine. Definește de asemenea, arcul lui Cupidon, astfel încât curbele sale să fie mai proeminente și să pună buzele în valoare.

Medicii îndepărtează în esență o bucată de piele atunci când efectuează un lifting chirurgical la buza superioară.

Recuperarea după intervenție

La fel ca orice intervenție chirurgicală, este de așteptat până se văd 100% rezultatele. Majoritatea pacienților nu au nevoie de obicei de medicamente pentru durere pe bază de prescripție medicală – doar de niște gheață.

Te poți aștepta la o ușoară senzație de „strângere” timp de trei zile și umflături timp de două săptămână. După aproximativ o săptămână, firele sunt scoase și te poți da cu fond de ten.

Prima săptămână de vindecare poate părea mai grea, dar după două-trei săptămâni, pacienții uită disconfortul resimțit în prima fază.

Fiecare pacient se vindecă diferit. Incizia se poate vindeca impecabil, însă la unii pacienți, pot rămâne cicatrici. Roșeața este celălalt aspect care poate persista.

Cu toate acestea, tehnicile de lifting chirurgical la buza superioară au evoluat, astfel încât la cei mai pricepuți medici chirurgi esteticieni riscul de apariție a cicatricilor este minim.

Riscuri

Când vine vorba de proceduri permanente, fie că este o rinoplastie sau un lifting chirurgical la buza superioară, riscul este să nu fii pe deplin mulțumită de rezultate.

Ca în orice intervenție există și riscuri de infecție sau cicatrizare în cazul în care nu ești pe mâinile unui chirurg foarte bun.

De altfel, la medicul potrivit, aceasta este o procedură foarte, foarte sigură și ratele de complicații sunt extrem de scăzute.

Cel mai bun mod de a evita aceste tipuri de complicații este să găsești un chirurg plastician certificat care are multă experiență în a efectua procedura.

Cât costă un lifting chirurgical la buza superioară

Costul unui lifting de buze depinde foarte mult de locație. Deși s-ar putea să găsești unul în afara orașelor mari, costul mediu al unui lifting de buze poate varia între 3000 și 4500 de lei.

Părerea unei paciente despre lifting chirurgical la buza superioară

„Recunosc că m-am interesat mult înainte să fac pasul. Am întrebat foste paciente pe un grup cu intervenții estetice și văzând rezultatele și părerile celor care și-au făcut mi-am făcut și eu curaj să fac. Sunt foarte mulțumită. Nu m-a durut și cicatrizarea a fost impecabilă.”