fbpx

Efectele remarcabile ale procedurii de volumizare pomeți

Apr 22, 2021 | Dermatologie estetică

Îți dorești pomeți proeminenți care să îți pună în valoare trăsăturile faciale? Efectele remarcabile ale procedurii de volumizare pomeți te pot ajuta să obții acest lucru.

Pomeții căzuți sunt unul dintre cele mai evidente semne ale îmbătrânirii. Atunci când pielea pomeților începe să se lase, întreaga față capătă un aspect obosit sau trist. Procedura de volumizare pomeți ajută la recăpătarea volumului și evidențierea pomeților tăi.

Chirurgia plastică este o opțiune pentru ridicarea pomeților. Cu toate acestea, ea este o soluție dureroasă și care implică o perioadă de recuperare de lungă durată și complexă. În contrast, soluția nechirurgicală de volumizare pomeți cu acid hialuronic este rapidă, relativ nedureroasă și eficientă.

Citește mai jos pentru a afla mai multe despre cauzele pierderii volumului pomeților și de ce procedura nechirurgicală de volumizare pomeți este soluția ideală pentru tine.

Cuprins: Cauzele pomeților căzuți | Ce implică procedura de volumizare pomeți? | Procedura nechirurgicală de volumizare pomeți | Cui i se adresează procedura de volumizare pomeți? | Când să apelezi la procedura de volumizare pomeți?

Cauzele pomeților căzuți

Pomeții căzuți pot afecta întregul aspect al feței tale, atât estetic, dar chiar și cum ești percepută tu de oamenii din jurul tău. Potrivit unui studiu, pomeții proeminenți sunt considerați un indicator ce face oamenii din jur să te perceapă ca o persoană de încredere.

Un aspect frumos al feței implică armonia tutulor elementelor feței tale. Astfel, atunci când pomeții tăi au un aspect căzut, acest lucru poate să afecteze și aspectul celorlalte structuri faciale.

Deși cu toții ne dorim pomeți mai bine definiți, există numeroase cauze care duc la pierderea volumului pomeților, un fenomen denumit „ptoză facială” în termeni medicali. Atât femeile, cât și bărbații se pot confrunta la un moment dat în viață cu un aspect căzut al pomeților, fie că acest lucru se întâmplă din cauza îmbătrânirii sau a altor motive.

Iată cauzele care duc la pierderea volumului pomeților:

Îmbătrânirea

Cauza principală a pierderii volumului pomeților este înaintarea în vărstă. Odată cu îmbătrânirea, se pierde din grăsimea subcutanată care există sub pielea feței. Cu toate acestea, structura osoasă a feței nu se schimbă odată cu pierderea grăsimii aflate în zona pomeților. Acest lucru duce în timp la apariția aspectului de obraji căzuți.

Afecțiuni medicale

Anumite afecțiuni medicale precum anorexia, bulimia, tuberculoza și sindromul Ehlers-Danlos pot avea ca simptom apariția aspectului de pomeți lăsați ca urmare a producerii unor schimbări la nivelul țesuturilor și celulelor din corp.

O dietă nesănătoasă

O dietă nesănătoasă și insuficientă poate duce la pierderea grăsimii subcutanate din zona obrajilor, lucru care duce la un aspect de pomeți căzuți.

Stilul de viață

Anumite obiceiuri din viața ta de zi cu zi pot și ele să contribuie la pierderea volumului pomeților tai. Mai exact, fumatul, sportul în exces și deprivarea de somn sunt obiceiuri ce îți pot afecta aspectul în sensul acesta.

Cauze ale pomeților căzuți care nu sunt adevărate

Pe lângă cauzele pomeților căzuți deja discutate, există și câteva motive pe care unii oameni le consideră de vină pentru aspectul căzut al obrajilor. Cu toate acestea, ele nu sunt reale. Cauzele neadevărate implică alergatul și dormitul pe burtă. Niciuna dintre cele două „cauze” nu sunt reale. Faptul că ele ar putea contribui la apariția aspectului de obraji căzuți este doar un mit.

Ce implică procedura de volumizare pomeți?

Procedura de volumizare pomeți implică folosirea unor injecții cu acid hialuronic pentru obținerea unui contur mandibular proeminent.

Mai exact, injecțiile cu umpluturi dermice ajută la ridicarea volumului zonei de deasupra și in jurul pomeților tăi. Astfel, prin volumizarea pomeților se obține iluzia unei structuri osoase mai definită în zona obrajilor. Acidul hialuronic injectat în zona obrajilor ajută și la reducerea ridurilor sau liniilor faciale din jurul pomeților, dacă acestea există.

Obține rezultate imediate cu procedura de volumizare pomeți

Procedura de volumizare pomeți implică folosirea acidului hialuronic din mai multe motive. Mai exact, în primul rând, acidul hialuronic este o substanță ideală pentru umplerile dermice doarece el deja se găsește în mod natural în corpul uman, la nivelul pielii. Astfel, nu există niciun risc în folosirea acidului hialuronic pentru injecțiile de umplere dermică.

Alte motive ce fac ca acidul hialuronic să fie produsul perfect pentru volumizarea anumitor părți ale feței sunt:

 • Hidratează pielea
 • Crește elasticitatea pielii
 • Reduce efectele îmbătrânirii
 • Permite remodelarea feței

Medicii esteticieni Medlink au o tehnică de injectare a umpluturilor dermice foarte precisă. Deși ai crede că tratamentele nechirurgicale, bazate pe injecții nu sunt dificile de realizat, ele necesită atenție la detalii și o finețe în aplicarea lor.

before after volumizare pometi clinica medlink

Specialiștii esteticieni de la Medlink țin cont de următoare lucruri în timpul procedurii de volumizare pomeți:

 • Înțelegerea exactă a așteptărilor pacientei de la procedura de volumizare pomeți.
 • Identificarea eficientă a punctelor de injectare, cât și adâncimea acestora pentru a obține rezultatele dorite de către pacientă.
 • Alegerea cantității de acid hialuronic potrivită pentru structura facială a pacientei, dar și rezultatele estetice pe care aceasta și le dorește.
 • Evitarea unui rezultat fals, nenatural.

Ce cantitate de acid hialuronic este potrivită pentru tine?

Probabil că te întrebi de ce cantitate de acid hialuronic este nevoie pentru procedura de volumizare a pomeților tăi din două motive:

 • Pentru a estima costurile procedurii tale.
 • Pentru a fi sigură că nu vei obține un rezultat fals sau nenatural la finalul procedurii.

Cu toate acestea, răspunsul la întrebarea aceasta nu este unul simplu deoarece el depinde de mai mulți factori.

Mai exact, cantitatea necesară de acid hialuronic de care va fi nevoie pentru a îți reda forma de V a feței depinde de structura ta facială. În plus, cantitatea poate depinde și de rezultatele pe care tu îți dorești să le vezi la finalul procedurii în oglindă.

Un răspuns sigur poate veni de la medicii esteticieni Medlink în urma unei consultații și a unei discuții în care tu vei comunica specialiștilor ce îți dorești. Medicul estetician îți va recomanda cantitatea de acid hialuronic potrivită pentru structura ta facială astfel încât să obții rezulatele dorite și deloc false.

Procedura nechirurgicală de volumizare pomeți

Este important de reținut că procedura de volumizare pomeți cu umpluturi dermice este una de tip nechirurgicală care nu implică folosirea bisturiului pentru recăpătarea formei de V a feței.

Deși procedura de volumizare pomeți cu acid hialuronic nu este singura variantă, ea vine cu mai multe beneficii în comparație cu soluțiile chirurgicale. Acest lucru a facut ca din ce în ce mai mulți pacienți să caute soluții care nu implică folosirea bisturiului pentru a își recăpăta volumul și forma feței.

Beneficiile procedurii de volumizare pomeți cu acid hialuronic

Cel mai mare beneficiu al procedurii de volumizare pomeți cu acid hialuronic este acela că te ajută să îți recuperezi tinerețea și estetica feței. Indiferent de cauza care a dus la pierderea volumului obrajilor tăi, această soluție îți vine în ajutor.

Pe lângă beneficiul evident al aceste proceduri, ea are multe alte avantaje în comparație cu soluțiile chirurgicale de ridicare a pomeților, precum:

 • Fiind o procedură nechirurgicală, nu este nevoie de anestezie.
 • Pentru un plus de confort și un nivel minim de durere, medicul estetician aplică doar o cremă anestezic în zonele ce urmează să fie injectate.
 • Procedura de volumizare pomeți cu acid hialuronic este relativ nedureroasă.
 • Vei vedea rezultatele procedurii imediat.
 • Este o soluție rapidă ce durează doar câteva zeci de minute.
 • Nu vei mai fi nevoită să folosești tehnici de machiaj de tip contouring pentru a îți pune în evidență conturul feței.
 • Efectele procedurii sunt de lungă durată. Vei avea pomeți proeminenți până la 24 de luni.
 • Nu este nevoie de o perioadă de recuperare postprocedură. Te poți reîntoarce la activitățile tale zilnice imediat după procedura de volumizare pomeți.

Ce rezultate să aștepți de la procedura de volumizare pomeți?

În principal, această procedură asigură recăpătarea volumului feței tale, specific în zona obrajilor. Cu toate acestea, vei putea observa mai multe rezultate ce îți vor îmbunătății aspectul la finalul procedurii.

 • Vei scăpa și de ridurile din zonele din jurul pomeților
 • Vei vedea un rezultat evident de lifting facial
 • Vei observa că textura și calitatea pielii tale sunt îmbunătățite
 • Vei avea un aspect întinerit în mai puțin de o oră

Cui i se adresează procedura de volumizare pomeți?

Procedura de volumizare pomeți este pentru toată lumea. Oricine are o nesiguranță legată de aspectul pomeților poate să beneficieze în urma apelării la această soluție nechirurgicală. Mai exact, pot să apeleze la această procedură:

 • Atât femeile, cât și bărbații care doresc o formă mai proeminentă a pomeților.
 • Persoanele care au pierdut mult în greutatea corporală, iar acum se confruntă cu o pierdere de volum a obrajilor.
 • Persoanele care s-au bucurat de pomeți proeminenți, dar odată cu înaintarea în vârstă aceștia și-au pierdut din volum și au căpătat un aspect căzut.

Când să apelezi la procedura de volumizare pomeți?

Oricând este un moment bun să apelezi la o procedură nechirurgicală de volumizare pomeți atunci când ai o nemulțumire în legătură cu forma de V a feței tale.

Chiar dacă nu te confrunți cu o pierdere a volumului facial în zona obrajilor, dar cu toate astea îți dorești pomeți mai proeminenți, procedura nechirurgicală de volumizare pomeți cu acid hialuronic este potrivită pentru tine.

Oricând alegi că este timpul să investești în aspectul tău și starea ta de bine, vei găsi în cadrul clinicii Medlink specialiști esteticieni care vor personaliza soluțiile estetice potrivit nevoilor și dorințelor tale.