Augmentarea pomeților cu acid hialuronic reprezintă un tratament estetic ce a prins tot mai mult ter în ultima vreme, grație conturării faciale oferite și posibilității de a corecta și alte aspecte precum ridurile nazogeniere sau ceracănele cu un singur tratament estetic. Este extrem de importnt, ca, atunci când decizi să faci acest tratament estetic să alegi un medic dermatolog sau estetician, ce deține experiență în domeniul esteticii și tratamentelor faciale, pentru a-ți oferi rezultatele dorite în deplin confort, siguranță și fără absolut nicio complicație.

Ce sunt fillerele cu acid hialuronic?

Fillerele dermice utilizate la augmentarea pomeților, precum și în cazul altor tratamente estetice, sunt substanțe sintetice sau naturale injectate în liniile, pliurile și țesuturile feței pentru a reduce aspectul ridurilor și pentru a restabili plenitudinea feței, care începe să se diminueze odată cu înaintarea în vârstă, din cauza scăderii producției de elastină și colagen.

Marea majoritate a materialelor utilizate pentru augmentarea pomeților, precum este acidul hialuronic, sunt absorbabile. Acest lucru însemană că, în timp, ele sunt absorbite și metabolizate de către organism. De aceea, rezultatele unui tratament de augmntare a pomeților cu acid hialuronic nu vor fi permanente, durata acestora fiind de aproximativ 6-12 luni de la injectare.

Ce tipuri de fillere se folosesc la augmentarea pomeților?

Fillere utilizate pentru crearea unui volum suplimentar în cazul augmentării pomeților sau tratamentelor pentru riduri pot fi compuse din substanțe precum:

 • Acidul hialuronic (Juvederm, Restylane): Acidul hialuronice se regăsește în mod natural în piele, creând un volum suplimentar. Fiind o substanță hidrofilă, potențarea și prelungirea duratei rezultatelor la augmentarea pomeților depind într-o foarte mare măsură de hidratarea optimă a organismului.
 • Hidroxiapatita de calciu (Radiesse): Acest tip de fillere folosesc calciul sub forma unor particule microscopice, sub forma unui gel mult mai consistent decât acidul hialuronic. Este mult mai potrivită pentru ridurile foarte adânci.
 • Acidul polilactic (Gana V) este un acid ce stimulează producția de colagen din piele, conferind fermitate și reducând aspectul ridurilor. Acest tip de produs injectabil folosit la tratamentele estetice are rolul de stimulare a fermității, fiind utilizat pentru a trata ridurile profunde și pentru a crește volumul din care s-a pierdut grăsimea. Funcționează treptat, dar poate oferi rezultate timp de cel puțin doi ani, fiind un filler semipermanent.
 • Polimetilmetacrilatul (PMMA) este un sistem format din sfere microscopice și colagen, ce redă tonusul și fermitatea pielii. De regulă, acest tip de filler nu constituie prima opțiune a esteticienilor, întrucât au existat anumite complicații, fiind un produs sintetic.
 • Injecțiile cu grăsime proprie se folosesc de grăsimea proprie a pacientei, extrase pe alte părți ale corpului, precum șolduri, fese sau abdomen. Acest tratament se execută în timpul operațiilor de liposucție, pentru a se viza mai multe aspecte pe lângă efectul de slăbire propriu-zisă.

augmentarea pometilor medlink center dermatolgie estetica craiova dermatolog tratamente acid hialuronic

Ce complicații pot apărea după augmentarea pomeților?

Augmentarea pomeților cu acid hialuornic este o procedură sigură, atât timp cât este făcută de către un specialist în domeniu, fie el dermatolog sau estetician. Există, însă, anumite posibile reacții adverse care sunt absolut normale și nu trebuie să te îngrijoreze. În plus, acestea dispar la 24-48 de ore de la injectare.

Printre cele mia frecvente reacții advrese care pot să apară după augemntarea pomeților cu acid hialuronic se numără:

 • roșeața;
 • edem ușor la locul sau în zona injectării;
 • durere minoră;
 • senzație de mâncărime;
 • o ușoară învinețire la locul injectării.

Efectele secundare extrem de rare care pot apărea dup augmentarea pomeților sunt:

 • infecţie;
 • scurgeri de filler (substanța injectată) prin locul injectării;
 • noduli în jurul locului de injectare, putând fi necesară dizolvarea acidului sau excizia chirurgicală a produsului injectat;
 • deplasarea umpluturii dintr-o zonă în alta;
 • vătămarea vaselor de sânge;
 • orbire, care apare atunci când fillerul este injectat într-o arteră, blocând fluxul de sânge către ochi;
 • moartea țesuturilor, din nou datorită blocării fluxului sanguin.

Pentru a evita toate acestea, este important ca procedura de augmentare a pomeților cu acid hialuronic să fie făcută de un specialist în domeniul esteticii faciale, pentru ca injectarea să fie extrem de precisă, iar țesuturile adiacente să nu fie afectate în nicun fel.

Cum se desfășoară tratamentul?

În urma unei consultații, medicul dermato-estetician va efectua o analiză  facială avansată pentru a identifica punctele cheie de injectare.

Este recomandat ca, în cele 2 săptămâni anterioare procedurii, să eviți administrarea oricărui medicament pentru diluarea sângelui, cum ar fi aspirina sau alte anticoagulante. Dacă iei un astfel de tratament prescris pentru o afecțiune medicală, este bine să îi spui medicului estetician acest aspect și să discuți cu cardiologul sau medicul care te are sub observație pentru a vedea dacă poți întrerupe tratamentul.

Pentru reducerea disonfortului sau durerii se va aplica o cremă anestezică pe zona care urmează a fi făcută augmentarea poemților. Cu ajutorul unui ac fin se va împunge un punct pe care va fi introdusă canula atraumatică. Aceasta premite dispunerea uniformă a acidului hialuronic sub piele și reduce mult mai mult posibilele vânătâi la locul injectării, fiind nesecară o singură înțepătură pe o fiecare parte pentru întreg tratamentul.

augmentarea pometilor acid hialuronic dermatologie estetica medlink center craiova

Augmentarea pomeților în deplină siguranță

Pentru a te asigura că nu vei avea reacții advrese în urma tratamentului de augmentare a pomeților, ține cont de sfaturile noastre:

 1. Apelează doar la un medic autorizat, care deține experiența necesară pentru a efectua tratamente cu fillere cu acid hialuronic. Poate fi un medic dermatolog, un estetician sau un chirurg plastician.
 2. Fă-ți tratamentul de augmentarea pomeților doar într-un mediu steril și sigur, cum este un centru medical.
 3. Întreabă-ți medicul despre fillerul ales și solicită-i să vezi că acesta este sigilat.
 4. Nu cumpăra fillere cu acid hialuronic online, deoarece acestea nu sunt sigure.
 5. Asigură-te că fillerul ales este aporbat de FDA.
 6. Întreabă-ți medicul despre posibilele efecte secundare care pot apărea și cum le poți diminua.
 7. Asigură-te că îi spui medicului despre toate tratamentele medicamentoase pe care le iei, înainte de tratament, pentru a te asigura că nicunul dintre acestea nu va interacționa într-un mod negativ cu augmentarea pomeților.
 8. Întreabă medicul despre ce ai voie sau nu să faci după procedură.

Care sunt beneficiile fillerelor pentru pomeți?

În comparație cu alte opțiuni de tratament, cum ar fi implanturile obrazului și liftingul chirurgical, fillerele cu acid hialuronic pentru augmentarea pomeților au mai multe beneficii evidente:

 • Pot fi efectuate în cabinetul medicului dermatolog sau la o clinică medicală, nefiind necesară anestezie generală.
 • Recuperarea după augmentraea pomeților cu acid hialuronic este rapidă și poți reveni la activitățile obișnuite imediat după tratament.
 • Rezultatele durează între 6 și 12 luni, apoi fiind necesare doar ședințe de întreținere.
 • Pe lângă efectul de volumizare a pomeților, acestea ajută la crearea unui ușor efect de lifting prin care sunt estompate ridurile nazogeniene și cearcănele.
 • Riscurile sunt minime, iar posibilele reacții adverse minore care pot apărea dispar rapid, în maxim 48 de ore de la injectare.
 • Fillerele obrajilor pot fi modificate după introducere, ceea ce înseamnă că se poate adăuga o cantitate suplimentară dacă rezultatul nu este așa de evident pe cât ți-ai dori.
 • Augmentarea pomeților cu acid hialuronic este mult mai puțin costisitoare decât chirurgia plastică mai invazivă.

Concluzii

Așadar, dacă îți dorești să îți conturezi armonios profilul și să obții raportuile perfecte ale frumuseții, augmentarea pomeților cu acid hialuronic este soluția potrivită. Alege un medic specializat în tratamente estetice pentru a te asigura că totul decurge în deplină siguranță și fără complicații, pentru a obține pomeți voluminoși și feminini.

Published On: septembrie 16th, 2021 / Categories: Volumizare pomeți / Tags: , , , /