Te-ai decis să apelezi la o procedură de dermatologie estetică? Sau iei asta în considerare pentru viitor? Dacă răspunsul tău este “da” la oricare dintre aceste două întrebări este important să știi la ce să te aștepți. 

Află că tratamentele dermatologice estetice sunt din ce în ce mai populare. Beneficiile lor au devenit în ultimii ani mai bine cunoscute de către toată lumea. Ele te pot ajuta să îți recapeți încrederea în tine, să elimini orice nesiguranță ai legată de aspectul tău și te pot ajuta să „dai timpul înapoi” pentru tenul tău. 

Însă, înainte de a lua decizia de a apela la un tratament estetic, ia în considerare următoarele lucruri: 

Cuprins: Înțelege de ce îți dorești tratamentul de dermatologie estetică | Înțelege exact ce așteptări ai de la tratamentul de dermatologie estetică | Alege specialistul potrivit pentru procedura de dermatologie estetică dorită | Informează-te despre dermatologie estetică, dar din surse de încredere | Ia în considerare perioada de recuperare

1. Înțelege de ce îți dorești tratamentul de dermatologie estetică

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când te gândești la o schimbare a aspectului tău este să înțelegi motivația din spatele dorinței tale. 

Tratamentele estetice, în principiu cele chirurgicale, sunt un proces mai complex și de lungă durată. Pentru a rămâne motivată să mergi la fiecare consultație, să respecți toate recomandările medicului tău estetician și să investești timp în schimbarea ta, trebuie să știi ce te motivează. 

Tratamentul de dermatologie estetică potrivit te poate ajuta să fii mulțumită și încrezătoare cu ceea ce vezi în oglindă, indiferent de nesiguranța pe care o ai legată de aspectul tău. 

Știind că a apela la o procedură sau un tratament estetic este o alegere foarte personală, motivația cea mai bună pentru o schimbare de look trebuie să fie legată de starea ta de bine. 

2. Înțelege exact ce așteptări ai de la tratamentul de dermatologie estetică

Este foarte important ca atunci când decizi să apelezi la o procedură estetică, fie ea chirurgicală sau nechirurgicală, să înțelegi că scopul este îmbunătățirea aspectului tău, nu modificarea lui totală. 

Așteptările tale trebuie să fie realiste, dar mai ales clare. De ce este important să știi exact ce îți dorești? Pentru că doar așa îi poți comunica eficient medicului tău estetician ce rezultate îți dorești să vezi în oglindă la final. 

Posibile așteptări pe care să le comunici medicului

Oricare ar fi motivul pentru care vrei să apelezi la o procedură de dermatologie estetică, este bine să știi exact ce îți dorești ca să îți poți exprima așteptările față de medicul estetician Medlink. 

Poate că începi să observi efectele îmbătrânirii asupra tenului tău, că ai o nesiguranță care te-a împiedicat mereu să fii încrezătoare în aspectul tău, sau că îți dorești o îmbunătățire a unei zone faciale. Este posibil să îți dorești unul dintre următoarele lucruri:

 • Să obții un ten neted și perfect.
 • Să scapi de ridurile faciale. 
 • Să îți pui în evidență o anumită trăsătură facială. 

Cu toate acestea, ia în considerare că trebuie să fii flexibilă în așteptările pe care le ai și să îi permiți specialistului la care apelezi să îți dea sfatul său. Medicul estetician este singurul care îți poate spune ce schimbare este cea mai potrivită pentru a îți pune în evidență frumusețea naturală și a îți elimina nesiguranța legată de aspect în același timp. 

Află soluțiile estetice potrivite pentru tine

3. Alege specialistul potrivit pentru procedura de dermatologie estetică dorită

Este de la sine înțeles că trebuie să alegi un medic estetician cu experiență și cele mai bune recomandări. Nu contează ce tip de procedură alegi să faci, este absolut normal să vrei să știi că ești pe mâini bune. 

Însă, pe lângă calificarea și experiența specialistului, este bine să iei în considerare și cât de confortabil te simți în cabinetul acestuia. Așa cum am menționat mai sus, tratamentele estetice sunt o alegere personală. Deci este normal să îți dorești să colaborezi cu un medic cu care te simți în largul tău să discuți deschis despre ce așteptări ai legate de aspectul tău și în care să ai încredere că îți va face cele mai bune recomandări.  

4. Informează-te despre dermatologie estetică, dar din surse de încredere

Atunci când ești bine informat asupra unei proceduri de dermatologie estetică, ai mai mult curaj să faci pasul spre a apela la ea și a îți îmbunătăți aspectul. 

Poate că visezi de mult timp la un tratament care să te ajute să te simți mai bine în pielea ta, dar poate ai ezitat mereu pentru că nu știi exact ce implică. Cel mai bun mod de a scăpa de această frică este să te informezi. 

Idei de surse de unde poți să te informezi

Vestea bună este că, în ziua de azi, există foarte multă informație online despre diverse proceduri estetice și implicațiile lor. Vestea rea este, însă, că nu toată informația pe care o găsești online este de încredere. 

Astfel, atunci când te informezi asupra unui tratament pe care ți-l dorești, ai grijă să alegi surse de încredere. Uite câteva surse de încredere de unde poți să te informezi despre procedurile de dermatologie estetică:

 • Bloguri online 
 • Cărți de specialitate 
 • Site-ul Medlink 

Cu toate acestea, cea mai de încredere sursă de informare este medicul tău estetician. Doar specialistul estetician are experiența necesară pentru a oferi recomandări personalizate fiecărui pacient și de a răspunde la toate întrebările tale.  Deci, orice nelamurire ai avea, este întotdeauna o idee bună să o discuți direct cu un specialist estetician Medlink. 

5. Ia în considerare perioada de recuperare

Așa cum este în cazul oricărei intervenții medicale, există o perioadă de recuperare care implică niște pași pe care trebuie să îi urmezi cu strictețe pentru o recuperare eficientă. Fie că este vorba de restricții de a face efort, de restricții alimentare, de nevoia unei hidratări mai bune, sau alte recomandări, acestea au scopul de a asigura că rezultatele finale ale procedurii sunt corecte și pe măsura așteptărilor. 

Astfel, este absolut necesar să iei în considerare faptul că procesul de îmbunătățire al aspectului tău nu se încheie imediat după terminarea procedurii estetice. 

Posibile recomandări postprocedură dermatologie estetică

În funcție de procedura de dermatologie estetică la care apelezi, ar putea fi nevoie de câteva zile sau săptămâni pentru o recuperare eficientă. 

Acest lucru poate însemna că vei avea nevoie de timp liber de la jobul tău, că nu vei mai putea îndeplini anumite sarcini pentru o scurtă perioadă de timp, sau că va fi nevoie de o rutină specială de îngrijire a feței. 

 • Evitarea machiajului obișnuit pentru câteva zile. 
 • Aplicarea unor creme cicatrizante și reparatorii.
 • Folosirea unei creme cu protecție solară.
 • Alte recomandări personalizate pentru o regenerare eficientă și corectă a pielii.
 • O scurtă perioadă de repaus fizic.