Asimetria facială este o problemă estetică destul de des întâlnită, putând fi corectată prin diverse tratamente moderne, nechirurgicale, care oferă rezultate de lungă durată. Află tot ce presupun acestea și cum poți obține un profil facial frumos conturat și cu trăsături definite.

Ce este asimetria facială?

Asimetria facială poate fi observată cu ochiul liber, dar sunt situații în care diferențele de simetrie sunt destul de subtile, putând fi descoperite doar pe baza unei analize faciale avansate.

Dacă te confrunți cu asimetrie facială, atunci când te privești în oglindă, vei oberva că trăsăturile feței nu se aliniază perfect. O ureche poate începe într-un punct mai înalt decât cealaltă ureche sau o parte a nasului poate avea un punct mai ascuțit decât cealaltă parte.

Aproape toată lumea are un anumit grad de asimetrie facială, dar, în anumite cazuri, aceasta este multmai vizibilă. De asemenea, la accentuarea asimetriei faciale pot contribui și factori precum fumatul, îmbătrânirea sau scăderea producției de colagen din piele, ce face ca trăsăturile să nu mai fie la fel de conturate.

De ce ai o față asimetrică?

Printre motivele pentru care poți avea o față asimetrică se numără anumite boli cu denumiri ciudate, de care probabil că nu ai auzit dacă nu ai fost diagnosticată cu una.

Pentru majoritatea celor care au față asimetrică, iată care sunt principalele cauze.

Genetica

Asimetria facială poate fi produsă pur și simplu de moștenirea ta genetică. De exemplu, dacă membrii familiei tale au buzele proeminente sau nasul ascuțit, este foarte probabil ca și tu să moștenești aceste trăsături.

Daunele provocate de soare

Principalul factor care accentuează procesul de îmbătrânire, este reprezentat de efectele nocive ale radiațiilor UV asupra pielii tale. Pe măsură ce îmbătrânești, expunerea la razele UV poate provoca pete pigmentare, pistrui și alunițe, care sunt rareori distribuite uniform pe toată fața.

Partea pe care dormi

Somnul este esențial pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă. Ideal ar fi să dormi pe spate, pentru ca, de-a lungul timpului, pielea să nu se lase sau să fie afectată de statul pe aceeași parte.

Printre  pozițiile de somn considerate că ar produce cel mai mult asimetria facială se numără dormitul pe burtă, cel pe o parte, stând cu picioarele încrucișate pentru perioade lungi de timp sau dormitul cu fața sprijinită într-una dintre palme.

Fumatul

Nu are rost să menționăm cât de nociv este fumatul pentru sănătate, dar trebuie să știi că și pentru frumusețe este la fel de nociv. Fumatul poate provoca asimetria facială, din cauza cantității mari de toxine la care tenul tău este expus zilnic.

Problemele stomatologice

Simetria feței este influențată și de forma craniului și a maxilarului. Anumite anomalii dentare, care necesită tratament ortodontic, pot provoca asimetria facială.

În plus, problemele dentare netratate, cele care te determină să mestetci pe aceeași parte sau să ai o malocluzie dentară pot schimba, în timp, contururile feței, existând posibilitatea de hipertrofie, adică dezvoltare în exces, a anumitor mușchi faciali ce conduce la asimetrie facială.

Îmbătrânirea

Pe măsură ce îmbătrânești, asimetria facială crește. Aceasta este o parte naturală a îmbătrânirii. Deși oasele tale nu mai cresc de la pubertate, cartilajul continuă să crească odată cu înaintarea în vârstă. Urechile și nasul cresc și se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, ceea ce poate provoca asimetria facială.

Torticolis

De asemenea, torticolisul, adică poziționarea anormală a mușchilor gâtului este o cauză din care simetria feței are de suferit. Acesta se poate întâmpla încă de când ești un bebeluș în pântecul mamei, iar doctorii diagnostichează boala la naștere sau poate apărea și mai târziu, ca urmare a unei traume musculare.

Dificultatea în mișcare și poziționarea incorectă a ochilor, le determină pe persoanele care se confruntă cu această afecțiune să-și încline capul într-o parte. Acest lucru conduce la dezvoltarea excesivă a mușchilor gâtului doar pe una din părți, provocând asimetria facială.

Multe cazuri de torticolis sunt temporare, din fericire, și te poți bucura din nou de simetria feței.

asimetria faciala fata simetrica analiza faciala avansata medlink center craiova

Cum poți verifica dacă ai fața simetrică?

Poți să îți dai seama dacă te confrunți cu asimetrie facială, printr-o analiză facială avansată a anumitor rapoarte ale feței tale. Este mult mai simplu să faci acest lucru folosind o fotografie tipărită, dar se poate vedea și în fața oglinzii.

Pentru început, marchează pe oglindă sau pe poză următoarele puncte ale feței tale:

  • vârful frunții și partea inferioară a bărbiei;
  • partea cea mai îndepărtată a ambilor ochi;
  • de unde începe fiecare din ochii tăi lângă puntea nasului tău;
  • de unde încep buzele de ambele părți;
  • cel mai lat punct al ambelor părți ale feței;
  • cea mai lată parte a nasului pe ambele nări.

În al doilea rând, folosind o riglă, verifică și vezi dacă poți marca o linie orizontală perfect nivelată între fiecare set de două puncte.

Cum sunt tratate trăsăturile asimetrice?

În majoritatea cazurilor, asimetria facială nu este extrem de vizibilă, diferențele fiind insesizabile cu ochiul liber. Dacă, însă, vrei să corectezi asimetria facială, medicina estetică modernă oferă tratamente eficiente.

Fillerele cu acid hialuronic

Fillerele cu acid hialuronic sunt una dintre cele mai frecvent utilizate metode pentru a corecta asimetria facială. Acestea se pot folosi pentru a remodela forma nasului, a pomeților, buzelor și a bărbiei.

Inițial, medicul dermatolog la care apelezei pentru un astfel de tratament va efectua o analiză facială avansată, prin care îți va măsura proporțiile feței, pentru a stabili cu exactitate punctele unde trebuie aduăugat volum. După aplicarea unei creme anestezice pe zona tratată se trece la injectarea propriu-zisă, care este lipsită de durere și oferă rezultate de lungă durată.

asimetria faciala tratament simetrie acid hialuronic botox dermatologie craiova medlink center

Tratamentul cu Botox

Toxina Botulinică are efectul de relaxare a mușchilor faciali, creând un efect ușor de lifting. Tratamentele cu Botox pot fi folosite pentru corectarea zâmbetului gingival (Gummy Smile) sau pentru liftingul sprâncenei. Efectele se păstrează de la 6 la 12 luni.

Implanturile faciale

Dacă asimetria facială este produsă de asimetrii ale structurii scheletului, pot fi folosite implanturi pentru corecție. Implanturile faciale sunt menite să fie permanente și sunt formate din: silicon, materiale plastice, geluri sau proteine.

Rinoplastie

Dacă asimetria facială este la nivelul nasului, dincolo de fillerele cu acid hialuronic se mai poate apela și la rinoplastie. Rezultatele unei rinoplastii sunt permanente, dar în timp, nasul poate începe să-și recapete o parte din forma sa anterioară.

Asimetria facială poate fi proeminentă și evidentă sau poate fi minimă, nu foarte vizibilă. În ambele situații, dacă îți dorești, o poți corecta folosind tratamente estetice eficiente, care îți vor oferi un plus de contur feței tale, corectându-i porporțiile și creând simetria perfectă.

O corectare de asimetrie facială cu exerciții faciale poate ajuta?

Internetul abundă de sfaturi, iar yoga pentru față a devenit o modă.

Nu e tocmai greu să găsești online promisiuni cum că poți scăpa de fața asimetrică prin exerciții faciale.

Teoria este că, ai asimetrie facială din cauza slăbiciunii musculare sau a tonusului muscular neuniform.

Din păcate, nu există cercetări clinice care să susțină asta.

Dacă dorești să știi care sunt opțiunile cele mai bune de tratament (chirugical sau nechirurgical) în cazul tău, te așteptăm la o consultație la unul din specialiștii noștri completând formularul de mai jos.

Analiza facială avansată este o consultație anatomică complexă, cu reguli științifice legate de proporție și vârstă, astfel încât să eviți o intervenție estetică cu rezultate nedorite.

Programează-te acum
↓ COMPLETEAZĂ FORMULARUL 

"*" indicates required fields

Published On: septembrie 7th, 2021 / Categories: Analiza Facială Avansată / Tags: , , , /