Știi acea senzație de frustrare atunci când te uiți în oglindă și observi acele riduri între sprâncene, care par să te facă să arăți supărată sau îngrijorată?

Ei bine, nu ești singura. Însă, vestea bună este că există tratamente care pot face să dispară acele riduri între sprâncene, cunoscute și sub denumirea de „glabela” în câteva zile. E drept că acelea sunt și cele mai costisitoare, însă există în egală măsură și multe alte dispozitive sau obiceiuri care, însoțite de o disciplină zilnică te pot ajuta să te uiți în oglindă fără să te ia durerea de cap uitându-te la acele riduri de încruntare.

De ce e important să știi de ce ai riduri între sprâncene

În primul rând, uită-te cu atenție la zona glabela (zona dintre sprâncene) și ce anume te deranjează la aceste riduri. Se văd chiar dacă nu faci expresii faciale? Sunt pur și simplu acolo când ai fața relaxată sau doar când te încrunți?

Deși nu ai crede, există cauze surprinzătoare, la care nici nu te-ai aștepta pentru care acele riduri între sprâncene apar. De aceea, nu trece mai departe grăbită să vezi lista de tratamente disponibile, ci descoperă pentru început cauza. Va fi un prim pas important, pentru că vei conștientiza sursa și vei putea renunța la unele obiceiuri care fac ca acele riduri să se adâncească.

Iată principalele cauze pentru care ridurile dintre sprâncene (glabela) apar:

Razele UV și încruntarea

Unele persoane sunt mai sensibile la soare și lumină decât altele. Poate chiar tu ești aceea. Dacă așa este, atunci purtarea ochelarilor de soare, ideal și a unei pălării te va ajuta să eviți reflexul de a te încrunta pentru a vedea mai bine când este soare sau lumină puternică.

Razele UV și soarele puternic sunt printre cei mai mari dușmani ai pielii. Ca să previi ridurile și îmbătrânirea prematură a feței, nu uita să aplici cremă de protecție solară minimum 30+ SPF pe pielea din jurul ochilor, pe față și pe gât 365 de zile pe an.

Dormitul pe o parte

Poate unul dintre cele mai importante și ignorate surse de riduri este dormitul pe o parte. Îți dai seama că în fiecare noapte, dacă dormi câte 7-8 ore pe o parte, acea parte va ajunge să fie vizibil mai ridată?

Este puțin amuzant că majoritatea femeilor știu că demachierea trebuie să fie blândă și nu trebuie să aplice forță când folosesc dischete demachiante, însă, când vine vorba de dormitul lateral e ca și cum ar folosi acea presiune la demachiere timp de muulte ore.

În cazul acelor riduri între sprâncene, uneori se poate forma o singură cută sau amândouă, în funcție de poziția capului. De aceea, ideal este să dormi cu fața în sus pentru a evita formarea ridurilor și asimetriilor faciale. În prezent, mai sunt la vânzare și perne care promit că sunt special create pentru reducerea formării ridurilor.

Stresul

Stresul

Dacă lucrezi într-un mediu stresant, ai relații toxice și ai parte de nemulțumiri acasă sau la serviciu, e firesc că acest stres se imprimă și pe față prin mișcările repetate de încruntare și încordare zilnică. Încearcă să faci pace cu persoanele toxice sau să schimbi mediul de lucru, căci stresul oxidativ nu aduce doar riduri, ci și boli.

Lucrul la calculator

Uneori, încruntarea este o mișcare inconștientă atunci când te concentrezi și acea mișcare repetată de mii de ori inconștient provoacă riduri între sprâncene.

Va fi nevoie de un efort exersat pentru a-ți conștientiza aceste expresii faciale și să încetezi să le mai faci. Alteori, poți avea nevoie de ochelari de vedere care să te ajute să vezi mai bine. În ambele cazuri, unei persoane din afară îi va fi mult mai ușor să observe toate astea și să îți spună, așa că nu exita să ceri părerea unei colege.

Dieta

Ce mănânci și ce bei îți poate face fața mai tânără sau mai îmbătrânită, poate pune acele riduri pe față sau le poate ține la distanță. Dacă mănânci nesănătos, în special alimente de fast food, semipreparate, produse cu mult zahăr, bei sucuri industriale sau alcool în exces, așteaptă-te să aibă de suferit și pielea, nu doar vasele de sânge și organele interne.

Tensiunea musculară

Unele persoane au spasme oculare și migrene care contribuie la formarea acelor riduri între sprâncene. În cazul lor, uneori medicii pot prescrie medicamente antihistaminice sau antiinflamatoare care reduc durerea, inflamația și relaxează muscular.

Tensiunea musculară poate fi, de asemenea, un simptom al nivelului scăzut de magneziu la persoanele care au deficit, iar un supliment de magneziu poate părea neimportant, dar poate contribui destul de mult la relaxarea mușchilor.

Tratamentele cu cele mai vizibile rezultate pentru riduri între sprâncene

Dacă vrei să scapi de ridurile glabela aproape peste noapte, nu trebuie decât să te programezi la o clinică de medicină estetică care oferă tratamente injectabile.

Botox

Dacă ai riduri între sprâncene care apar doar când te încrunți, atunci injectarea cu Botox sau baby Botox te va face să arăți natural și fără acele riduri în doar câteva zile. Privește cum arată această tânără de 28 de ani în primele 6 zile după injectarea cu Botox.

Deși sunt încă multe prejudecăți legate de Botox în România, substanța este incontestabil una dintre cele mai incredibile, fiind folosită nu doar în estetică, ci în zeci de afecțiuni medicale.

Unde mai pun în calcul că Botoxul ajută, de asemenea, la prevenirea adâncirii ridurilor, reducând obiceiul de a se încrunta excesiv.

Acid hialuronic

Probabil că folosești creme sau seruri cu acid hialuronic, însă în forma sa injectabilă este cu adevărat uimitoare, fiind folosită pentru riduri între sprâncene care sunt adânci și se văd pe față chiar și când este complet relaxată. Și desigur la alte zeci de proceduri estetice, printre care și corecții ale nasurilor cârne, mărire de buze sau pomeți.

Sper deosebire de tratamentul cu Botox pentru riduri între sprâncene, tratamentul cu acid hialuronic are efect chiar din cabinetul medical, unde toată procedura durează aprox. 15 minute.

Uneori, cele două tratamente pot fi combinate, mai ales la persoane cu riduri profunde.

Tratamentele cu cele mai vizibile rezultate pentru riduri între sprâncene

Alte tratamente

Deși nu sunt tratamente specializate doar pentru riduri între sprâncene, următoarele dispozitive sau tratamente sunt testate științific, iar recenziile celor care le-au încercat dau încredere multor persoane să le încerce.

Dermapen

Dermapen este cel mai performant dispozitiv de microneedling din lume și este un dispozitiv medical, folosit în clinici, de forma unui stilou cu microace care regenerează pielea. Textura întregului ten se îmbunătățește, iar ridurile se reduc, la fel și petele pigmentare, cicatricile postacneice, sau porii dilatați.

Piatra Gua Sha

Piatra Gua Sha este folosită pentru masajul facial, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și elasticitatea pielii. E ca un fel de mers la sală al feței, prin fortificarea mușchilor faciali.

Piatra este confecționată din jad și are un finisaj delicat, nenumărate femei fiind foarte mulțumite de efectul de lifting natural al feței după o folosire îndelungată, zi de zi sau cel puțin 5 zile pe săptămână.

Pernă specială

Ridurile de somn nu sunt o invenție. Deja nenumărate studii au confirmat asta, iar unii producători deja au scos pe piață perne speciale antirid, precum compania Yiara. Aceasta are decupajele laterale special concepute astfel încât să nu se mai preseze pielea feței, iar atunci când dormi pe o parte.

Alte recomandări

Pentru a ține ridurile la distanță, hrana, hidratarea și protecția solară zi de zi sunt foarte importante. La fel și îngrijirea pielii și o rutină care să includă exfolierea regulată a pielii, aplicare de creme și seruri care să mențină pielea constant hidratată.

Nu uita: pielea deshidratată face ca ridurile să apară mai repede și să se adâncească.

Published On: aprilie 7th, 2023 / Categories: Anti-îmbătrânire cu Botox / Tags: , , /