fbpx

Fillerele cu acid hialuronic Juvederm

Jul 15, 2020 | Dermatologie estetică

Juvederm este un tratament cosmetic de tip filler, ce are ca ingredient activ acidul hialuronic.

Este una dintre cele mai frecvent utilizate proceduri cosmetice nechirurgicale.  Acesta se folosește pentru conturarea trăsăturilor feței și pentru a corecta semnele îmbătrânirii, oferind rezultate de lungă durată.

Cuprins: Tipuri de Juvederm | Cum decurge procedura | Riscuri și reacții adverse | Care sunt costurile

Ce este Juvederm?

Tratamentul Juvederm este un filler dermic injectabil, pe bază de acid hialuronic. Se concentrează pe corectarea ridurilor și obținerea de volum în obraji, buze și în jurul gurii.

Spre deosebire de injectabilele cu toxină botulinică (Botox), care acționează pe ridurile de expresie, fillerele cu acid hialuronic sunt folosite pentru umplerea ridurilor din zonele care nu sunt afectate de mișcările și expresiile faciale. Astfel, la orice clinică vei merge, specialistul îți va recomanda fillere pentru volum și va alege Botox pentru ridurile de expresie. Aceste tratamente nu se exclud, ci, dimpotrivă, se completează.

Există mai multe produse cu acid hialuronic din familia Juvederm. Toate sunt folosite pentru a corecta semnele faciale ale îmbătrânirii. Concentrația și mărimea moleculelor de acid hialurinic din compoziția fillerelor de acest tip este diferită. Costistența produsului este una transparentă, asemănătoare unui gel. Fiecare produs este adaptat pentru a fi injectat la adâncimi și în zone specifice.

Tipuri de Juvederm:

 • Juvederm Voluma – adaugă volum sub suprafața pielii tale pentru a crește volumul pomeților;
 • Juvederm Vollure și Juvederm Ultra – se concentrează pe problema pierderii elasticității pielii și completează ridurile și liniile din jurul gurii și nasului – cunoscute sub numele de riduri nazogeniene;
 • Juvederm Volbella și Juvederm Ultra – funcționează ca tratamente nechirurgicale de mărire a volumului buzelor.

Cum funcționează fillerele cu Juvederm?

Juvederm funcționează prin adăugarea de volum țesutului facial prin ingredientul său activ, acidul hialuronic.

Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în mod natural în corpul uman. Acesta stimulează producerea țesutului conjunctiv care susține pielea și îi conferă fermitate și elasticitate (colagenul).

Pe măsură ce îmbătrânești, producția de acid hialuronic și colagen scad. Acest lucru afectează aspectul la palparea și încrețirea a pielii faciale, apărând pierederi de volum, lăsarea țesutului și… riduri.

Cum trebuie să mă pregătesc înainte de tratament?

Dacă ai luat decizia de a opta pentru fillerele Juvederm, primul pas care trebuie făcut este să iei legătura cu un specialist. Poți merge la o clinică privată Craiova pentru a stabili o întâlnire cu medicul, pentru a discuta toate aspectele acestui tip de tratament estetic: obiective, așteptări, procedura în sine, pregătirea ulterioară, etc.

Procedurile sunt minim invazive, așa că sunt făcute de obicei în aceeași zi în care are loc consultația inițială.

Înainte de tratament nu ai nevoie de prea multe pregătiri. Trebuie să eviți medicamentele precum aspirina, ibuprofenul și suplimentele pe bază de sunătoare, în ziua în care te injectezi. Este de dorit să eviți tutunul și alcoolul în săptămânile premergătoare tratamentului.

Toate aceste măsuri ajută la prevenirea vânătăilor. De asemenea, este foarte important să informezi medicul despre orice alergii sau sensibilități.

Cum decurge procedura?

Procedura de injectare cu Juvederm durează de 15 până la 60 de minute, în funcție de zona tratată.

Medicul va folosi un stilou special pentru a marca zonele care urmează a fi corectate. Înainte de tratament nu se aplică cremă anestezică, deoarece injecțiile conțin o cantitate mică de lidocaină. Acest lucru va minimiza durerea sau disconfortului pe care îl simți în timpul tratamentului.

După injectarea soluției în zona țintă, medicul va masa ușor zona pentru a asigura o distribuție uniformă și pentru a reduce șansele de umflare.

Cât de sigur este Juvederm?

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat Juvederm în anul 2006, în urma efectuării testelor clinice și a studiilor de specialitate necesare. Acest lucru înseamnă că produsul poate fi folosit în deplină siguranță.

Riscuri și reacții adverse

Ca la orice produs injectabil (Botox, acid hialuronic, etc.), te poți aștepta la apariția de mici umflături și/ sau vânătăi, în zona înțepăturii. Alte reacții adverse comune includ:

 • roşeaţă
 • sensibilitate
 • dureri minore
 • mâncărime.

Toate acestea dispar, de obicei, în două până la patru săptămâni de la injectarea Juvederm.

Efectele secundare mai grave sunt de obicei asociate cu manipularea neprofesională, cum ar fi injectarea Juvederm într-un vas de sânge în mod neintenționat. Complicațiile pot include cicatrici permanente, anomalii ale vederii, orbire sau accident vascular cerebral.

De aceea, este foarte important să alegi medicul potrivit. Clinica la care mergi trebuie să dețină autorizațiile necesare, iar medicul trebuie să fie certificat să efectueze procedura.

La ce să te aștepți după tratament?

Timpul de recuperare este minim. Este bine să eviți activitatea fizică, expunerea la soare, purtarea de machiaj și consumul de alcool pentru cel puțin 24 de ore după tratament.

Când încep să se vadă rezultatele?

Efectele se observă imediat sau după ce umflarea se reduce. Rezultatele durează de obicei între șase luni și doi ani. Aceasta depinde de ce produs a fost utilizat.

Care sunt costurile?

Costul mediu al injecțiilor cu acid hialuronic este de 300 euro/ml.

Factorii care influențează prețul unui astfel de tratament sunt:

 • tipul și cantitatea de produs folosit
 • echipamentul
 • experiența medicului.

Ca să îți faci o idee, poți vedea mai jos care sunt costurile la MedLink Center – clinică privată Craiova ce oferă soluții complete în materie de injectabile pentru corecția și/sau îmbunătățirea aspectului feței.

Consultație – 100 lei

Juvederm Ultra 3

 • 5 ml – 550 lei
 • 1 ml – 980 lei

Juvederm Voluma

 • 1 ml – 1300 lei.

Cantitatea de acid hialuronic injectat depinde de zona trataă, adâncimea ridurilor și rezultatele dorite. Tipul de produs se alege în funcție de zona vizată. De exemplu, pentru buze se va folosi Juvederm Ultra 3, iar pentru pomeți Voluma.

La ce să te aștepți după tratament?

Timpul de recuperare este minim. Este bine să eviți activitatea fizică, expunerea la soare, purtarea de machiaj și consumul de alcool pentru cel puțin 24 de ore după tratament.

Dacă îți dorești un tratament cu acid hialuronic în clinică privată Craiova, noi îți recomandăm să vii la o consultație inițială. Astfel vei putea discuta în detaliu toate aspectele unei astfel de proceduri și îți vei putea face o idee la ce costuri să te aștepți pentru a obține aspectul dorit.