fbpx

Înțelege diferența între injecții cu Botox și cele cu acid

Jul 13, 2020 | Dermatologie estetică

Popularitatea injectabilelor este în creștere de peste un deceniu. În timp ce terapia cu injecții botox este încă numărul unu în topul preferințelor în materie de estetică, fillerele o ajung repede din urmă.

În orice caz, problema cea mai presantă o constituie alegerea opțiunii potrivite pentru pielea ta, dacă alegi să încerci aceste tratamente cu injecții botox sau fillere. Cunoașterea diferențelor dintre toate opțiunile existente este o treabă pentru profesioniști, așa că ne-am gândit să îți prezentăm cât mai explicit care ar fi diferențele, avantajele și lucrurile de luat în considerare pentru a-ți face decizia mai ușoară.

Terapia cu injecții Botox

Denumirea de „Botox” este de fapt numele de brand al uneia dintre toxinele botulinice existente. În prezent, singura neurotoxină botulinică aprobată de FDA (Food and Drug Administration) este cea de tip A.

Există mai multe branduri pe piață ce o produc șicomercializează, precum: Botox, Dysport, Vistabel, Xemoin și Jauveau.

Injecțiile cu botox sunt soluția ideală pentru eliminarea ridurilor de expresie din zona frunții, „laba gâștii” sau ridurile dintre sprâncene.

Principiul este simplu: zonele care sunt afectate de expresiile faciale au nevoie de botox, pentru liniile în repaus se folosesc fillere. În timp de botoxul este soluția perfectă pentru țintirea acelor „puncte de îndoire”, în care se contractă mușchii, fillerele sunt potrivite pentru liniile profunde care sunt prezente chiar și atunci când mușchii faciali sunt în repaus.

În graficul de mai jos poți vedea diferențele între aceste tipuri de riduri:

Deși terapia cu inkecții botox este preponderent folosit pentru intervenții cosmetice în zona feței, aceasta are și aplicabilități în sfera non-cosmetică, în zone precum:

  • axilă – ajută la reducerea hiperhidrozei (transpirației în exces)
  • mușchiul maxilarului – pentru a preveni șlefuirea dinților cauzată de articulațiile temporo-mandibulare.

Toxina botulinică începe să își arate efectele maxime la 2-10 zile de la injectare. Firește că această durată diferă de la un pacient la altul, în funcție de reacția individuală și rapiditatea metabolizării toxinei.

Concentrațiile soluțiilor folosite diferă de la un brand la altul. La Botox de exemplu formula este foarte diluată, astfel reacțiile adverse posibile sunt minimizate. Printre reacțiile adverse cele mai probabile se numără:

  • echimoză (vânătaie) în locul injectării;
  • durere locală.

Acestea sunt reacții absolut normale, la majoritatea pacienților fiind nederanjante. În schimb, în cazul în care acuzi senzații precum uscăciune a ochilor, zâmbet strâmb/ asimetric, pleoapă căzută, putem vorbi de o posibilă reacție alergică sau intoleranță la substanță și ar trebui să iei de îndată legătura cu medicul la care ai făcut procedura.

Fillere

Fillerele sunt o varietate de opțiuni temporare sau permanente pentru umplerea ridurilor adânci. Toxina botulinică și substanțele de umplere sunt utilizate, de regulă, împreună, ele funcționând diferit și completându-se.

Injectabilele de tip filler conțin acid hialuronic, în diverse concentrații moleculare. Astfel, ele pot fi alese în funcție de tipul de piele al pacientului și de corecția care se dorește să se efectueze. Printre cel mai folosit și cunoscut brand de fillere este cel produs de Juvederm.

Fillere se pot folosi pentru corecția ridurilor nazolabiale sau nazogeniene, conturarea și definirea buzelor sau pentru sporirea volumului pomeților și a bărbiei. Rezultatele obținute rezistă între 5-24 luni, fiind influențate de metabolismul și stilul de viață al fiecăruia.

Concluzii

Pe scurt, principala diferență dintre botox și fillere este sfera de utilizare a fiecăruia. De aceea, nu putem să spunem că se exclud, ci dimpotrivă, se completează: botoxul ajută la corecția ridurilor din zonele afectate de mușchii faciali, „paralizând” mușchii, pe când fillerel oferă volum.

Cel mai important este să alegi un medic bun care să îți evalueze corect pielea și să aleagă cea mai bună soluție de tratament pentru imprefecțiunile pe care vrei să le corectezi.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

8 + 15 =