Mărirea buzelor natural cu acid hialuronic a devenit o practică foarte populară în ultimii cinci ani. Acest tip de augumentări și transformări sunt din ce în ce mai accesibile, mai tentante și justificate. Având în vedere că rezultatele obținute sunt imediate și pe termen lung, sunt mai populare decât unele tratamente pe bază de creme.

Inclusiv piața acestor fillere cu acid hialuronic a devenit un domeniu vast, un domeniu în care se investește constant în cercetare și în produse noi, revoluționare. Toate aceste investiții în cercetare sunt pentru a oferi oamenilor experiențe cât mai plăcute și a le reda aspectul estetic mult visat. Acea versiune a lor pe care și-o imaginează și la care acum au acces.

Mărirea buzelor natural cu acid hialuronic este printre cele mai populare tipuri de schimbări estetice atunci când oamenii vin într-o clinică. Aceasta este urmată de tratamentele anti-rid, de epilarea definitivă și tratamentele laser pentru ten.

Sigur spectrul intervențiilor nu se rezumă la o mărire buze sau fillere anti-rid cu acid hialuronic, însă noi le-am menționat pe cele mai comune.

Atunci când înțelegem îmbătrânirea ca pe un proces natural, trebuie să înțelegem și reversul. Putem ajuta corpul să-și mențină vitalitatea pielii prin astfel de tratamente. Este ca și cum am alege un stil de viață sănătos, mâncând des fructe și legume sau făcând sport. Doar că sunt contexte diferite. Ideea esențială este că îți pasă de corpul tău și este un lucru cât se poate de natural.

Ce se întâmplă atunci când îmbătrânim?

În primul rând îmbătrânirea este asociată cu pierderea din volum al feței, tenului și a corpului în general. Acidul hialuronic, colagenul și alți compuși care susțin pielea noastră, treptat se pierd și nu se mai regenerează. Clinic vorbind, atunci când pacienții se prezintă la medic, primele semne sunt schimbările vasculare la nivelul feței, petele pigmentare, toate acestea asociate cu riduri care s-au adâncit de-a lungul timpului.

Ce se întâmplă cu buzele? Multe persoane aleg să augmentarea cu acid în buze pentru că sunt nemulțumite de faptul că au buzele subțiri. Sau există mici iregularități. Însă sunt și persoane în vârstă care au nevoie de o corectare a buzelor. Deoarece cu timpul, buzele se subțiază. Își pierd din volum și mai mult de atât, își pierd din contur. Așadar este o situație comună, ca pe lângă o corectare a ridurilor, o persoană în vârstă să aleagă și o mărire buze.

Un lucru bun pe care îl constată atunci când aleg mărirea buzelor natural este faptul că dispar inclusiv acele riduri subțiri din jurul gurii. Tocmai de aceea, acest tip de proceduri sunt populare.

Acidul hialuronic are abilitatea de a reda tinerețea, el este responsabil de acel aspect luminos și hidratat, fie că vorbim de ten sau de buze. Este folosit desigur și în creme sau serumuri, însă efectul imediat și cel mai vizibil îl avem atunci când vorbim de injectarea cu acid hialuronic.

Mărirea buzelor natural este un proces vizibil imediat

Atunci când alegem mărire buze, atunci acest proces este gândit să prindă un aspect cât mai natural. În concordanță cu chipul tău, cu întreaga ta estetică, medicul estetician îți va recomanda tratamentul cu acid în buze care să fie cât mai apropriat de un look natural.

Nici un medic nu își va dori ca tu să ai buze exagerat de mari, care să-ți dea un aspect forțat și să se observe foarte clar că ele au fost injectate. Schimbarea făcută este una astfel încât tu să te simți excelent în pielea ta și să fie ceva subtil, ca și cum așa au arătat buzele tale dintotdeauna. Chiar dacă tu ai acid în buze. Mărirea buzelor natural este un proces pe care îl vei discuta cu medicul estetician.

Un alt beneficiu pentru orice mărire buze este faptul că stimulează producția de acid hialuronic și colagen. De aceea, uneori chiar dacă trebuie să revenim la medic pentru o nouă procedură, să zicem în șase luni, posibil ca acea dată să fie prelungită. Deoarece acel acid în buze se menține ca în prima zi.

Sigur, acest lucru depinde foarte mult de genetica persoanei și de stilul acesteia de viață, cum am mai menționat în articolul precedent, dar mărirea buzelor natural este un proces care se menține foarte bine.

La ce vârstă este bine să alegem mărirea buzelor natural?

Chiar și la vârsta majoratului, dacă dorim să corectăm anumite diferențe sau să avem buze cu un contur mai vizibil. Un studiu făcut în anul 2015 de către cercetătorii europeni, în cabinetele mai multor doctori esteticieni, s-a constatat o creștere a numărului de pacienți care au sub 30 de ani. Aceștia aleg intervenții precum mărire buze sau eliminarea ridurilor. Pe lângă tratamentele de întreținere.

De asemenea, aceste alegeri sunt susținute și de medicii dermatologi. Aceștia susțin că mărirea buzelor natural este o intervenție care poate menține nivelul de acid hialuronic al tenului și poate ajuta la o îmbătrânire mai lentă, în jurul tegumentelor unde este acesta injectat. La fel putem discuta și despre eliminarea ridurilor. Cu cât aceste intervenții sunt începute mai din timp, cu atât tenul are timp să își mențină vitalitatea și proprietățile naturale, fără a ceda atât de ușor îmbătrânirii.

Pe scurt, inclusiv când vine vorba de medicina estetică, putem aplica logica prevenției, de preferat, față de corectare.

Aici intervine desigur și implicarea medicilor dermatologi, care îți pot recomanda creme pentru ten și folosirea protecției solare, care va ajuta un procent mic. Genetica, stresul, o viață haotică și factorii externi însă, pe termen lung vor câștiga întotdeauna această luptă. O luptă firească, până la urmă.

Există mai multe tipuri de acid în buze

Acidul hialuronic este de mai multe tipuri și este bine să cunoaștem câte puțin despre fiecare dintre ele.

Sigur, conceptul de filler ideal există și cercetarea, studiile specialiștilor în domeniu care investesc pentru a veni cu substanțe cât mai bune, acceptate de corpul uman și care să aibe o longevitate mai mare.

Pentru că nu-i așa, atunci când vine vorba de mărirea buzelor natural, ne dorim frumusețe de lungă durată. Acid în buze ușor de injectat, care să aibe rezultatele perfecte imediate și longevitate. Dacă acum vorbim de cel puțin jumătate de an, se dorește ca acesta să aibe o rezistență mai mare de un an.

Sigur, ideal vorbind. La fel ne dorim lipsa durerii la injectare și lipsa alergiilor la compușii asociați, cum este lidocaina, un anestezic local. Mărirea buzelor natural să fie un proces rapid, fără durere și cu recuperare rapidă.

Cu toate astea, faptul că avem opțiuni, atunci când vine vorba de acid în buze, este rezultatul multor cercetări și investiții în acest sens. Și vom enumera aici cele mai întâlnite tipuri de fillere pentru mărirea buzelor natural.

Mărirea buzelor natural cu Acidul Hialoronic

Ideea de filler cu acid hialuronic nu a fost o descoperire recentă, totuși. Acidul hialuronic ca filler dermal a fost introdus în anul 1989 de către Endre Alexander Balazs care a transformat acidul hialuronic într-un lubrifiant natural, de tip gel, într-un paliativ pentru genunchii persoanelor cu artrită.

Așadar, totul a pornit de la medicină și cercetările din medicină, ajungând să fie implementate inclusiv în medicina estetică, de-a lungul timpului.

Balazs a înțeles biocompatibilitatea acidului hialoronic și modul în care este foarte simplu asimilat de către corpul uman.

Acidul hialouronic este o substanță naturală, un biopolymer care nu are specificitate în ceea ce privește specia sau tipul de țestut. De aceea este utilizat cu succes atât pentru eliminarea ridurilor, a cearcănelor cât și pentru mărire buze.

Acidul hialuronic este o componentă esențială conținută de matrixul celular în tot regnul animal și este o componentă abundentă a acestei categorii. Acidul hialuronic este hidrofil, el atrage apa în cantități mari și reușește să o mențină, în condiții optime.

Așadar acidul hialuronic este o componentă care se împacă bine cu corpul nostru și care este deja conținută de către acesta. Doar că diferă cantitățile și zonele. Tocmai de aceea întâlnim persoane cu buze subțiri care au nevoie de mărirea buzelor natural. Ele nu duc lipsă de acid hialuronic, însă genetic, aceea este înzestrarea lor naturală și nu are de-a face cu cantitatea de acid hialuronic din corpul nostru.

Zyderm și Zyplast

Pentru a înțelege ce înseamnă mărirea buzelor natural, menționăm toate aceste tipuri de acid în buze. Ele au un spectru larg și vom menționa esențialul despre fiecare pentru a păstra claritate în informații. Și pentru ca tu să știi ce tip de mărire buze să alegi pe viitor.

Primul grup este un filler sintetic derivat din colagenul bovin, din care fac parte Zyderm și Zyplast. Acest filler sintetic derivat din colagenul bovin este desigur purificat și transformat pentru a putea fi utilizat de către oameni. Toate aceste fillere care conțin colagen au în compoziție și lidocaină, pentru a amorți zona de inejctare, pentru ca tot procesul să decurgă ușor. Acestea erau folosite foarte rar în procesul de mărirea buzelor natural.

Acest tip de fillere însă vin cu o durată de viață scurtă, ele rezistă până la trei luni, după care orice procedură va fi repetată. Sigur, le menționăm pentru că sunt printre primele de acest tip. Au fost aprobate de către FDA în SUA în anul 1981 și au fost extrem de populare în anii 1990, începutul anilor 2000.

Actualmente, aceste tipuri de fillere sunt deja depășite, mai ales datorită efectelor adverse pe care le puteau avea, dacă erau folosite în cabinetele în care medicii esteticieni nu aveau pregătirea necesară.

CosmoDerm și CosmoPlast

Tocmai datorită efectelor adverse pe care primele fillere le aveau, în 2003 medicii esteticieni și cercetătorii în domeniu au venit cu aceste tipuri de fillere derivate direct de la om. Cu toate acestea, studiile au demonstrat că îmbunătățirea a fost minoră. Existau încă probleme legate de vindecarea lentă și de efecte adverse. Iar rezistența lor era asemănătoare cu Zyderm.

Așadar, era un pas minor, dar totuși, un pas care a pus bazele cercetărilor și studiilor în acest domeniu. De asemenea, aceste fillere nu se foloseau pentru mărirea buzelor natural atât de des precum se foloseau pentru ajustarea ridurilor sau a liniilor de expresie.

Hylaform

Este printre primele fillere de acest tip care au fost aprobate și folosite în SUA din 2006. Hylaform este un filler steril, incolor care vine sub formă de gel și este derivat din creasta cocoșului. Hylaform este un tip de filler recomandat exclusiv pentru a corecta sau a elimina ridurile sau liniile fine. Nu este un tip de filler recomandat pentru mărirea buzelor natural pentru că nu are un efect îndelungat. S-a constatat că efectul său durează cel puțin 3 – 4 luni.

Captique

A fost primul filler de origine non – animală și a primit aprobarea FDA în SUA în anul 2004. Este un filler de tip gel, incolor, care este folosit în special pentru a elimina și corecta riduri sau linii fine. Un lucru bun la acest tip de filler, fiind non – animal, nu a mai fost nevoie de un test de alergie înainte de injectare.

Restylane

Este de asemenea un filler de origine non – animală, produs prin fermentarea de streptoccoci. Acest tip de filler are o arie largă de întrebuințări. Vorbim aici de la corectarea ridurilor, la mărirea buzelor natural, la estomparea acelor linii din jurul gurii sau a altor particularități necesare.

Folosirea Restylane în testele de laborator a început în anii 1990, atât în Europa cât și în alte laboratoare din lume. Aceste teste au ajutat la îmbunătățirea formulei pentru a ajuta atât cu injectarea fără durere cât și cu recuperarea imediată a pacienților, indiferent de procedura aleasă.

A fost folosit cu succes multă vreme pentru mărirea buzelor natural, însă cu cât moleculele de acid hialuronic sunt mai mari cu atât aspectul este diferit și efectul, asemenea.

Juvederm

Cel mai cunoscut și cel mai recent filler este Juvederm. Juvederm este un produs Lea Derm, un subsidiar al grupului Corneal din Paris, Franța. A fost dezvoltat însă în laboratoarele din Santa Barbara, SUA de către Inamed.

Până acum există șase tipuri de formulări pentru Juvederm, fiecare dintre acestea conținând diferite concentrații de acid hialuronic. Unele dintre ele perfecționate pentru diferite tipuri de intervenții, pentru ca rezultatele obținute să fie atât naturale, cât și de durată îndelungată. Sigur, în limita rezistenței acidului hialuronic.

Este de asemenea un produs de origine non – animală și ca filler, este de ultimă generație. Însemnând că injectarea cu acid în buze, spre exemplu, se va produce ușor, rapid și fără durere. Este un filler foarte recomandat pentru mărirea buzelor natural.

Juvederm este popular datorită eficacității sale pe termen lung. Spre deosebire de fillerele vechi, care aveau o durată de 3 – 4 luni, Juvederm are o resitență îndelungată. Efectele sale variază și de locul injectat. Poate să fie 6 – 8 luni pentru unele riduri, sau 10 – 12 luni când vine vorba de acid în buze.

De asemenea reacțiile și timpul de vindecare atunci când vine vorba de pacienții care aleg injectarea cu Juvederm, sunt mai ușoare, timpul de vindecare mai scurt. Atunci când respectă indicațiile medicului estetician, vindecare va dura două – trei zile. Uneori, în funcție de sensibilitatea fiecăruia, poate avea o durată mai lungă, însă nu mai mult de șapte zile.

Tocmai de aceea, este un filler excelent și foarte des ales. De asemenea, atunci când vine vorba de mărirea buzelor natural, Juvederm este un filler recomandat datorită faptului că păstrează particularitățile țesuturilor.

Mărirea buzelor natural cu Juvederm este o augmentare discretă, dar vizibilă. Este acel efect natural, pefect normal, care ridică, ajută forma buzelor, volumul și conturul lor.

Cu cât particulele de acid hialuronic sunt mai mici, cu atât acel acid în buze va avea un aspect mai natural, iar recuperarea și vindecarea va fi aproape imediată.

Ce se întâmplă însă dacă nu îți place cu acel acid în buze

Există desigur persoane care se vor simți diferit alegând acest proces de mărire buze. Însă nu trebuie să se panicheze. În majoritatea cazurilor, este un procedeu care se poate ajusta sau inversa.

Un dermatolog sau un medic estetician va folosi o soluție care va dizolva acest filler adițional și îți va reda aspectul normal, dacă asta îți dorești.

Tocmai acesta este avantajul oricărui filler cu acid hialuronic. Este ceva ce trebuie repetat în primul rând, dar și ceva ce poate fi corectat foarte ușor cu ajutorul unei simple enzime. Așadar dacă nu ne place aspectul buzelor noi, îl putem elimina sau modifica.

Ocaziile în care trebuie să eviți mărirea buzelor natural

Sigur că îți dorești mărirea buzelor natural, dar sunt situații în care va trebui să amâni procedeul. Dacă ești gravidă de exemplu, dacă alăptezi sau ai o infecție a sinusurilor, ar fi bine să aștepți până când poți rezolva aceste situații. De asemenea dacă ai orice infecție în zona feței, inclusiv herpes simplex, ar fi bine să discuți cu medicul dermatolog înainte de a alege procedura de mărirea buzelor natural.

Riști ca infecția să se răspândească în jurul zonei injectate, iar perioada de recuperare să fie mult mai lungă și dureroasă decât te-ai fi așteptat. De aceea orice problemă de sănătate trebuie discutată cu medicul estetician înainte de intervenția de mărirea buzelor natural.

Un aspect pe care foarte puțini îl iau în considerare: intervențiile dentare sau curățarea dinților înainte de mărirea buzelor natural. Ar trebui să aștepți măcar o săptămână între aceste intervenții. În ambele sunt folosite anestezice locale, ar fi ideal să-i dai corpului tău timp să se vindece. De asemenea un detaliu estetic de luat în considerare este că la acest tip de intervenții, gura noastră va sta deschisă. Buzele se lățesc și acest mic detaliu poate avea efecte asupra apectului buzelor atunci când vorbim de mărirea buzelor natural. Ar fi păcat ca tu să nu ai parte de ceea ce îți dorești!

Astfel, discută tot ce trebuie cu medicul estetician.

Și nu uita că mărirea buzelor natural nu înseamnă o garanție de lungă durată. În funcție de diferite aspecte care țin de viața ta personală și de genetică, va trebui să revii la medicul estetician. Partea bună este că mărirea buzelor natural este o intervenție care durează puțin și după care te vei recupera rapid. Așadar, nu îți va răpi mult timp pentru ca tu să arăți și să te simți bine în pielea ta.